زنگنه گفت: اگر قرار باشد حقوق بازنشستگان در سال اول قانون اجرای برنامه به ۹۰ درصد حقوق شاغلان برسد به اعتبار ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی نیاز داریم.

محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم در جریان بررسی بندی از موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق درباره موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، بیان کرد: کمیسیون تلفیق جلسات متعددی را درباره تعیین تکلیف موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تشکیل داد تلاش مجلس شورای اسلامی و دولت بر رفع مشکلات بازنشستگان و پاسخ به مطالبه به حق آنها در خصوص اصلاح نظام حقوقی‌شان است.

وی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق اظهار کرد: فاصله‌ای بین حقوق شاغلان یعنی حقوق و مزایای مشمول کسورات و حقوق بازنشستگان وجود دارد؛ فرض کنید این اختلاف ۵ یا ۱۰ میلیون باشد، اگر فاصله بین حقوق بازنشسته تا حقوق و کسورات شاغل هم‌تراز را به ۱۰۰ قسمت تقسیم کنیم در سال اول ۴۰ درصد اختلاف، در سال دوم ۳۰ درصد و در سال سوم ۳۰ درصد دیگر اختلاف جبران می‌شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم گفت: به عبارتی دیگر با این مصوبه کمیسیون تلفیق در دو سال اول اجرای برنامه هفتم توسعه ۷۰ درصد اختلاف بین دریافتی بازنشسته و ۹۰ درصد حقوق بازنشستگان جبران شده و در سال سوم ۳۰ درصد دیگر جبران می‌شود یعنی در نهایت در پایان سال سوم اجرای برنامه حقوق بازنشسته ۹۰ درصد حقوق شاغل و مزایای مشمول کسورات خواهد شد.

زنگنه اظهار کرد: اگر بخواهیم در سال اول حقوق بازنشستگان را به ۹۰ درصد حقوق شاغلان برسیم به اعتباری بالغ بر ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز است به همین دلیل ما باید چیزی را به بنویسیم که قابل تحقق باشد.

وی تصریح کرد: درباره وضعیت بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی هم معمولا روال بر این بوده که هر تصمیمی برای صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشگری مشمول بازنشستگان تامین اجتماعی هم می‌شود و شورای عالی کار آن را اجرایی می‌کند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت:‌ در متن گزارش کلمه «متوسط» آمده است که باید این عبارت اصلاح شود موضوع دیگر هم ضریب مستمری بازنشستگان است. نکته سوم هم این بوده که باید تکلیف بازنشستگان تامین اجتماعی روشن شود لذا ما باید اصول و چارچوبی در برنامه آورده تا شورای مربوطه براساس آن جهت‌گیری کند.

وی ادامه داد: بر این اساس این بند برای اصلاح به کمیسیون تلفیق ارجاع می‌شود تا امروز در مورد آن تعیین تکلیف کند.

در نهایت این بند برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد. در این بند آمده بود: ضریب بازنشستگان در طول برنامه نسبت به حقوق شاغلان هرسال به میزانی افزایش می‌یابد که در پایان سال سوم برنامه متوسط حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد متوسط حقوق و مزایای مشمول کسورات شاغلان برسد. این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابه‌التفاوت وصول به ۹۰ درصد یاد شده اعمال خواهد شد. آئین‌نامه این بند با پیشنهاد سازمان به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۴ ۲۴ آبان ۱۴۰۲
سلام در کشورهای دیگر که پیشرفته هستند برای مهاجران وافرادی که به علت گرانی خانه نمی‌توانند تهیه کنندسرپناه های یک متری می‌سازند که شب جای گرم وامنی داشته باشند.واینکه قیمت میوه درسال چندبارگران میشه ولی حقوق من که کارگرم یک باراضافه میکنند.ومعاون اول رییس جمهورفقط میگه مهارتورم.چه مهاری وقتی مردم قدرت خریدندارند؟؟؟؟؟؟؟؟واینکه حقوق من که مستمری از سازمان تامین اجتماعی میگیرم را چندروزباتاخیر به من میدهند
Iran (Islamic Republic of)
امامی
۲۰:۲۳ ۲۳ آبان ۱۴۰۲
کاش درد بازنشستگان را بفهمید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۲۳ آبان ۱۴۰۲
سلام باتوجه به اینکه اخیرا به شاغل حقوق شان اضافه گردیده لطفا درمورد کارکنان وابسته بازنشسته نیز رسیدگی شود.
United States of America
هادی
۱۵:۱۵ ۲۳ آبان ۱۴۰۲
ازاین همه حقوق بالای که از۵۰ تا ۵۰۰ملیون دریافت می‌کنند اگر حقوق ۴۰۰ملیونی یکنفر شاغل با ۸۰نفر بازنشسته تقسيم کنند مشکل حل میشه جواب این این همه بی عدالتی را که میشه که پس بدید
آخرین اخبار