آریل شارون، نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۵ به دلیل هزینههای بالای اشغال غزه، نیروهای این رژیم را از این باریکه خارج کرد. اکنون پس از گذشت ۱۸ سال رژیم صهیونیستی با عملیات زمینی برای ورود به نوار غزه در حال وارد شدن به باتلاقی است که مقامات غربی از جمله آمریکا درباره آن بارها به تل آویو هشدار دادهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام ارشد صهیونیست در واشنگتن که نخواست نامش فاش شود امروز (چهارشنبه) اعلام کرد تل آویو به دنبال اشغال یا کنترل غزه برای مدت زمان طولانی نیست.
این مقام خاطر نشان کرد: براساس ارزیابیهای ما عملیات نظامی فعلی در نوار غزه با موفقیت در حال انجام است و ما به این عملیات ادامه میدهیم. با این حال، این عملیات نامحدود است و برای همیشه نخواهد بود.
وی افزود: اسرائیل به دنبال اشغال مجدد و یا کنترل غزه برای یک بازه زمانی طولانی نیست. این یک عملیات نظامی بی پایان نخواهد بود. عملیات نظامی ما با هدف نابودی جنبش حماس و ناتوان ساختن این گروه برای انجام حملات آینده طرح ریزی شده است.
تل آویو طی عملیات نظامی خود در غزه با ۳ مشکل بزرگ مواجه است که شامل موارد ذیل میشود:
۱- عملیات نظامی در غزه به دلیل تراکم بالای غیرنظامیان بسیار دشوار است و تلفات بالای شهروندان باعث مخدوش شدن وجهه رژیم صهیونیستی شده است.
۲- خطر باز شدن جبهههای جدید نبرد در مرزهای شمالی با لبنان و نیز در کرانه باختری وجود دارد.
۳- حتی در صورت موفقیت عملیات زمینی در غزه، تل آویو هیچ برنامهای برای فردای عملیات نظامی خود ندارد. از طرفی کنترل و مدیریت منطقهای با ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت هزینههای سنگین نظامی برای رژیم صهیونیستی به همراه دارد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اوایل هفته جاری در مصاحبه با ان بی سی نیوز اعلام کرد تل آویو به دنبال در دست گرفتن مسئولیت امنیت غزه برای یک بازه زمانی نامشخص است. امری که با هشدار مقامات آمریکایی به وی همراه بود.