نماینده جنبش حماس گفت: امروز هر ثانیه قضیه فلسطین خود الهام‌بخش است.

نماینده جنبش حماس گفت: امروز هر ثانیه قضیه فلسطین، خودش الهام‌بخش است. برای مثال از همین واقعه بیمارستان الشفا می‌شود چندین داستان و فیلم تولید کرد. آن‌ها نمی‌گذارند خبرنگاران وارد بیمارستان‌ها شوند تا حقایق را به دنیا منتشر کنند.

به گزارش سرویس مقاومت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گردهمایی نویسندگان و ناشران برای حمایت از کودکان غزه با عنوان «ساعت ۱۲ به وقت قدس» همزمان در بیست کشور برگزار شد. در ایران این گردهمایی با همکاری اتحادیه و موسسات ادبی و نشر ایران و اتحادیه‌های ادبی و نویسندگان کشور‌های عربی در سالن سوره حوزه هنری تهران برگزار شد.

خالد قدومی نماینده جنبش حماس در این گردهمایی بیان کرد: در این نبرد ما شاهد شهادت بسیاری از نویسندگان و روزنامه‌نگاران بودیم؛ کسانی که شهدای فکر و اندیشه بودند. اگر جسد انسان از بین برود فکر و اندیشه او باقی خواهد ماند. از برگزارکنندگان این برنامه تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه جنگ اصلی در میدان غزه نیست، گفت: این نبرد در ظاهر یک نبرد نظامی است، ولی حقیقت این نبرد چیزی دیگری است و بزرگ‌تر از چیزی است که ما فکر می‌کنیم. ما شاهد تظاهرات میلیونی هستیم. به‌ خصوص در کشور‌هایی مثل فرانسه و آمریکای جنایتکار که این فرزند نامشروع را به وجود آوردند. اما ما شاهدیم که مردم این کشور‌ها چطور در مقابل این فرزند نامشروع ایستادند.

نماینده جنبش حماس اظهار کرد: ما در طوفان الاقصی دیدیم که کلمه مقاومت به طور کامل محقق شده است. بعد از این شکست، دو معنای مهم به ما القا می‌شود: ما هم می‌توانیم پیروز شویم. چرا وقتی ما می‌توانیم برای پیروزی قدم برداریم، باید شکست بخوریم؟ این ملت فلسطین که جای خود را برای آزادی قدس فدا کرد، باید طعم این پیروزی را بچشد. مسئله دوم جنگ روایت‌هاست. امروز بدون اینکه هیچ رهبری این جنگ را رهبری کند، می‌بینیم که یک کودک فلسطینی این نبرد را به پیش می‌برد. کودکان فلسطینی از زیر آوار که بیرون آورده می‌شوند، سخنرانی‌هایی می‌کنند که مقاومت را تقویت می‌کند.

خالد قدومی در ادامه بیان کرد:‌ ای نویسندگان! شما رزمندگان کلمات هستید. نقش شما از موشک‌هایی که در میدان شلیک می‌شود بیشتر است و قلم شما بر روحیه رزمندگان و دشمنان تأثیر می‌گذارد. در دیدار‌هایی که با نویسندگان و کارگردانان ایرانی داشتم گفتند که می‌خواهند تولیداتی را برای این جنگ داشته باشند. ما بسیار کم می‌بینیم که این تولیدات وجود داشته باشد.

وی افزود: در ساخته‌هایی که توسط دشمنان انجام می‌شود می‌بینیم که از مظلومیت فلسطینیان حرفی نمی‌زنند یا از یهودیان حمایت می‌کنند و روایت اصلی را بیان نمی‌کنند. این‌ها الهامات دروغ است که منتشر می‌کنند. مثلاً دروغی که رویترز منتشر کرد و ادعا کرد که رهبر انقلاب گفتند که بروید بجنگید. ما کاری با کسی نداریم. بعد‌ها همین خبر دروغ سندی می‌شود برای تحقیقات نسل‌های بعدی و چون رویترز منتشر کرده است، منبع معتبری برای آن‌ها به حساب می‌آید.

نماینده جنبش حماس با اشاره به اینکه تکذیبیه این خبر هم منتشر شده، گفت: امروز هر ثانیه قضیه فلسطین، خودش الهام‌بخش است. برای مثال از همین واقعه بیمارستان الشفا می‌شود چندین داستان و فیلم تولید کرد. ای حکام عرب اگر نمی‌توانید کاری کنید، کنار بکشید تا خود جبهه مقاومت کار را تمام کند. این به این معنی نیست که نویسندگان عرب کار خودشان را انجام ندهند چرا که حکامشان در این جنگ کار نمی‌کنند. نویسندگان باید کار خودشان را انجام دهند و روایت‌های این واقعه را به گوش جهانیان برسانند.

خالد قدومی بیان کرد: بیایید یک کار قهرمانانه انجام دهیم نه فقط با قلم و کاغذمان بلکه با جان‌هایمان. هزاران کتاب و هزاران بیت شعر می‌شود درباره این حادثه نوشت. ملت فلسطین از قبله اول مسلمین دفاع می‌کند و از امنیت جمعی امت دفاع می‌کند. امروز بعد از طوفان الاقصی، مردم فلسطین از جبهه مقاومت، دفاع می‌کنند.

وی بیان کرد: صهیونیست‌ها دو چیز را تحمل نمی‌کنند: شکست اقتصادی و سیاسی. امروز در سطح دیپلماتیک ما شاهد گسترش دیدار‌های شخصیت‌های بین‌المللی درباره موضوع مقاومت هستیم، در حالی که سران رژیم صهیونیستی چنین موقعیتی را ندارند و به سرعت به سمت انزوا و شکست پیش می‌روند. همین دیپلمات‌های رژیم صهیونیستی، بار اضافه شده‌اند و نمی‌توانند جواب مردم خودشان را هم بدهند.

قدومی ضمن تشکر از برگزارکنندگان این مراسم، اظهار کرد: مردم جهان اکنون منتظر هستند که واقعیت را از زبان شما نویسندگان و ناشران بشنوند. پیروزی گرفته می‌شود و به ما اهدا نمی‌شود.

جنگ غزه یک تحول عظیم در جهان به سمت عدالت‌خواهی را آغاز کرده است

سید مجتبی ابطحی، دبیرکل انتفاضه فلسطین در مجلس شورای اسلامی و هم‌رزم شهید سلیمانی در ادامه مراسم بیان کرد: جهان جدیدی در حال شکل‌گیری است و آنچه که بعد از جنگ جهانی به ما تحمیل شده بود، تمام شده است و این جنگ بسیار پربرکت و بسیار پرخیر، یک تحول عظیم در جهان به سمت عدالت‌خواهی را آغاز کرده است. امروز نظامی باید شکل بگیرد که مقدمه‌ای برای «یملأ الارض قسطا و عدلا کما ملأت ظلما و جورا» باشد. ما منتظر منجی صلح و منجی بشریتی هستیم که «یملأ الارض قسطا و عدلا کما ملأت ظلما و جورا» را انجام دهد.

وی افزود: شکست صهیونیسم قطعی و حتمی است، اما آنچه که مسلم است این است که ما در جبهه نرم هنوز نتوانسته‌ایم با آن‌ها مقابله کنیم. اگر ما می‌گوییم که در قرآن به قلم قسم یاد شده است، یک ایست‌بازرسی در قیامت وجود دارد که در آنجا هر کسی که کم‌کاری یا اهمال‌کاری داشته است بازخواست می‌شود. قلم به دستان باید ابتکار عمل میدان جنگ نرم را به دست بگیرند و با استفاده از سوژه‌ها درباره این واقعه قلم‌فرسایی کنند.

دبیر کل انتفاضه فلسطین در مجلس شورای اسلامی افزود: این جنگ همان جنگ آخرالزمانی است که ما سال‌ها منتظر آن بودیم. نویسندگان در هر قالب و برای هر سنی بدانند که لحظه‌به‌لحظه و متربه‌متر غزه ارزشمند است و حامل اتفاقاتی که می‌توان برای آن‌ها هزاران هزار کلمه نوشت و روایت کرد.

سید مجتبی ابطحی در پایان گفت: لحظه‌به‌لحظه وقایع غزه برای ما مسئولیت آورده است. همه باید به میدان بیایم چراکه جهان جدید در حال به وجود آمدن است که به ظهور حضرت مهدی (عج) منتهی خواهد شد.

محمد میرکیانی، نویسنده حوزه کودک و نوجوان در ادامه مراسم گفت: واقعیت این است که مجهزترین ارتش جهان به جنگ با کودکان آمده است. در سال ۱۹۷۳ چند کشور با هم هماهنگ شدند و جنگی را با نام عملیات اکتبر تشکیل دادند. آن زمان شوق عجیبی بین مردم ایران برپا شده بود. یادم است که مردم جلوی باجه روزنامه‌فروشی‌ها صف می‌کشیدند تا اخبار را بخوانند. خاطره آن زمان تبدیل شد به کتاب «آن روز پاییزی» که سال‌ها پیش آن را نوشتم.

وی در ادامه مراسم ضمن یاد کردن از نویسندگان فلسطینی گفت: همه دوستان خود را به نوشتن فرامی‌خوانم و امیدوارم که در این دگرگونی جهانی سهمی داشته باشیم.

نبرد اصلی ما همین جنگ روایت‌هاست

میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در ادامه ضمن خوشامدگویی به مهمانان بیان کرد: همه ما دلسوخته‌ایم و تحمل دیدن تصاویر جنایات رژیم صهیونیستی برای ما سخت است. هیچ پدر و مادری تحمل دیدن رنج و سختی فرزندش را ندارد. ظلم و جنایتی که علیه بشریت صورت می‌گیرد اکنون در جهان قابل مشاهده است. هر کسی که این جنگ را می‌بیند، می‌داند که دو جنگ در حال رخ دادن است: یک جنگ در ظاهر است و جنگ دوم جنگ روایت است که دست کمی از جنگ اول ندارد. نبرد اصلی ما همین جنگ روایت‌هاست. قلم ما و اندیشه ما و انگیزه‌های مومنانه ما می‌تواند کلماتی را خلق کند که رژیم غاصب را در آن غرق کند و پیروزی را برای جبهه مقاومت به ارمغان بیاورد.

وی افزود: آینده از آن جبهه مقاومت است. پیش از اینکه ما وارد نبرد شویم، پیروزی اتفاق افتاده است. رژیم غاصب اگر این جنگ را ادامه دهد، جبهه مقاومت و مردمی که برای مقابله با او به پا خاسته‌اند، چند برابر خواهد. صبر و مقاومت غزه برای آن‌ها پیروزی به ارمغان آورده است.

دبیر جایزه فلسطین بیان کرد: کوچکترین کار ما در این زمان دعا کردن است. ناشران ما انگیزه دارند تا ادبیات مقاومت بدرخشد. چشمان نویسندگان ما برای نوشتن پر از اشک است. امیدواریم این حرکت امروز ما که نمادی از اتحاد و وحدت بین نویسندگان است، ماندگار باشد.

میثم نیلی با تاکید بر اینکه کشور‌های اسلامی و عرب باید با هم متحد شوند تا برای تاریخ بنویسند، افزود: برای نشر مهم است و ان‌شاالله با قلم‌مان از کودکان غزه دفاع و حمایت خواهیم کرد.

عموم اهالی فرهنگ و ادب قاطعانه پشتیبان مردم فلسطین هستند

محسن پرویز در ادامه مراسم بیان کرد: ما قطعاً نامشروع بودن رژیم صهیونیستی را باور داریم. اینکه کسانی تصور کنند با غصب یک سرزمین می‌تواند برای خودشان مشروعیت ایجاد کنند، نخواهند توانست و قضیه به این سادگی نیست. استدلال‌های آن‌ها همه پوچ است. اینکه قرار باشد به ۳۵۰۰ سال پیش خود استناد کنند، پذیرفتنی نیست. اصلاً از کجا ثابت می‌کنید که اجداد شما در انجا سکونت داشتند. با این خباثت‌هایی که این روز‌ها می‌بینیم، بعید می‌دانیم فرزندان خلف حضرت موسی باشند و نباید خود را به حضرت موسی منتسب کنند.

وی افزود: نکته بعدی ماجرای هولوکاست است. اصلاً خوب هولوکاست را هم خودشان به وجود آورده‌اند و هیچ جای دفاعی ندارد. به فرض که هولوکاستی هم اتفاق افتاده است، چرا مردم فلسطین باید تاوانش را پس بدهند؟ همان کسانی که حمایت می‌کنند به شما پناه بدهند.

پرویز بیان کرد: در فضای همدلانه‌ای که همه مردم دنیا در حال حمایت از مردم مظلوم فلسطین هستند و هر کسی با توجه به توان خود تلاش می‌کند کمکی کند، صدا‌های نامبارکی، دانسته یا نادانسته بلند می‌شود که برخلاف جریان مقاومت است. باید توجه داشته باشیم که این‌ها صدای مردم ایران نیست و عموم اهالی فرهنگ و ادب میهن ما قاطعانه پشتیبان مردم فلسطین هستند و حمایت از مظلومان و مبارزه با ظلم را وظیفه خود می‌دانند. همه مدافع مردم مظلوم فلسطین هستند. امیدواریم که به زودی شاهد آزادی کل کشور فلسطین باشیم.

نویسندگان جبهه مقاومت همچون موشک و سلاح هستند

مصطفی یوسف الدوای، نماینده سابق جنبش حماس با بیان اینکه نویسندگان همه با هم متحد شدند و در اینجا جمع شدند، بیان کرد: نویسندگان در این جبهه همچون موشک و سلاح هستند. زخم بزرگ است و آنچه با آن مواجه هستیم بزرگ است. غزه مساحت کوچکی دارد و جمعیت چندانی ندارد، اما ۱۵ هزار شهید داده است. زخمی‌ها در سایه محاصره دارویی و کمبود آب و غذا به بیش از ۳۰ هزار نفر رسیده‌اند. ما اینجا جمع نشده‌ایم که عزاداری کنیم. این هزینه‌ای است که برای آزادی فلسطین می‌پردازیم. این سیره و سنت پیامبران است. ما اگر آزادی می‌خواهیم باید شهید تقدیم کنیم که این‌ها راه آزادی هستند. امتی که جایگاه شهید را می‌داند بالا می‌رود و ارزشمندتر می‌شود. شهدا نزد خدا هستند و خدا این غم را جبران خواهد کرد.

وی افزود: فلسطین یک ملت صبور است و هیچکس نمی‌گوید که این مقاومت متوقف شود. دشمن می‌خواهد این ملت را از بین ببرد. ملت فلسطین قوی و مبارز است. مقاومت با قدرت در صحنه حضور دارد و خودنمایی می‌کند. دشمن تاکنون نتوانسته آنچه را می‌خواهد محقق کند. ما تنها نیستیم و قبل از هر چیزی خدا را داریم که ما را تنها نمی‌گذارد. تمامی امت اسلامی با این دشمن در تمام صحنه‌ها می‌جنگد. مقاومت وضعیت خوبی دارد و پیروزی حتماً با ماست.

الداوی افزود: خانه دشمن سست‌تر از خانه عنکبوت است. صبح ۷ اکتبر دیدیم که صهیونیست‌ها یا اسیر شدند یا کشته شدند. آن‌ها جرات ندارند رودررو با ما بجنگند و از پشت دیوار‌ها و دریا‌ها با ما می‌جنگند. همه دشمنان می‌دانند که ضعیف‌تر از آن هستند که مقابل ما بایستند و با ما بجنگند. اسرائیل نمی‌تواند روایت خودش را به کشور‌ها تحمیل کند. امروز همه می‌بینند که قاتل اسرائیل است و روایت‌های او باطل است.

نماینده سابق جنبش حماس گفت: ملت از مقاومت قوی‌تر است. ملت فلسطین در مقابل دشمن کوتاه نخواهد آمد و به مقاومت می‌گوید که کوتاه نیا و پایدار باش. این خوابی که صهیونیست‌ها می‌بینند، باطل است. خداوند فرموده است که پیروزی نزدیک است و آن‌ها مطمئن هستند که شکست می‌خورند. این مسیر صبر می‌خواهد. امتی که بخواهد ذلت را بپذیرد از بین خواهد رفت. فلسطین جبهه اول امت مسلمین است. این مقاومت سقوط نخواهد کرد مگر اینکه ما ضعیف باشیم.

الداوی در پایان سخنانش بیان کرد: همه شما رزمنده مقاومت هستید. هر فلسطینی که در کشورش مانده است هم یک مبارز است. همه شما در خیابان‌های خودتان نیروی مقاومت هستید. من اینجا می‌خواهم شهادت بدهم که ما اگر امروز قدرتی داریم این به خاطر جبهه مقاومت است. قدرتی که ما ساختیم با تلاش‌های شما و شهید سلیمانی بود و شما شریک ما در این پیروزی هستید. ان‌شاالله شاهد پیروزی اصلی و به زودی خواهیم بود. شما نویسندگان و ادبا مسئولیتی دارید که باید انجام دهید. رژیم صهیونیستی دنبال مشاهیر خود می‌رود تا جبهه‌ای را برای خود جمع کند. شما نویسندگان وظیفه دارید که با کلماتتان این روایت‌ها را به خانه هر ملتی ببرید. از همه نویسندگان می‌خواهیم که روایت فلسطینی را روایت کنند و روایت صهیونیست را تکذیب کنند.

علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، راضیه تجار رئیس هیئت مدیره انجمن قلم، وجیهه سامانی نویسنده حوزه ادبیات و علی‌محمد مودب مدیر انتشارات شهرستان ادب از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.

در پایان این مراسم از پویش کتابخوانی کتاب «الطنطوریه» نوشته رضوی عاشور رونمایی شد. این اولین پویش بین‌المللی برای کتابخوانی است که توسط ایران و کشور‌های عربی آغاز شده است. این کتاب در انتشارات شهرستان ادب و با عنوان «من پناهنده نیستم» ترجمه و روانه بازار نشر شده است.

گفتنی است این گردهمایی در کشور‌های امارات، بحرین، الجزایر، عربستان سعودی، سودان، عمان، سوریه، عراق، کویت، لبنان، لیبی، یمن، تونس، موریتانی، مصر، فلسطین، مغرب، اردن و ایران برگزار شد.

برچسب ها: جنبش حماس ، نوار غزه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.