رئیس مرکز توسعه حل اختلاف چهارمحال و بختیاری گفت: امسال ۷ فقره پرونده قتل عمد به صلح و سازش منجر شد.

کرم شیخ پور در همایش بزرگداشت روز شورا‌های حل اختلاف گفت: از ابتدای امسال تاکنون تعداد ۷ فقره پرونده قتل عمد با تلاش اعضا و دبیران شورا‌های حل اختلاف به صلح و سازش منجر شده است.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان اظهار کرد: در طول شش ماهه نخست امسال تعداد ۴۲ هزار و ۵۷۰ پرونده به شورا‌های حل اختلاف استان ارجاع که از این تعداد ۲۷ هزار و ۵۶۷ فقره آن مختومه شده است. 

وی افزود: تلاش شبانه روزی اعضا و دبیران شورا‌های حل اختلاف منجر شد تا از مجموع پرونده‌های رسیدگی شده قریب به ۳۲ درصد آن‌ها با مصالحه طرفین خاتمه یابد. 


بیشتر بخوانید


شیخ پور تصریح کرد: در شش ماهه نخست امسال تعداد ۱۰ نزاع دسته جمعی نیز به سازش و اعلام گذشت منجر گردیده است. 

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان با بیان اینکه برخی شعب شورا‌های حل اختلاف به صورت تخصصی اختلافات حقوقی را مورد رسیدگی قرار می‌دهند ابراز داشت: راه اندازی و فعالیت شعب تخصصی شورا‌های حل اختلاف برای تسریع در رسیدگی به اختلافات حقوقی فعالان اقتصادی استان صورت گرفته است و ما امیدواریم عملکرد این شعب بتواند موجبات کاهش ورودی پرونده به شعب دادگستری و افزایش هرچه بیشتر صلح و سازش را فراهم آورد.

دراین همایش کامران میرحاجی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان نیز اساس کار شورا‌های حل اختلاف را مردمی بودن و بهره گیری از مشارکت‌های مردمی در حل و فصل اختلافات ذکر کرد و گفت: در شورا‌های حل اختلاف رسیدگی به پرونده‌ها تابع تشریفات و آئین دادرسی خاصی نیست و همین امر موجب تسریع در رسیدگی و کاهش اطاله دادرسی می‌شود. 

وی افزود: در شورا‌های حل اختلاف ترس و استرس ناشی از حضور در مراجع قضایی وجود ندارد و طرفین دعوی در فضایی امن و آرام مسائل و مشکلات خود را بیان می‌کنند و این خود آرامش و آسایش روانی و اجتماعی مردم را تامین و اعتماد جامعه را به دستگاه قضا بیشتر می‌کند.

میرحاجی یکی از رویه‌های مثبت در شورا‌های حل اختلاف را کار بدون چشم داشت عنوان کرد و بیان داشت: در شورا‌های حل اختلاف افراد بدون دریافت حقوق و پاداشی و صرفاً برای رضایت خدا اختلافات مردم را حل و فصل می‌کنند.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری با بیان اینکه عملکرد مثبت شورا‌های حل اختلاف کینه‌ها را از دل‌ها می‌زداید خاطرنشان کرد: شورا‌های حل اختلاف مشکلات مردم را به صورت ریشه‌ای حل و فصل می‌کنند به طوری که دیگر آتشی زیر خاکستر باقی نماند.

میرحاجی گفت: کار شورا‌های حل اختلاف در مناطق عشایری و قومی با توجه به حضور اقوام و طوایف از حساسیت بیشتری نسبت به شهر‌های بزرگ برخوردار است چراکه در این مناطق افراد همدیگر را می‌شناسند و از امور زندگی یکدیگر کاملاً آگاهاند. 

وی ادامه داد: در این مناطق زمانی که یک پرونده قتل به صلح و سازش می‌رسد طرفین دعوی یک یا چند نفر نیستند بلکه دو قوم و یا دو طایفه هستند که آشتی میان آن‌ها برقرار می‌شود.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان در بخشی از سخنان خود دارا بودن توانمندی‌های علمی و مهارتی در کنار دانش اخلاقی و روانشناسانه را لازمه کار در شورا‌های حل اختلاف دانست و تأکید کرد: افرادی که قدم در راه اصلاح ذات البین می‌گذارند باید با مهربانی، صبر و کنترل خشم، راه نفوذ به دل مردم را پیدا کنند و با رفع کدورت و دشمنی‌ها جامعه اسلامی را به سمت وحدت و اتحاد سوق دهند.

برچسب ها: صلح و سازش ، قتل عمد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.