نصیری گفت: زمان تأسیس شرکت‌ها را به کمتر از یک روز رساندیم و سامانه ثبت شرکت‌ها با شناسایی شرکت‌های صوری، مانع از عضویت افراد در آن‌ها می‌شود.

ابوالفضل نصیری مدیر کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به تدوین ۷ طرح در اداره ثبت شرکت‌ها گفت: اولین طرح در اداره ثبت شرکت‌ها، طرح شهید آرمان علی‌وردی به عنوان پرداخت و امضای الکترونیک است و به طور صددرصد انجام شد. ما روزانه حدود ۷۰۰ نفر مراجعه کننده و در کل کشور چندین هزار نفر ارباب رجوع داشتیم و برای اینکه آگهی خود را ببینند در صف می‌ایستادند و هزینه پرداخت می‌کردند و امکان داشت در این برهه از زمان دلال‌ها با آن‌ها ارتباط بگیرند و مفاسد اجتماعی پیش بیاید. برای حل این معضل در ۱۰ تیرماه امسال این طرح شروع شد و از شهریورماه در سطح کشور به طور صددرصد اجرا شد؛ لذا در حال حاضر امضای فیزیکی نداریم؛ مگر اینکه مواردی مربوط به اتباع باشد که بسیار اندک است.

نصیری ادامه داد: پرداخت و امضای الکترونیکی تحول بزرگی را در اداره ثبت شرکت‌ها ایجاد کرد، زیرا هم هزینه رفت و آمد ندارد و هم متقاضیان می‌توانند در منزل با سرعت و کمتر از ۵ دقیقه امضا و پرداخت خود را انجام دهند و یک امضا را با ۲۷ هزار و ۲۰۰ تومان خریداری کرده و یکسال می‌توانند از آن استفاده کنند.

مدیرکل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: دومین طرح، طرح شهید سلیمانی است که بازطراحی سامانه جامع ثبت شرکت‌هاست. ما سامانه جامع را داشتیم، ولی به روز نشده بود و مردم اذیت می‌شدند؛ از این قبیل که هر صورت جلسه اعم از تأسیس یا تغییرات شرکت‌ها را باید با پست ارسال می‌کردند؛ لذا درصدد بازطراحی این سامانه جامع برآمدیم و ۹۰ درصد کار انجام شده است و در بهمن ماه رونمایی می‌شود؛ تست تعیین نام را انجام دادیم و هوشمند شده و به متقاضیان اعلام می‌کند این نامی که برای شرکت درخواست کردید قابلیت ثبت دارد یا خیر؟ اگر ایرادی داشته باشد همان جا نشان می‌دهد. پست به طور کامل حذف می‌شود و یک کارتابل برای شرکت‌ها و مؤسسات باز خواهد شد و اگر آنجا ایرادی داشته باشد، از طریق سامانه به آن‌ها نشان داده می‌شود.

وی ادامه داد: تأسیس شرکت‌ها را به کمتر از یک روز رساندیم و بعد از بازطراحی سامانه جامع ثبت شرکت‌ها که در بهمن ماه و دهه فجر رونمایی می‌شود، این کار به کمتر از دو ساعت هم خواهد رسید. در زمینه بازطراحی سامانه جامع سه ماه کار کردیم تا از نظر حقوقی مشکلی نداشته باشد و مباحث را ساده سازی کردیم تا مردمی که حداقل سواد حقوقی را دارند، بتوانند اطلاعات را بدانند و نیاز نباشد به مؤسسات ثبتی بروند. طبق این سامانه هر کسی که بخواهد عضو هیأت مدیره شرکتی شود، برای او پیام می‌آید که شما می‌خواهید عضو هیأت مدیره شرکت یا مؤسسه شوید، اگر تأیید کرد به مرحله بعدی می‌رود و اگر تأیید نکرد به منزله این است که شرکت صوری است و می‌خواهد از آن سوءاستفاده کند. این کار جلوی فعالیت شرکت‌های صوری را می‌گیرد.

نصیری افزود: درصدد این هستیم که آدرس هم چک شود. نکته مهم کد آیسیک است. تاکنون همه شرکت‌ها و مؤسسات در بحث تأسیس یا تغییرات هر موضوعی را می‌دادند ما ثبت می‌کردیم. از دامداری گرفته تا ساخت هواپیما و شیلات و. ولی بالای ۹۹ درصد این افراد در همه موضوعات فعالیت نمی‌کردند؛ لذا ما موضوعات را تقسیم بندی کردیم؛ به این صورت که هر متقاضی که می‌خواهد در لبنیات کار کند در زمینه لبنیات اعم از ماست و کره و زیرشاخه آن باید کار کند، ولی دیگر اجازه ندارد مثلاً در فولادسازی کار کند. این تقسیم بندی به مرکز آمار و وزارت اقتصاد و دارایی و به ما هم در استخراج آمار دقیق شرکت‌ها کمک می‌کند؛ لذا کد آیسیک را در نظر گرفتیم.

مدیرکل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: سومین طرحی که ما آن را بررسی کردیم، طرح شهید باکری، حذف فیزیکی دفاتر است. ما برای حذف دفاتر به نتایج مثبتی هم رسیدیم و یک طرح ۶ ماده‌ای را خدمت معاونت راهبردی قوه قضائیه بردیم و به نتیجه مثبت رسیدیم. در برنامه هفتم هم به ما و امور مالی تکلیف شده که باید دفاتر کاذب حذف شود. با این اقدام بالای ۷۰ درصد کار دفاتر حذف می‌شود. این کار به طور صد در صد انجام می‌شود و ما آن را به امور مالیاتی سپردیم.

آرشیو الکترونیکی پرونده‌ها در اداره ثبت شرکت‌ها / پرونده فیزیکی در تهران نداریم

نصیری ادامه داد: طرح بعدی طرح آرشیو کشوری است. ما بالای دو میلیون و ۱۲۰ هزار شرکت داریم. بسیاری از این شرکت‌ها با توجه به تبصره ۳ و ۴ ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم یا غیر فعالند یا مالیات پرداخت نمی‌کنند یا بیش از ۵ سال نه هیأت مدیره انتخاب می‌کنند نه کار خاصی در شرکت انجام می‌دهند. تعداد این شرکت‌ها بسیار بالاست و بالای ۸۰۰ هزار شرکت این وضعیت را دارند؛ لذا ما به این موضوع ورود کردیم و از سال ۱۳۱۰ که ثبت شرکت‌ها ایجاد شد، آرشیو کشوری را درست کردیم. این طرح بسیار موفق بوده و در استان تهران صد در صد انجام شده است و بالای ۷۰۰ هزار پرونده آرشیو شده است و پرونده فیزیکی در تهران نداریم. ما در طول روز بالای ۱۲۰ استعلام قضائی و مالیاتی داریم و در طول هفته بالای ۶۰۰ استعلام را پاسخ می‌دهیم. در ۵ استان اعم از اصفهان، خراسان رضوی، فارس، آذربایجان شرقی و تهران آرشیو انجام شده و در ۵ استان هم اعم از قزوین، آذربایجان غربی، هرمزگان، مازندران و قم تا پایان سال انجام خواهد شد. برای آرشیو در مابقی استان‌ها منتظر اعتبارات هستیم. در استان‌های مهم آرشیو انجام شده و بالای یک میلیون و ۱۱۰ هزار پرونده آرشیو شدند.

مدیر کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: پنجمین طرح، طرح شهید رجایی و حذف آگهی روزنامه کثیرالانتشار است. طبق ماده ۹۷ قانون تجارت، «در کلیه موارد دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع عمومی باید از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی‌های مربوط به شرکت در آن نشر می‌گردد به عمل آید و…». بر همین اساس ما برای حذف آگهی روزنامه کثیر الانتشار قوانین را بررسی و قانون متناظر آن را پیدا کردیم. کار علمی آن آغاز شده و ۶۰ درصد کار انجام شده است. امیدواریم تا پایان سال به کمک شورای حقوقی سازمان ثبت آگهی روزنامه کثیرالانتشار را حذف کنیم که از نظر صرفه جویی در هزینه برای شرکت‌ها هم مفید است.

وی یادآور شد: روزنامه رسمی را نمی‌توانیم حذف کنیم بلکه درصدد حذف آگهی روزنامه کثیر الانتشار هستیم.

نصیری ادامه داد: ششمین طرح، طرح شهید مفتح، امضای الکترونیک دفاتر ثبت تجارتی است. به حمدالله اکنون امضای الکترونیک دفاتر ثبت تجارتی انجام شده است. در تهران به صورت پایلوت انجام شده و موفقیت‌آمیز است و در آذرماه یا دی ماه در سراسر کشور انجام خواهد شد.

مدیر کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: آخرین طرح، طرح شهید چمران، پاسخگویی و راه اندازی مرکز پاسخگویی آنلاین است و به صورت آنلاین هر سوالی که مردم داشته باشند از سوی کارشناسان پاسخ داده می‌شود.

لایحه تجارت قریب به ۱۴ سال است که در مجلس بلاتکلیف است / انتزاع سازمان ثبت از قوه قضائیه عجولانه بود

نصیری درباره لایحه تجارت گفت: لایحه تجارت قریب به ۱۴ سال است که در مجلس مطرح و بلاتکلیف است و فصول مختلفی دارد. از مجلس انتظار داریم که با دقت تمام و حوصله این لایحه را زودتر به سرانجام برساند. بسیار بد است که لایحه‌ای بیش از ۱۴ سال در مجالس مختلف است یا باید آن را خارج یا تعیین تکلیف کند. اکنون بررسی لایحه تجارت در کمیسیون حقوقی مجلس به پایان رسیده است و در نوبت بررسی در صحن مجلس است. از مجلس انتظار داریم سریع‌تر لایحه به صحن مجلس برود و به نتیجه برسد.

وی درباره انتزاع سازمان ثبت از قوه قضائیه گفت: چرا برای یک لایحه با اهمیتی مثل لایحه تجارت مجلس ۱۴ سال فکر کرده و به نتیجه نرسیده است، ولی سریع و در عرض چند ساعت تصویب کرده که سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که میلیون‌ها خدمت ارائه می‌دهد و ۱۳ هزار نیرو و تنوع خدمات دارد از قوه قضائیه جدا شود و زیر مجموعه دولت برود. این موضوع پذیرفتنی نیست. آیا اگر اداره ثبت شرکت‌ها از قوه قضائیه جدا شود و زیر مجموعه وزارت دادگستری برود، برای تولید بهتر می‌شود؟ به نظرم مجلس در این زمینه عجولانه کار کرده است. آیا اینقدر باید عجولانه در این موضوع مهم تصمیم می‌گرفت؛ در حالی که هنوز نتوانسته یک فصل از لایحه تجارت را تصویب کند.

نصیری در ادامه با اشاره به موضوع مؤسسات ثبتی گفت: ما نسبت به این موضوع اعتراض داریم. از نظر حقوقی قانون قوی نداریم، ولی می‌توانیم بر روی آن کار کنیم. بهتر است تعرفه‌ها در این زمینه مشخص شود. متأسفانه دلالان از مردم سو استفاده می‌کنند، زیرا مردم اطلاعات حقوقی کمی دارند. ما تقاضا داریم که تعرفه‌ها توسط قوه قضائیه و مجلس نیز دیده شود. اگر واقعاً این مؤسسات به تولید و اشتغال ضربه می‌زنند که ضربه هم وارد می‌کنند جمع شوند و به جای آن آماده ارائه به روز خدمات الکترونیکی هستیم.

بر اساس این گزارش، سامانه جامع ثبت شرکت‌ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir به عنوان بخشی از سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، امکانات متعددی را در رابطه با شرکت‌های تجاری و مؤسسات غیر تجاری از جمله تأسیس و ثبت شخصیت حقوقی، ثبت تغییرات، پذیرش اظهارنامه، پلمب دفاتر قانونی، ثبت نام اظهارنامه دفتر ثبت تجاری و درخواست کد فراگیر را برای کاربران خود فراهم کرده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۴:۰۲ ۲۰ آبان ۱۴۰۲
سلام-وقت به خیر-یک گاف در اداره ثبت وجود دارد بدین نحو که بدون اجازه و اطلاع شما می توانند شما را وارد شرکت های خصوصی بعنوان هئیت مدیره کنند و بعد از چند سال که اداره دارایی آمد سراغ تان متوجه شوید
من الان خودم درگیر همچین موضوعی شده ام و بدهی های چند ده میلیاردی یک شرکت گریبانم گرفته و حسابهای بانکی تلفن ماشین املاک کلا توقیف هستند و امکان زندگی در ایران و فعالیت اقتصادی از فرد سلب می شود
فقط بخاطر اشتباه و عدم کنترل ادارات ثبت شرکت ها مبنی بر احراز هویت صورتجلسات شرکتها که کماکان این مسیر تکرار این سواستفاده وجود دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۲۰ آبان ۱۴۰۲
بسیار عالیه
آخرین اخبار