ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری گفت: بر اساس آمار رسانهها و اعلام مدیر بخش غزه در صلیب سرخ، با فاجعه وحشتناک در غزه مواجه هستیم. مردم روز و شب تماس می گیرند و تقاضای رسیدن به جایی امن دارند. سازمان جهانی بهداشت هم وضعیت بیمارستان شفا را وحشتناک اعلام می کند، این سخنان عالیترین مقامات بین المللی درباره مناطق بحران زده است.
او گفت: چه کسانی مسئول وضعیت بیمارستان شفا هستند غیر از رژیم جنایتکار صهیونیستی و دولت آمریکا؟ در همه جای دنیا در برابر بیمارستانها تابلوی بوق زدن ممنوع میگذارند، اما در غزه در اوج وحشی گری بیمارستان شفا را مورد تهدید قرار داده اند.
کنعانی گفت: دنیا برای رژیم صهیونیستی یک علامت جدید طراحی کند حمله با گلوله و موشک به بیمارستانها ممنوع. رژیم صهیونیستی با کمال وقاحت بیمارستانهای غزه را بمباران و موشک باران کرده است و با کمال بی شرمی و در اوج وحشی گری بیمارستان شفا در غزه را در محاصره کامل قرار داده است. این وظیفه دنیاست که باید در برابر افسار گسیختگی رژیم صهیونیستی بایستد.
سخنگوی وزرات امور خارجه افزود: جهان از دیدن تصاویر این جنایات به خود میلرزد، امیدواریم که دنیا به خود بیاید و اجازه استمرار بیشتر این جنایات را ندهد و به درخواست کمک مردم غزه توجه کند و اقدام عملی داشته باشد. امیدواریم این اتفاق رخ دهد و دولتهایی که تا امروز مانع توقف جنگ شدند اجازه دهند شورای امنیت سازمان ملل به وظیفه خود در راستای تحقق صلح عمل کند.
کنعانی تصریح کرد: وزارت خارجه از آغازین روز حمله به غزه اقدامات در سطوح بین المللی، منطقه ای و... را آغاز کرده است، ما اعلام کردیم که اقدام مردم غزه حق مشروع آنها و از منظر حقوق بین الملل مورد تایید همه ملت هاست.
او ادامه داد: تلاش جمهوری اسلامی ایران از منظر بین المللی این بوده است که دولت ها بتوانند مجامع بین المللی را متقاعد کنند تا وحشی گری رژیم صهیونیستی متوقف شود. مکالمات تلفنی رئیس جمهور با تعداد قابل توجهی از سران کشورها و تلاش برای فعال تر کردن سازمان همکاری اسلامی که شاهد برگزاری اجلاس فوق العاده این سازمان در جده بودیم. در حوزه سازمان ملل نامههایی که وزیر خارجه به دبیرکل سازمان ملل نوشت و طرح موضوع در نشست های مختلف در سازمان ملل و درخواست از کشورهای عضو شورای امنیت برای ایفای نقش آنها انجام شد.
کنعانی گفت: در تمام این رایزنی ها چهار موضوع اصلی در صدر بود که شامل توقف جنگ، رفع محاصره و گسیل کمک های انسانی، مقابله با اقدامات قهری در زمینه کوچاندن مردم غزه است. رایزنی های متعدد با دولت مصر در زمینه بازگشایی گذرگاه رفح، سه دور گفت و گوی وزیر خارجه با همتای مصری و دیدار خوبی که در حاشیه جلسه سران کشورهای اسلامی قرار گرفت، مجموعه این تلاش ها را با جدیت ادامه دادیم. خوشبختانه در حوزه مردمی هم ملت ایران نشان دادند که حامی مردم فلسطین و مخالف جنگ تحمیلی علیه مردم غزه هستند، تشکر میکنم از اقدامات خوب هنرمندان ما و مکاتبه ای که با دبیر کل سازمان ملل انجام شد.
جزئیات پیگیری حق آبه هیرمند
وی در پاسخ به سوالی درباره سفر هیات طالبان به ایران و حق آبه هیرمند بیان کرد: در بحث حق آبه این موضوع توسط مقامات ایرانی در سطوح مختلف مطرح شد، این سفر در جهت تقویت مناسبات تجاری دو کشور بود و همانطور که نماینده ویژه ما در امور افغانستان اشاره کرد، ایران تلاش کرده تا به عنوان یک کشور دوست در کنار ملت افغانستان قرار بگیرد تا شرایط معیشتی این مردم بهبود یابد.
او افزود: مناسبات دو کشور در حوزه های مختلف باید ارتقا یابد و نتایج سفرها امید بخش بوده و پنج سند در پایان این سفر امضا شده است. مجموعا این سفر موفق بود تا دو کشور در چارچوب منافع اقتصادی همکاری خود را تقویت کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره مهاجران افغانستان در ایران گفت: در طول ۲۰ ساله گذشته شرایطی برای مردم افغانستان ایجاد شده که تعدادی از شهروندان این کشور مجبور به اقامت در دیگر کشورها از جمله ایران شدهاند. طبیعتا این وضعیت انسانی است و همه کشورهای دنیا راجع به این وضعیت افغانستان مسئولیت اخلاقی دارند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: انتقال پیام پوتین به آقای رئیسی در چارچوب تداوم دیپلماسی سران دو کشور بود. دیپلماسی سران دو کشور دیپلماسی فعالی است. موضوعات متعددی در حوزه های دو جانبه و منطقه ای داریم و رفت و آمد و گفتگوهای دیپلماتیک میان ایران و روسیه امر جدیدی نیست.
نتیجه چه شده جواب چی بوده ؟!؟!؟!