دانیال کهریزی نایب رئیس انجمن بذر ایران با بیان اینکه استفاده از بذر نامرغوب سبب کاهش عملکرد مزارع میشود،گفت : افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی وابستگی زیادی به بذر کاشته شده دارد.
کهریزی با بیان اینکه کشاورزان باید بذری را برای کشت انتخاب کنند که خالص بوده و فاقد علفهای هرز باشد، گفت: استفاده از بذرهای مرغوب و اصلاح شده به دلیل اینکه دارای خلوص ژنتیکی، فیزیکی و قدرت جوانهزنی بالایی هستند، به کشاورزان توصیه میشود.
نائب رئیس انجمن بذر ایران با بیان اینکه بذر خوب باید کاملاً سالم بوده و شکستگی نداشته باشد، گفت: بذور خوب بذوری هستند که رطوبت داخلی آنها در حد مطلوب بوده و در شرایط مناسب محیطی نگهداری شده باشند.
وی با بیان اینکه درشتی بذر یکی از عوامل مرغوبیت بذر است، ادامه داد: بذرهای درشت اغلب دارای قوه نامیه (درصد بذرهایی که جوانه زده و سبز میشوند) بالا بوده و کشت آنها به کشاورزان توصیه میشود.
وی با بیان اینکه بذر مرغوب باید تمیز و عاری از مواد خارجی باشد، گفت: کشاورزان باید دقت داشته باشند همراه با بذر مواد خارجی از قبیل کاه، شن، بذر علفهای هرز و بذر گونههای دیگر، بیش از حد استاندارد نباشد.
استاد تمام دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه کیفیت بذر نقش مهمی در تولید کمی و کیفی محصولات زراعی و باغی دارد، از کشاورزان خواست از کشت بذور خود مصرفی خودداری کرده و بذور مورد نیاز خود را از واحدهای تولید قانونی و دارای مجوز بذر تهیه کنند .