قلعه نویی سرپرست معاونت میراث فرهنگی فارس اظهار کرد: ۷۰ روز از مرمت آرامگاه سعدی میگذرد و تاکنون حدود ۷۰ درصد مرمت بنای آرامگاه سعدی انجام شده و تا یک ماه آینده به پایان میرسد.
او با بیان اینکه از سال ۱۳۳۰ که بنای فعلی آرامگاه سعدی ساخته شده است بنای آرامگاه تا کنون با همان معماری حفظ شده است، اضافه کرد: از دهه ۶۰ تاکنون به علت گذر زمان آسیبهایی اعم از فرسودگی و تخریب در معماری بنا ایجاد شده که نیاز به مرمت را در این بنا الزام کرده بود.
او افزود: با توجه به اهمیت این بنای میراثی، ضمن مطالعاتی که بر روی آسیبهای بنا انجام شد تصمیم به مرمت بنا در دستور کار میراث فرهنگی قرار گرفت و طرح آن آماده شد.
قلعه نویی گفت: مرمتهای بنای تاریخی را متخصصان مرمت تخت جمشید بر عهده دارند.
زارع سرپرست تیم مرمت و کارشناس مرمت سنگ در تخت جمشید با اشاره به استفاده از اصول و روشهای علمی و اصولی در مرمت بنای آرامگاه، اضافه کرد: عمدهترین مشکل آرامگاه، جدا شدن سنگ های دیواره فضای داخلی و ستونهای بیرونی بنای آرامگاه است که با به کار گیری روشهای استحکام بخشی سنگ به دیواره، مرمت این بخش انجام شد.
زارع با بیان اینکه مرمت پنجره ضلع شمالی با وزن ۲ تن و ارتفاع بیش از ۷ متر و در ضلع غربی آرامگاه با وزن بالای یک تن سختترین بخش مرمت بنا بود، گفت: به دلیل اهمیت حفظ بنا مرمت این ۲ بخش کاملا با دست و استفاده از جرثقیل دستی انجام گرفت.
او با اشاره به ضرورت حفظ کردن شکل ظاهری بنا، ادامه داد: مرمت این بنا با نگاه به عنوان یک بنای تاریخی در دستور کار قرار گرفت و با استفاده از شیوههای مرمت سنگ در تخت جمشید، بهسازی انجام شد.