راهآهن خواف- هرات به طول ۲۲۵ کیلومتر برای دسترسی بیشتر افغانستان به آبهای آزاد از طریق بندرعباس و آبهای گرم از طریق بندر چابهار مهیا خواهد شد.
حافظ ساداتنژاد، مجری طرح راهآهن خواف- هرات گفت: راهآهن خواف- هرات با هدف تسهیل ترانزیت کالا در مسیر کریدور شرق به غرب در مدت ۶ ماه به شرط شرایط مساعد آب و هوایی احداث خواهد شد.
وی افزود: افغانستان با اتصال این شبکه ریلی از طریق تکمیل راه آهن رشت- آستارا و اتصال به ترکیه و از مرز خسروی به عراق و سوریه، میتواند به اهداف خود در ترانزیت کالا و دسترسی به آبهای آزاد دست یابد.
مجری طرح راه آهن خواف- هرات گفت: این راهآهن به طول ۲۲۵ کیلومتر از شهرستان خواف تا هرات افغانستان به چهار قطعه ریلی تقسیم میشود که یک قطعه به طول ۶۲ کیلومتر در افغانستان به اتمام و بهرهبرداری رسیده بود، اما در جنگ افغانستان آسیب دید و سه قطعه دیگر در ایران در حال تکمیل است.
ساداتنژاد با اشاره به جنگ و جابهجایی قدرت و تحولات سیاسی افغانستان، بیانداشت: همواره خط راهآهن ساخته شده ایران در خاک افغانستان، رصد و اهمیت استراتژیک آن به دولت حاکم گوشزد می شد که با تعاملات دو کشور مقرر شد تا مراحل بازسازی آن توسط شرکت افغانی- قزاقی که تامین تجهیزات آن از ایران بوده است، به اتمام برسد.
وی تصریحکرد: با قراداد ۱۱۷ میلیارد تومانی که با پیمانکار ایرانی برای تکمیل خط راه آهن منعقد شده، پیشبینی میشود با استفاده از تجهیزات مکانیزه ریلی بتوان در مدت ۶ماه به شرط شرایط مساعد آب و هوایی به انتقال ترانزیت کالا در سال نخست به مقدار ۷۰۰ میلیون تن دست یافت.
پیش از این اداره خط آهن طالبان اعلام کرد قرارداد استفاده از قطعه سوم خط آهن خواف هرات میان افغانستان و ایران امضاشده است.