معاون فنی مرکز بهداشت استان سیستان و بلوچستان گفت: در کمپین بیماریابی سل برای اتباع افغانستانی که با حمایت گلوبال فاند سل در حال انجام است، ۳۳ بیمار مبتلا به سل در این کمپین شناسایی شد.
خداداد شیخ زاده افزود: پس از پایان کمپین کمیساریای عالی پناهندگان که با هدف شناسایی بیماران مبتلا به سل در همه اتباع غیر ایرانی به مدت سه ماه در بهمن و اسفند ۱۴۰۱ و فروردین ۱۴۰۲ انجام شد که در آن بالغ بر ۷۵ هزار تبعه غیر ایرانی غربالگری و ۲۹ بیمار شناسایی شدند، مجددا از ابتدای تیر ماه سال ۱۴۰۲ کمپین بیماریابی سل برای اتباع افغانستانی با حمایت گلوبال فاند سل در حال اجراست و تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه افزود: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون بیش از ۶۹ هزار نفر از اتباع افغانستانی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان غربالگری شدند که ۶۲۷ مورد مشکوک شناسایی شدند و بعد از اقدامات تشخیصی انجام شده، ۳۳ بیمار مبتلا به سل شناسایی و تحت درمان قرار گرفته اند.
وی گفت: این کمپین بصورت فعال با مراجعه به درب منزل و در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه، برای اتباع افغانستانی در حال اجرا است.
سل یک بیماری است که توسط نوعی باکتری به نام مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می شود. اغلب ریه ها را درگیر می کند، اگرچه می تواند سایر قسمت های بدن را نیز درگیر کند. داروهایی برای درمان سل در دسترس هستند و باید طبق تجویز پزشک مصرف شوند. بسته به داروهای تجویز شده، مدت زمان می تواند از چهار ماه تا نه ماه یا بیشتر باشد؛ سل در صورت عدم شناسایی و درمان می تواند کشنده باشد.