فرهاد شریفی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون ۳۳۰۰ هکتار کلزا در اراضی استان کشت شده، گفت : برآورد میشود پس از اتمام کشت کلزا در مناطق گرمسیر، کشت کلزا در استان به قریب ۳۷۰۰ هکتار برسد.
شریفی با بیان اینکه امسال شاهد افزایش سطح زیر کشت کلزا در استان هستیم، یادآور شد: سال زراعی گذشته در مجموع ۲۱۰۰ هکتار کلزا در استان کشت شده بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه با توصیه به استفاده از بذور مرغوب از سوی کشاورزان برای کشت کلزا، افزود: از کلزاکاران میخواهیم به منظور افزایش راندمان کیفی و کمی محصول خود از بذور مرغوب استفاده کنند.
شریفی با اشاره به تدارک بذر مورد نیاز برای کشت کلزا در استان، گفت: امسال ۲۰ تن بذر رسمی برچسب دار کلزا در استان توزیع شده و کمبودی برای تامین بذر مورد نیاز کشاورزان نداشتیم.
شریفی با توصیه به کشاورزان برای مشورت کردن با کارشناسان جهاد کشاورزی برای کشت کلزا، تاکید کرد: توصیه میشود کشاورزان کلزاکار برای دستیابی به عملکرد بالاتر، عمق کاشت دو سانتیمتری را در نظر داشته و آبیاری دوم را هم حتماً سه روز بعد از کشت انجام دهند.
شریفی سپس کشت کلزا را جزو کشتهای با نیاز آبی کم عنوان کرد و افزود: کشت کلزا به دلیل نیاز آبی کم، یکی از کشتهای متناسب با اقلیم استان است که توصیه میشود کشاورزان حتماً برای کشت آن در مزارع خود برنامهریزی کنند.
وی با بیان اینکه کشت کلزا یکی از بهترین کشتها در تناوب با گندم است، افزود: کشت کلزا میتواند در بهبود عملکرد مزارع گندم در سال بعد موثر باشد.
کنترل علفهای هرز و استفاده بهینه از رطوبت و بارندگی از دیگر مزایای کشت کلزا است که شریفی از آنها یاد کرد.
وی تاکید کرد: کلزا یکی از محصولات استراتژیک است که توسعه کشت آن میتواند بینیازی کشور از واردات دانههای روغنی را به دنبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه در تمامی شهرستانهای استان کشت کلزا انجام میشود، گفت: همه ساله بیشترین سطح زیرکشت کلزا را در شهرستانهای کرمانشاه و کنگاور داریم.
شریفی با بیان اینکه کشت کلزا در مناطق معتدل و سرد استان از دهه اول شهریور ماه شروع شده، گفت: کشت کلزا در مناطق گرمسیر استان تا پایان آبان ماه ادامه خواهد داشت .