برای افراد پولدار و لاکچری، همه چیز با اعداد رند شناخته میشود. آنها برای خاص بودن و خودنمایی کردن دست به هر حربهای میزنند. شرایط برای بخشی از طبقه مرفه به گونهای شده که داشتن خودروی لوکس و لاکچری برایشان کافی نیست و برای خودنمایی بیشتر، اصرار به داشتن پلاک رند برای خودرویشان دارند.
داشتن پلاک رند یکی از تبهای عجیب آدمهای پولدار برای خودنمایی بیشتر است. این مسئله فقط به ایران هم مربوط نمیشود و وسوسهاش به جان پولدارهای کشورهای دیگر هم میافتد. به گونهای که شخص حاضر است برای داشتن رندترین پلاک آمریکا، مبلغی در حدود ۲۴ میلیون دلار بپردازد. پرداخت چنین رقمی برای یک پلاک میتواند هوش را از سر هر آدمی ببرد. در برخی از کشورهای عربی نیز شماره پلاک خودروها نشانی از قدرت و ثروت صاحبان آنها دارد. به طور مثال در شهر دوبی برای خرید و فروش پلاک خودروها مبالغ هنگفتی رد و بدل میشود.
داستان داشتن پلاکهای رند در ایران به یکی، دو دهه اخیر میرسد که سروکله طبقه نوظهور جدیدی با سبک زندگیای مرفه در آن پیدا شد. برای آنها داشتن ماشین مدل بالا و گران قیمت کافی نبود و آنها میخواستند با داشتن یک پلاک خاص خودروی خود را متمایز از دیگران کنند.
پس از انتشار خودروهای لاکچری با پلاکهای رند، شائبه خرید و فروش این پلاکها در مراکز تعویض پلاک به وجود آمد. هر چند آن زمان رئیس پلیس راهور ناجا امکان خرید و فروش پلاک را رد کرد، ولی پیگیری رسانهها نشان میداد در واقعیت امکان وقوع چنین چیزی وجود دارد.
چندین سال پیش یکی از کارکنان تعویض پلاک به یکی از رسانهها گفته بود که متأسفانه ما در اداره تعویض پلاک شاهد هستیم که افراد پولدار با اقدامات خود پلاکهای رند را دریافت میکنند و این اقدام از سوی برخی از پیمانکارانی که در اداره تعویض پلاک فعالیت دارند، صورت میگیرد.
پس از کش و قوس و ابهامات زیاد در این مورد، سردار سیدکمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور فراجا، آب پاکی را بر روی دست علاقهمندان به داشتن پلاک رند ریخت و درباره نصب پلاکهای رند خودروهای دیگر بر روی خودروهای لاکچری گفت: «این عمل کاملاً خلاف قانون است و در صورت مشاهده، خودرو توقیف و با متخلف برخورد قانونی میشود. پلاکهای رند در لیست سیاه قرار دارد و از فرایند تخصیص خارج شده است.»
طبق صحبتهای رئیس پلیس راهور فراجا به نظر میرسد یک بار و برای همیشه، ماجرای اختصاص پلاکهای رند برای خودروهای لاکچری و لوکس به پایان میرسد. حرکتی قابل تقدیر جهت مقابله با خودنمایی و فخرفروشی پولدارها در شهر و جلوگیری از تبعیض طبقاتی در جامعه.
منبع: جوان آنلاین
چندسال واردات بستین و بعدم ۱۰۰ تا ۱۷۰ درصد تعرفه بستین و دوتا ۹ درصد و ماشین ۲۰ هزار دلاری میشه ۵۰ هزار دلار بعد میشه لوکس ؟
در کشور همسایه عراق با توسان مسافر میکشن و کادیلاک و فورد ۲۰۲۲ بغل خونه قدیمی یک طبقه پارک است
خودتون کاری میکنین مثلا در خودرو فاصله طبقاتی بیوفته و ماشین معمولی خارجی برا ۴ درصدیا باشه و بقیه ماشین داغون داخلی بخرن و فرهنگ خراب و نمایش خودنمایی رواج میدین