پس از کش و قوس های فراوان و چشم انتظاری های بسیار سرانجام روز گذشته از میراث سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث رونمایی شد.
بر این اساس متقاضی انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث باید پس از ورود به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به نشانی (https://ddn.csdiran.ir) در ابتدا با وارد کردن کدملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی در بخش «استعلام نوبت پرونده قهری» در درگاه یکپارچه ذینفعان، نسبت به این موضوع که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرارسیده است یا خیر اطلاع حاصل کنند. در صورت تائید زمان تشکیل پرونده، متقاضی باید با مراجعه به یکی از دفاتر کارگزاریهای منتخب نسبت به ارائه مدارک زیر اقدام کند:
۱- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
۲- اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جایگزین کارت ملی باشد)
۳- اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی برای کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)
۴-در صورتیکه متوفی دارای وصیتنامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.
سامانه ای که محمد باغستانی مدیر عامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص آن گفت: افراد حتما باید سجامی باشند و برگه انحصار وراثت رو داشته باشند.
ادامه هم معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: رونمایی از سامانه تسهیم هوشمند و انتقال مکانیزه دارایی متوفیان سهام عدالت به وراث ایشان (سامانه میراث) دغدغه حدود ۱۵ میلیون نفر را حل و فصل کرد.
وی با بیان اینکه بیش از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ درگذشته اند، اظهار داشت: امیدواریم با همکاری شرکتهای کارگزاران بتوانیم برگ زرین دیگری را در ارائه خدمات به جامعه سهامداری رقم بزنیم
در ادامه هم مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: تلاش همکاران ما در شرکت سپرده گذاری مرکزی این بود که انتقال سهام صورت بگیرد و حالا بدون دریافت هیچگونه کارمزدی به صورت الکترونیکی این سهام به ورات منتقل خواهد شد و فقط لازم است یکی از وراث به یکی از کارگزاری ها مراجعه کند.
در مرحله استعلام نوبت تشکیل پرونده پیامی ظاهر میشود :
در حال حاضر امکان تشکیل پرونده متوفی وجود ندارد لطفا منتظر اطلاع رسانی شرکت سپرده گذاری باشید.
تکلیف چیست ؟
اصلا سهام عدالت از سال 1386 شروع شده.
اومدن سال 1384 و 1385 را اول کار گذاشته اند تا یکماه مردم سرکار باشند.
دولت احمدی نژاد خودش سال 1384 اومد سرکار.سهام عدالت دقیقا از سال 1386 شروع شد.
چقدر این وزارت اقتصاد و سازمان بورس زرنگ بازی در میارن.
تا کی صبر کنیم رو هم بگید تا تکلیفمون روشن بشه
مگه دولت الکترونیک راه اندازی نشده؟؟؟
فوت شده مشخص و وراث هم مشخصه...
سهام عدالت وراث رو با یه استعلام میتونین خودتون واریز کنین...
1- هفت سال پیش عمویم فوت کرد ، پنج سال پیش پدر بزرگم ، و چهار سال پیش پدرم . ضمناً مادربزرگم در قید حیات است . آیا سامانه به شکلی طراحی شده که بتواند این قبیل موارد را در نظر بگیرد؟ ضمناً فقط می توانم برای پدرم اقدام کنم و اختیار مدارک عمو و پدربزرگم دست بنده نیست .
2- فوت پدرم در روزهای اوج کرونا بود . بعد از طی مراحل درخواست انحصار وراثت ، اعلام شد که حکم نهایی را خودمان از اینترنت چاپ بگیریم و لازم نیست دوباره به شعبه مربوطه مراجعه کنیم . همان هم در موارد نیاز تاکنون مورد قبول دستگاه ها بوده . حالا منظور از اصل گواهی حصر وراثت این است که باید به شعبه مربوطه برویم و اصل برگه را دریافت کنیم یا همان چاپی که قبلاً گرفته بودیم کافی است؟
اینکه می گه در حال حاضر امکان تشکیل پرونده متوفی وجود ندارد
اونوقت میگی خودشون شناسایی کن . ساقی خوبی داری. شما فقط عادت کردید به همه چیز ایراد الکی بگیرید