رییس دانشگاه در این نشست با اشاره به روند رو به رشد ابتلا به بیماریهای غیرواگیر به عنوان یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جوامع امروزی، بر نقش محوری تغذیه سالم در پیشگیری از این بیماریها تاکید کرد.
سید وحید حسینی با بیان اینکه شورای عالی غذا در استان فارس با حمایت استاندار به صورت فعال و عملیاتی در حال برگزاری است، افزود: اهمیت نقش تغذیه در حوزههای مختلف دانشگاه نیز مانند بهداشت، درمان، آموزش و پژوهش به صورت عملیاتی مورد توجه است.
او با اشاره به اهمیت تغذیه با نان سالم در ارتقای سلامت جامعه، یکی از اقدامات ارزشمند دانشگاه در ترویج تغذیه سالم را راه اندازی برخی از نانواییهای شیراز و شهرستانهای استان برای تهیه و توزیع نان سالم عنوان کرد.
مسئول ارشد حوزه سلامت فارس، یکی دیگر از فعالیتهای مهم دانشگاه را در حمایت از بیماران مبتلا به سلیاک، با توزیع نان و محصولات غذایی ویژه این بیماران عنوان کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از صحبتهای خود به نقش محوری تغذیه سالم در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر، همچنین پیشگیری از ابتلا به انواع سرطانها پرداخت و با اشاره به تبلیغات گسترده در شبکههای اجتماعی در خصوص مصرف انواع مواد غذایی با بسته بندیهای متنوع، اظهار کرد: بیشتر این محصولات حاوی مقادیری زیادی از نمک و چربی و برای سلامتی انسان مضر است که یکی از عوامل اصلی در ابتلا به بیماریهای غیر واگیر به شمار میرود.
سید وحید حسینی گفت: نیاز است انجمنهای تغذیه با حضور در رسانهها و به ویژه صدا و سیما، جامعه را به طور جدی نسبت به عوارض جبران ناپذیر عدم رعایت تغذیه سالم بیش از پیش آگاه سازند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: مجموعه دانشگاه از انجمنهای علمی با برگزاری نشستهای همفکری و هم اندیشی برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به مردم حمایت میکند.
انجمن تغذیه فارس؛ یک الگوی اجرایی و عملکردی در توسعه اهداف سلامت تغذیه
رییس انجمن تغذیه ایران نیز در این نشست گفت: انجمن تغذیه ایران به عنوان قدیمیترین و فعالترین انجمن در حوزه سلامت کشور است که حدود ۴۰ سال از فعالیت آن میگذرد.
جلال الدین میرزای رزاز افزود: حدود ۱۳ هزار دانشجو در رشته تغذیه در مقاطع مختلف مانند کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در کشور فارغ التحصیل و حدود پنج هزار دانشجو در هفده مرکز در کشور در حال تحصیل هستند که در این زمینه با کشورهای توسعه یافته برابری میکنیم.
او با اشاره به نقش تغذیه سالم در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر، انجمن تغذیه فارس را یکی از الگوهای موفق در کشور عنوان کرد که ۷۰ تا ۸۰ درصد مسائل این حوزه در سطح استان حل میشود و نشان از یک نمونه الگوی عملکردی و اجرایی است.
رزاز همچنین در این نشست از دکتر «سیاوش باباجعفری» رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز و رییس پیشین انجمن تغذیه فارس به پاس تلاش برای حفظ و ارتقای این حوزه در استان قدردانی کرد.
رئیس انجمن تغذیه فارس و معاون توسعه دانشکده تغذیه علوم غذایی شیراز نیز در این نشست هم اندیشی گفت: این نشست با هدف همفکری و بررسی چالشهای موجود در جامعه تغذیه کشور، با همکاری انجمن تعذیه فارس، دانشکده تغذیه و علوم غذایی و مرکز تحقیقات تغذیه شیراز، با حضور روسای دفاتر انجمن تغذیه سایر استانهای کشور برگزار میشود.
عبدالحمید مصلی نژاد افزود: در این نشست، محورهای مختلف فعالیت در این زمینه از جمله تهیه و توزیع نان کامل، پوشش بیمهای همکاران و مشکلات صنفی مورد تبادل نظر قرار گرفت.