کوروش اعتماد مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: پویش ملی سلامت با پوشش ۷۰ درصدی جمعیت در کشور شروع شده است.
به گفته وی بیماریهای دیابت و فشار خون درمان قطعی ندارد و باید این عارضه کنترل شود و سالیانه توسط پزشک معالج و هر شش ماه توسط مراقب سلامت اندازه گیری شود.
او ادامه داد: افراد دارای پرونده الکترونیک سلامت دارای یک نظام مراقبتی شده و نوبت دهی برای ویزیت ویژه این افراد انجام می شود.
اعتماد بیان کرد: کمتر از ۵۰ درصد از بیماران دیابتی و فشار خون بیماری شان تحت کنترل است. بیماران دیابتی داروهای شان تحت پوشش بیمه قرار گرفته تا هزینه های پرداختی شان کاهش پیدا کند. به طور معمول آزمایش قند خون باید ناشتا یا دو ساعت بعد از مصرف غذا اندازه گیری شود.
او افزود: یکسری از داروهای گران قیمت دیابت تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند. در سال گذشته ۲۰۰ هزار مرگ قابل اجتناب در حوزه دیابت و فشار خون داشته باشیم و با پیشگیری می توان از این مرگ ها جلوگیری کرد.با پیشگیری از بیماری دیابت جلوی ۱۳ هزار میلیارد تومان از هزینه ها گرفته می شود.
مهدی رضایی معاون بیمه سلامت گفت: در طول یک سال اخیر کارهای خوبی در زمینه پوشش حدمات مرتبط با دیابت برداشته شده است و بیش از ۲۵ قلم داروی دیابت تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند و بالغ بر ۷۶۰ هزار بیمار را نشان دار کرده تا از بسته های خدمتی بیمه سلامتی استفاده کنند.
به گفته وی برای کنترل دیابت دستگاه تست قند خون را در اختیار بیمه شدگان قرار داده ایم.
بارونی رئیس مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: الان بالغ بر ۱۸۰۰۰ خانه بهداشت و ۵۵۰۰ پایگاه سلامت و ۵۶۰۰ مرکز جامع سلامت روستایی داشته و بیش از ۷۰ هزار نفر در این طرح مشارکت خواهند داشت.
به گفته وی افراد شرکت کننده در این طرح بهورز و مراقبان سلامت هستند که با وزارت بهداشت قرارداد دارند. در حال حاضر ۱۴۰۰۰ پزشک برای این طرح مشارکت دارند.