امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: نیروی دریایی ارتش میتواند ویترینی از معرفی توانمندیهای صنایع استان مرکزی به خصوص ماشینسازی اراک در سطح جهان باشد. امید است با معرفی صنایع این خطه تقاضا برای انعقاد قرارداد و استفاده از این صنایع بیش از پیش فراهم شود.
وی بیان کرد: ظرفیت صنایع استان مرکزی اقیانوسی است و انتظار میرود همانطور که این صنایع از جمله ماشینسازی اراک در دفاع مقدس پشتیبان جنگ بودند امروز نیز در صحنه دریایی حاضر شوند.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: مجموعه صنایع استان مرکزی به طور خاص اراک، با تلاش استاندار میتوانند همان ماموریت هشت سال دفاع مقدس در عرصه اقیانوسها را نیز دنبال کنند.
امیردریادار ایرانی، با بیان اینکه باید پرچم اراک در اقیانوسها به اهتزار درآید، افزود: صنایع این خطه هم در بنادر و هم در دریا کاربرد دارند و باید این ظرفیت به جهانیان معرفی شود.
استاندار مرکزی نیز گفت: مجموعه صنایع استان در جای جای شهرستانهای سرزمین آفتاب مستقر هستند و این ظرفیت برای بسیاری از آنها وجود دارد تا به اقتصاد دریا و اقتصاد دریامحور متصل شوند.
«فرزاد مخلصالائمه» افزود: در بازدیدی که صنعتگران استان از سواحل مکران داشتند بررسیهای لازم در خصوص چگونگی اتصال به اقتصاد دریا انجام شد و برنامهریزیهای لازم نیز در این خصوص انجام شده است.
مدیرعامل ماشین سازی اراک نیز گفت: این شرکت در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شرکتی فعال در حوزه صنایع دفاعی بوده و ۴۴ شهید و ۵۰۰ جانباز داشته و حتی در ساخت پل کراچی پاکستان نیز دو شهید تقدیم صنعت کشور کرده است.
رضا سرایی با بیان اینکه ماشین سازی اراک در دورهای که جمعیت استان یک دوم جمعیت امروز بود، ۴۵۰۰ نفر شاغل داشته اما امروز ۲ هزار نفر نیرو دارد، گفت: این شرکت ظرفیتی عظیم دارد و می تواند در خدمت توسعه و پیشرفت کشور باشد و قادر است که هر تجهیز صنعتی را مهندسی، طراحی، ساخت و نصب کند.
سرایی با بیان اینکه این شرکت ۵ گروه صنعتی در درون خود و ۵ شرکت در خارج از مجموعه دارد، تصریح کرد: این گروه ها در منطقه رقیب ندارند و در سه دهه آینده نیز کشور توان سرمایه گذاری چنین مجموعه صنعتی را در کشور نخواهد داشت به همین دلیل باید از این ظرفیت برای توسعه صنعتی و دفاعی کشور به خوبی استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تولید سه هزار تن تجهیزات پتروشیمی در یکی از شرکت های خارج از ماشین سازی در حال انجام است و سه شرکت دانش بنیان نیز در این عرصه فعال هستند، افزود: ساخت تجهیزات فرآیندی پتروشیمی کشور نیز در ماشین سازی انجام می شود به شکلی که امسال ۱۲ پروژه سنگین در این واحد تولیدی تولید، تجهیز و تحویل بهرهبرداران شد، همچنین راکتور عسلویه نیز اردیبهشت ماه تحویل شد که حمل آن ۶ ماه زمان برد.
ماشینسازی اراک به منظور پشتیبانی از صنایع بنیادین و برآورده کردن نیازهای صنعتی کشور، سال ۱۳۴۶ در زمینی به مساحت ۱۳۴ هکتار در شهر اراک تاسیس و در سال ۱۳۵۰ به عنوان نخستین صنعت سنگین کشور به بهرهبرداری رسید.
این واحد تولیدی، صنعتی در حوزه ساخت تجهیزات نفتی، مخازن بزرگ، سازههای فلزی، بویلرهای حرارتی، گلولههای سنگین فلزی، انواع پل، دکلها و تولید شیرهای تخصصی فعالیت دارد.