رحمان آراسته، مدیر بازار مشتقه و صندوقهای کالایی بورس کالا گفت: برنامه ریزی برای صندوقهای کالایی بورس کالا این بود که بتوانیم نقدینگیهای سرگردان را جذب بازارهای رسمی و شفاف کنیم که تاکنون نزدیک به ۱۸ هزار میلیارد تومان فقط نقدینگی جذب صندوقهای طلا در بورس کالا شده و در این حوزه رسالت اصلی خود یعنی جذب نقدینگی را با موفقیت انجام داده ایم؛ جذب نقدینگی که کمک به کاهش تورم و اقتصاد کشور خواهد کرد.
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: از ابتدای حضور دولت سیزدهم سیاست بر این بود که با ابزارها و صندوقها به جذب نقدینگی اقدام کنیم که با ورود گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا و ایجاد ابزارهای موازی با آن ایجاد توانستیم نقدینگی را جذب کنیم.
او گفت: جذابیت این ابزارها، شفافیت و رسمی بودن بورس کالا و اعتماد سهامداران سبب شد به سراغ صندوقهای جدید بر پایه طلا هم برویم که تمرکز اصلی ما در این حوزه بر این است که صندوقهای ما وارد داراییهایی شوند که حباب کمتری داشته باشند یکی از این گواهیها شمش طلا است که از زمانی که وارد بازار بورس کالا شده نقدینگی سرگردان را جذب کرده است.
آراسته بیان کرد: حالا صندوق جدید بورس کالا از امروز پذیرنویسی آن آغاز میشود تمرکز این صندوق هم روی شمش طلا و ابزارهای مشتقه مربوط به شمش طلا است تا هم بتواند نقدینگی را جذب کند و هم بتواند بازدهی بهتری برای سهامداران خود داشته باشد هیچ محدودیتی برای خرید و فروش افراد حقیقی وجود ندارد و تنها داشتن کد سهامداری برای آن کافی است.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که علاوه بر مزیتهای کلان اقتصادی خرید واحدی صندوقهای بر پایه دارایی طلا مانند شمش (طلا) و سکه چه مزیتی برای خود سهامداران نسبت به خرید در بازار آزاد و فیزیکی دارد؟ میگوید: بزرگترین مزیتی که صندوقهای طلا نسبت به خود دارایی طلا دارند این است که نیازی به دریافت فیزیکی نیست و تنها کافیست یونیت آن را خریداری کنید با توجه به نوساناتی که در کشور ما و جهان وجود دارد، در تمام دنیا این صندوقها برای این تاسیس شدند که افرادی که به دنبال پوشش ریسک خود ناشی از نوسانات طلا هستند با خرید این نوع دارایی ریسکهای خود را کنترل کنند. در کل پیشنهاد میشود افراد وارد سرمایه گذاریهای امن که مدیران خبره دارند شوند تا میزان ریسک کمتری را شاهد باشند.