قباد محمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه کرمانشاه راهحل معضلات را در نظارتهای مردمی توصیف کرد و گفت : مردم خود باید به عنوان ناظر تمامی تخلفات بهداشتی، پزشکی، دارویی و اورژانس و ... را در سامانه ۱۹۰ ثبت کنند. نظارت اگر مردمی باشد خیلی مشکلها حل میشود.
وی ادامه داد: گزارشات و شکایات ثبت شده در این سامانه از طریق حوزه وزارت و بهداشت رصد میشود، دانشگاه مربوطه باید با پیگیری و رصد شکایتها؛ نتیجه را بهصورت علمی در سامانه ثبت کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه کرمانشاه اضافه کرد: در مواردی دانشگاه برای پیگیری و به نتیجه رساندن موضوع باید با شخص شاکی تماس بگیرد و موضوع را پیگیری کند.
وی گفت: یک کمیته با حضور قاضی دادگستری، نماینده سازمانهای بیمهگر و تعزیرات حکومتی به ریاست رئیس دانشگاه علوم پزشکی هر استان نیز در سامانه ۱۹۰ فعالیت دارد؛ در این کمیته تمامی شکایتها قرائت و رای میخورد و در سامانه ۱۹۰ گزارش میشود.
محمدی با تأکید روی گزارشهای مردمی از طریق سامانه ۱۹۰، در خصوص قیمت ویزیتها، افزود: سالی یکبار هیأت دولت عدد و تعرفه ویزیتها را برای انواع رشتههای پزشکی، مطبها، رادیولوژیها، متخصصان مختلف در رشته فوقتخصص، پزشکان عمومی و... را سالیانه طی جدول ابلاغ میکند، البته سابقه کار ضریب دارد تا حدود ۲۰ درصد میتواند به ضریب ثابت اضافه شود.
وی ادامه داد: تعداد داروخانههای شبانهروزی طی سه چهار سال گذشته در استان دو برابر شده، تعداد داروخانههای روزانه نیز خیلی افزایش یافته، چون قانون تأسیس داروخانهها تغییر کرده، قبلا براساس جمعیت به داروخانه شبانهروزی مجوز میداند به گونهای که هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت یک شبانهروزی مجوز داده میشد، اما الان این سقف جمعیتی برداشته شده در شهر کرمانشاه به ازای هر ۳۰ تا۴۰ هزار جمعیت یک داروخانه دایر میشود .