حجتالاسلام محمد سبزی، نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره جشنواره ملی انار ساوه گفت: پارسال برای اولین بار جشنواره ملی انار را برگزار کردیم و دومین جشنواره هم هفته پیش با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.
وی ادامه داد: در ایران، ساوه را با انار میشناسند و مهد انار کشور، ساوه است هرچند استان فارس به لحاظ کمّی بیشتر از ساوه انار کشت میکند، اما به لحاظ قدمت، پیشینه و کیفیت، انار ساوه و تنوع آن در جهان معروف است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اظهار کرد: حدود ۱۰ هزار هکتار زمین زیر کشت انار در ساوه داریم که مقدار کمی از آن صادر میشود، چون شرکتهای صنایع تبدیلی خیلی تمایل ندارند با قیمت مناسب از باغدار خرید کنند و غالب انار در سردخانه میماند تا در شب یلدا به فروش برسد و یک عده هم خودشان رب و کنسانتره تولید میکنند و میفروشند و صادر هم میشود، اما در بحث بازاریابی و صادرات خیلی کم کار شده است.
حجتالاسلام سبزی اضافه کرد: از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان توسعه تجارت انتظار داریم یک بازاریابی خوبی با کشورهای مختلف برای تسهیل صادرات انار داشته باشند تا انار باکیفیت ساوه که وزن برخی از آنها به یک و نیم کیلوگرم میرسد، صادر شود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس بیان کرد: در آلمان یک عدد انار به قیمت دو یورو به فروش میرسد در صورتی که انارهای ریز ساوه را کیلویی ۱۵۰۰ تومان از کشاورز میخرند که این خیلی به ضرر است و با کمآبی اخیر در دو سال گذشته کشاورزان ما در مضیقه بودند و از دولت توقع داریم که کمک کند.
وی بیان کرد: برخی باغداران وام گرفتهاند و نتوانستهاند اقساط خود را پرداخت کنند و بانک آمده حساب وامگیرنده و ضامنهایش را مسدود کرده است که الان داریم پیگیری میکنیم چرا حساب ضامنها را مسدود کردهاند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: صادرات انار ساوه در حد پنج الی شش درصد است که این رقم خیلی کم است البته قیمت مصوب برای خرید انار هم نداریم و دلبهخواهی است و براساس کیفیت انار قیمت آن تعیین میشود.
حجتالاسلام سبزی بیان کرد: پس از ملی شدن جشنواره انار ساوه بهدنبال تشکیل صندوق ملی انار هستیم و چون قطب انار کشور، ساوه است این صندوق هم در ساوه باشد و کسانی که در نقاط مختلف کشور مشغول کشت انار هستند از این صندوق که زیرنظر وزارت جهاد کشاورزی است بتوانند وام بگیرند و از مزایای آن استفاده کنند همچنین بهدنبال افتتاح پایانه صادرات انار و محصولات کشاورزی هستیم که همه کارهایش انجام شده و کلنگزنی آن در بیست هکتار انجام میشود.
وی ادامه داد: یک زمین ۱۴۰ هکتاری که برای مرکز تحقیقات کشاورزی است و در ۱۰ کیلومتری ساوه قرار دارد به دهکده علم و فناوری در حوزه شرکتهای دانشبنیان در زمینه کشاورزی تبدیل میشود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تصریح کرد: ساوه از آب شیرین محروم بود و یک قسمت آب این شهرستان از سد ساوه میآمد و بخش دیگر آن از چاهها تامین میشد که هماکنون از سرشاخههای دز که الان قم، خمین، محلات، دلیجان و گلپایگان از آن بهرهمند شده است یک شعبه آن به ساوه میآید که متاسفانه شاید حدود ۱۰ سال این امر مغفول مانده بود که با پیگیریهایی که انجام شد که قرار است ۱۳۰ کیلومتر لولهگذاری شود که تا کنون ۳۵ کیلومتر آن انجام شده و ۹۵ کیلومتر بقیه را با قرارگاه خاتمالانبیا (ص) تفاهمنامه دو هزار میلیاردی امضا شده و الان قرارگاه مستقر شده و دارد لولهگذاری را انجام میدهد که در پایان این طرح ۴۴۰ لیتر در ثانیه آب شیرین به ساوه میآید و تا ۳۰ الی ۴۰ سال آینده آب ساوه را تضمین کند.
حجتالاسلام سبزی گفت: با توجه به خشکسالیهای اخیر در ساوه که آب سد هم امسال واقعا کم است و در برخی ساعات آب خانهها قطع میشود قرار است با وزیر نیرو و استاندار با قرارگاه جلسهای بگذاریم تا تامین اعتبار صورت گیرد و قول دادند تا ۱۸ ماه آینده آب شیرین را به ساوه بیاورند. این آب در مسیر خود به روستاها هم میرود و مشکل آب روستاها هم حل میشود.
بجای اینکه بهره وری کشاورزی رو بیشتر کنیم
همیشه اجرا شده همیشه هم کلی دعوا ایجاد کرده