روستای توت نده با یک هزار و ۵۱۰ نفر جمعیت در ۱۷ کیلومتری جنوب شهر سی سخت مرکز شهرستان دنا قرار گرفته است. جوانان این منطقه درس سخت کوشی را به خوبی از کوه دنا، بزرگترین چین خوردگیهای رشته کوه زاگرس آموخته اند.
محدودیتهای جسمانی و ضعف زیرساختهای ورزشی هم نتوانسته جوانان دامنههای دنا را از درخشش در رقابتهای آسیایی و جهانی بازدارد و بارها پرچم مقدس ایران اسلامی توسط جوانان این دیار در میدانهای بین المللی به اهتزار درآمده است.
"سامان پاکبازی" و "علی پیروج مردانی" ۲ قهرمانی هستند که در آخرین رقابتهای آسیایی در هانگژوی چین بر سکوی قهرمانی آسیا ایستادند و نام ایران و دنای سرافراز را در جهان جاودانه کردند.
استان کهگیلویه و بویراحمد تنها با چهار ورزشکار در مسابقات آسیایی هانگژو در کشور چین حضور یافت و این مردان سخت کوش توانستند برای کاروان ورزشی کشورمان مدال آوری کنند.
علی پیروج جوان ۲۵ ساله کهگیلویه و بویراحمد در رشته پرتاب نیزه با رکورد ۶۳ متر و ۷۲ سانتیمتر موفق شد بر سکوی نخست آسیا بایستد و سامان پاکباز نیز در ماده پرتاب وزنه کلاس F ۱۲ با پرتاب ۱۶ متر و ۱۵ سانتیمتر قهرمان بازیهای پارآسیایی هانگژو شد.
سامان پاکباز و علی پیروج که به عنوان اعضای تیم ملی ایران در تیم کم بینایان و نابینایان به مسابقات پارآسیایی در کشور چین اعزام شده بودند با درخشش در این مسابقات نشان دادند با پشتکار میتوان با وجود معلولیت، قلههای ورزش آسیا را فتح کرد.
مدیرکل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد گفت:موفقیتهای این ورزشکاران که هر ۲ از اهالی روستای توتنده در شهرستان کوچک دنا هستند افزون بر محدودیتهای جسمانی در دل منطقهای با کمترین امکانات مصداق خواستن، توانستن است.
عین الله دهقان با اشاره به اینکه سامان پاکباز و علی پیروج از ورزشکارانی هستند که بارها از جایگاه ورزش کشورمان در جهان دفاع کرده اند افزود: منش پهلوانی همراه با توان جسمی از ویژگیهای این ورزشکاران است که محبوبیت آنان بین مردم را بیشتر کرده است.
وی با یادآوری اینکه ورزشکاران با وجود کمبود زیرساختهای ورزشی در استان و محدودیتهای جسمانی این ورزشکاران افزود:سامان پاکباز و علی پیروج الگوی جوانان شایسته و موفق در استان هستند.
وی تاکید کرد: کسب مدال طلای مسابقات پاراآسیایی کشور چین از سوی ملی پوشان کهگیلویه و بویراحمدی باعث شد نه تنها مردم استان بلکه همه هموطنان به چنین جوان شایستهای ببالند.
نماینده، ولی فقیه کهگیلویه و بویراحمد نیز در این خصوص گفت: حضور ورزشکاران در میدانهای جهانی افزون بر سربلندی در عرصههای ملی، انتقال فرهنگ ایرانی و اسلامی را به دنبال دارد.
آیت الله سید نصیر حسینی با اشاره به سجده شکر برخی از ورزشکاران کشورمان پس از موفقیت یا توسل به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در لحظات نفسگیر مسابقههای بین المللی افزود: این رفتارها منجر به انتقال فرهنگ اسلامی به جهانیان میشود.
علی پیروج موفقیتهای خود را افزون بر پشتکار، مدیون توکل به خدای متعال و توسل به نام حضرت عباس (ع) میداند.
او دفاع از آبروی ورزش کشور در مسابقات آسیایی و جهانی و لحظه اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی ایران را بهترین ثمره تلاش هایش میداند و میگوید که در آن لحظه همه خستگیهای ناشی از تمرینات آماده سازی از جان و تنم پاک میشود.
سامان پاکبازی نیز اعتقاد دارد که اگر روزی رزمندگان در میدان جنگ برای دفاع از کشور و عزت ایران تلاش میکردند امروز جوانان ایران در میدانهای ورزشی برای نام ایران و اهتزاز پرچم کشورمان تلاش میکنند.
علی پیروج در مسابقات پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو به مقام نایب قهرمانی و مدال نقره دست یافت، پیروج در آن مسابقات در رشته پارادوومیدانی و پرتاب نیزه با پرتاب ۶۴متر و ۳۰ سانتی متری خود موفق به کسب مدال نقره ماده پرتاب نیزه در پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو شد.
سامان پاکبازی نیز به عنوان یکی از نمایندگان ایران در بازیهای پارالمپیک تابستانی ۲۰۱۶ به ریودوژانیرو برزیل اعزام شد و در ماده پرتاب وزنه با پرتابی به میزان ۱۵ متر و ۹۸ سانتیمتر، پس از پرتابگر اسپانیایی در جایگاه دوم ایستاد و به نشان نقره دست یافت.
پاکباز سال ۱۳۹۴ موفق به کسب ۲مدال طلا در مسابقات جهانی کره جنوبی، یک مدال طلا و یک مدال نقره در قطر و یک مدال طلا و یک مدال نقره در دبی در رشتههای پرتاب دیسک و پرتاب وزنه شد.
او همچنین در مسابقات پارآسیایی جاکارتا در سال۲۰۱۸موفق به کسب مدال طلا شد.
منبع: ایرنا