سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: یکی از مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به کردستان، صدور مجوز ایجاد شهرک صنعتی و تجاری مشترک بین جمهوری اسلامی و اقلیم کردستان عراق است.

علی نوری با تاکید بر اینکه دستاورد‌های اقتصادی در استان کردستان در بخش‌های مختلفی از جمله تجارت خارجی، معابر کولبری و بازارچه ها، صنعت، کشاورزی، گردشگری و معدن است، اظهار داشت: در حوزه تجارت محور بحث تجارت خارجی خواهد بود چراکه به واسطه وجود مرز بین‌المللی باشماق، در حوزه ترانزیت در کشور رتبه دوم داریم و 

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۷ میلیارد دلار مبادلات تجاری از مرز باشماق صورت می‌گیرد، افزود: این میزان شامل حوزه‌های صادرات، واردات و ترانزیت است و اعتقاد داریم این میزان مبادلات تا ۲۰ میلیارد دلار قابل افزایش است.

حل مشکل اراضی تملک شده مرز باشماق در دور اول سفر رئیس جمهور به کردستان

وی به اهمیت ساماندهی مرز باشماق به عنوان یکی از اولویت‌های های اقتصادی استان تاکید کرد و گفت: این مهم جز دستاورد‌های اقتصادی استان و یکی از مهم‌ترین مصوبات دور اول سفر رئیس جمهوری نیز هست.

نوری با بیان اینکه بیشترین مشکل مرز باشماق تملک اراضی مرز بود، خاطر نشان کرد: با رایزنی‌ها ۱۸۱ میلیارد تومان اعتبار جذب و در اختیار صاحبان املاک قرار داده شد و یکی از مهم‌ترین مشکلات مرز با آزادی ۲۵ هکتار از اراضی آن تسهیل شد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اضافه کرد: ایجاد گمرک در پسکرانه به منظور روان‌سازی خدمات گمرکی، ایجاد سه لاین تخصصی در بخش‌های مسافری ترانزیت صادرات و واردات تا پایان سال جاری به صورت کامل اجرا خواهد شد.

بازگشایی بازارچه های مرزی مطالبه به حق مرزنشینان است

نوری ادامه داد: در حوزه بازارچه‌های مرزی و معابر کولبری تصویب نامه هیئت وزیران برای استان کردستان و ادغام معابر کولبری هنگه ژال و گله سوره در بازارچه مرزی سیرانبند مصوب شد.

وی افزود: همچنین بازارچه‌های پیران و دره وه ران در مریوان در بازارچه خانم شیخان و بازارچه مله خورد در سروآباد نیز ادغام شد، گفت: پس از ادغام این معابر در بازارچه‌ها و شکل گیری سه بازارچه غیر موقت رسمی در سروآباد، بانه و مریوان اقدامات بازارچه در واردات کالا و ایفای نقش مرزنشینان در توسعه بازارچه مرزی را ضعیف‌تر می‌کند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه بازگشایی بازارچه‌ها مطالبه عمومی مردم و مرزنشینان است، گفت: رئیس جمهور در دور اول سفر به صراحت به بازگشایی بازارچه سیف سقز تاکید داشتند و درنهایت بسته پیشنهادی برای این بازارچه تهیه شد.

نوری با بیان اینکه شیوه نامه‌ای مبنی بر ایجاد اشتغال پایدار در بازارچه‌های مرزی تهیه شد، گفت: در این شیوه نامه یک چشم انداز ده ساله برای جدار مرز تهیه شده که تراز اشتغال و کارگر در شهرستان‌های مرزی منفی باشد و پدیده‌ای به نام کولبری داشته باشیم. 

جشن احیای واحد های راکد با حضور رئیس جمهور برگزار می شود

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه با حمایت بخش بانکی استان در سه ماهه اخیر ۱۰۰ واحد راکد و نیمه راکد استان به چرخه تولید بازگشتند، گفت: جشن احیای این واحد‌ها با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود.

ایجاد زیرساخت ها به منظور افزایش بهره مندی از ظرفیت توریسم درمانی کردستان

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سالانه یک صد هزار نفر از اقلیم کردستان عراق برای خدمات درمانی عازم دیگر کشور‌ها می‌شوند، خاطر نشان کرد: علی رغم اینکه استان ما کمترین فاصله را با اقلیم کردستان دارد و می‌تواند بیشترین خدمات را کمترین هزینه ارائه دهد، اما در جذب این تعداد توریسم درمان سهم ناچیزی داریم.

نوری تاکید کرد: این ظرفیت‌ها در استان به خوبی ظرفیت شناسایی و آسیب شناسی شده که یکی از آن‌ها در حوزه زیر ساخت است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه به منظور ایجاد زیرساخت‌ها لاین پروازی سنندج سلیمانیه در ماه جاری آغاز می‌شود، افزود: موضوع دوم ایجاد بستر لازم در مرز برای جذب گردشگر حوزه درمان است که اقداماتی نیز در این حوزه صورت گرفته است.

اجرای مصوبات دور اول سفر رئیس جمهور به کردستان

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یکی از مهم‌ترین مصوبه در دور اول سفر را پرداخت ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات خواند و گفت: این میزان به ۶ هزار و ۵۰۰ استان تقلیل یافت، اما به دلیل محدودیت‌های بانک مرکزی، هزار و ۲۰۰ میلیارد جذب شد و ۶۵۰ میلیارد تومان از آن در بخش کشاورزی و ۴۷۲ میلیارد تومان در بخش صنعت هزینه شده است.

نوری با تاکید بر اینکه یکی دیگر از مصوبات بسیار مهم دور اول سفر الزام رییس‌جمهور به وزارت کار مبنی بر به کار گرفتن هلدینگ‌های ذیل این وزارت بود، گفت: در حال حاضر ۹ تفاهم نامه بسیار مهم در سفر پیش رو رئیس جمهور آماده امضا است.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مصوبات ایجاد پتروشیمی بعثت در حدفاصل دیواندره و بیجار بود که ۷۵۰ میلیون یورو معادل ۳۵ هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیصی به این پروژه بوده است.

ایجاد شهرک صنعتی و تجاری مشترک میان جمهوری اسلامی و اقلیم کردستان عراق

نوری در پایان به بخشی از مصوبات دور دوم سفر رئیس‌جمهور اشاره کرد و گفت: در حوزه اقتصادی مجوزی برای ایجاد شهرک صنعتی و تجاری مشترک بین جمهوری اسلامی و اقلیم کردستان عراق در خاک عراق برای اولین بار در کشور صادر می‌شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: همچنین ایجاد شهرک خورشیدی در ۱۴۰ هکتار از زمین‌های شهرستان قروه، اختصاص یک صد میلیارد تومان از سهم وصول حقوق دولتی معادن برای استان، صدور مجوز واردات ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین برای راهداری و شهرداری از کشور عراق، تخصیص ۵۰ میلیارد تومان برای ایجاد بازارچه سیف سقز، تکلیف وزارت خارجه مبنی بر رایزنی با با دولت مرکزی عراق برای رسمی کردن مرز سیرانبند بانه و حضور هلدینگ‌های بزرگ برای سرمایه گذاری در استان و وصول الباقی اعتبارات دور اول سفر از جمله مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به کردستان خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه کردستان استان بسیار پرظرفیتی در حوزه‌های مختلف سرمایه گذاری است، گفت: در تمامی ملاقات با طرف عراقی از سرمایه گذاری در استان استقبال کردند و این نوید را می‌دهیم به زودی شاهد حضور سرمایه گذاران مختلف از کشور‌های عراق، ارمنستان، روسیه، چین آلمان، عراق در استان باشیم.

 کردستان در روزهای پایانی هفته جاری، میزبان دور دوم سفر رئیس جمهور خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.