یحیی علیرضاپور در آیین افتتاحیه رشته نان، شیرنی و شکلات در جوار کارخانه نان دهقان در حومه شیراز اظهار کرد: بزرگترین کار فرهنگی ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و حل معیشت مردم است.
او افزود: اگر نیم نگاهی به جامعه بیاندازیم، مشاهده میکنیم که فقر مهارتآموزی در جامعه موج میزند و نیاز همه دستگاهها برای توسعه و ایجاد مهارت به هنرجویان علاقهمند و جویای کار تلاش بیشتری کنیم.
رئیس اداره فنی و حرفهای کاردانش ادارهکل آموزش و پرورش فارس تصریح کرد: با تلاشهای صورت گرفته و همیاری و همکاری سایر دستگاهها در سال تحصیلی جدید تاکنون ۶ واحد هنرستان جوار و وابسته را در استان راهاندازی کردهایم.
علیرضاپور افزود: امروز رشته نان و شیرینی و شکلات را با مساعدت و مشارکت بخش خصوصی در دو هنرستان دخترانه شهدای بدر و پسرانه شهید شهرستانی ناحیه سه شیراز راهاندازی کردیم و محل کار عملی این رشته را نیز در کارخانه نان افتتاح کردیم.
بنیانگذار رشته نان شیرینی و شکلات در ایران نیز در این جلسه با تشریح سابقه صنعت نان در ایران، اظهار کرد: بهبود دهنده، مواد نان را ابتدا از کشور آلمان وارد کردیم، اما در ادامه با قطع همکاری با شرکت آلمانی با تلاش نیروهای بومی توانستیم این مواد را تولید و به رونق صنعت نان کمک کنیم.
حبیبالله حداد با بیان اینکه امروز در شرکتهای مرتبط با تولید بهبود دهندگان نان در سطح کشور بیش از ۵۰۰ متخصص فعالیت دارند، افزود: در سالهای اخیر، احساس نیاز به ورود این صنعت به آموزش و پرورش و هنرستانها باعث شد تا در این موضوع اقدام کنیم بنابراین پس از مکاتبه با وزارت آموزش و پرورش موفق به راهاندازی رشته نان و شیرینی در تعدادی از هنرستانهای کاردانش شدیم.
او، دنیای نان را بسیار فراتر از این چند نوع نان موجود در نانواییها اعلام کرد و افزود: کاهش ضایعات نان موضوعی است که همواره دغدغه ما بوده است لذا در همین در رشته نان ۲۷ هنرستان در سطح کشور تاسیس و بیش از ۱۰۰۰ هنرجو در این هنرستانها در حال تحصیل هستند.
حداد گفت: امروز در شیراز رشته نان، شیرینی و شکلات راهاندازی کردیم و هنرجویان محتوای تئوری را در کلاسهای درس هنرستان و کار عملی را در کارخانه نان انجام میدهند.
بنیانگذار رشته نان، شیرینی و شکلات ادامه داد: این رشته فنی بسیار مورد نیاز است و ما دو مأموریت در هنرستانهای کاردانش داریم؛ اول رصد آخرین اطلاعات نان در جهان و دوم رصد ظرفیتهای موجود در زمینه تولید نان، بنابراین باید تمام برنامهها با این رویکرد تدوین شود.
مدیرکل دفتر هماهنگی اموراقتصادی استانداری فارس نیز در این آیین، اظهار کرد: راهاندازی رشتههای مهارتی مانند رشته نان و شیرینی نقش موثری در اشتغال دارد.
او ادامه داد: متاسفانه ضایعات نان در ایران بیش ازاستانداردهای جهانی است، لذا امیدواریم با ارایه مهارتهای لازم به هنرجویان رشته نان این مشکلات را در آینده شاهد نباشیم.
شریفی با بیان اینکه انتظار میرود نیروی متخصص در این هنرستان تربیت و روانه بازار کار شوند، افزود: استان فارس جزو استانهای توریستپذیر است لذا با ارتقای کیفیت شیرینی و شکلات میتوان جذابیتهای گردشگری را در استان تقویت کنیم.
مدیرکل دفترهماهنگی اموراقتصادی استانداری فارس گفت: شایسته است مجموعه اتاق اصناف و غله استان تعامل سازندهای با آموزش و پرورش در تقویت و توسعه مهارت نان و شیرینی داشته باشد.
جمالی، رئیس غله و خدمات بازرگانی استان نیز با بیان اینکه تمام تلاشها در فرآیند تولید گندم و تبدیل آن به آرد در کیفیت نان به ثمر مینشیند و اگر نان با کیفیت نباشد تمام زحمات هدر رفته است، افزود: اداره غله و خدمات بازرگانی با تمام توان از این رشته فنی حمایت خواهد کرد.