محمد رضا میر سلیمانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرچهان با اشاره به ثبت تصاویر گونه حیات وحش رودک عسل خوار توسط دوربین تلهای در مناطق تحت مدیریت محیط زیست این شهرستان، اظهار کرد: ثبت این گونه جانوری در مناطق تحت مدیریت شهرستان سرچهان یک اتفاق و رویداد خوب و امید بخش برای تداوم شرایط زیستی حیات وحش این شهرستان است.
او با اشاره به اینکه مناطق تحت مدیریت محیط زیست شهرستان سرچهان یکی از مناطق بکر و مناسب برای زیست گونههای کم نظیر جانوری است، اضافه کرد: شرایط مناسبی برای تکثیر و پرورش این گونههای جانوری در شهرستان فراهم شده و محیط زیست با دقت و حساسیت برای حفظ این شرایط از همه ابزارهای قانونی استفاده میکند.
رودک عسل خوار که از گونههای پستانداران ایران است، برخلاف اکثر پستانداران، رنگ پشت آن سفید یا خاکستری متمایل به زرد و رنگ پهلوها و زیر بدن به طور کامل سیاه است. در ناحیه سر، نوارهای سیاه و سفید وجود ندارد.
بارزترین ویژگی ظاهری رودک عسلخوار این است که برخلاف سایر جانوران روی بدنشان روشنتر از زیر بدن است، بهطوریکه رنگ بدن سیاه بوده و نوار سفید رنگی از بالای چشمها تا انتهای دم امتداد دارد.
این گونه تکزی است، ولی ممکن است در گروههای کوچکی که حداکثر ۳ عضو داشته باشد، زندگی کند. بسیار پنهانکار بوده و شبها در گستره خانگی خود به فعالیت میپردازد. با ناخنهای قوی خود سوراخهایی میکند و یا در سوراخهای طبیعی، شکاف سنگها و سوراخ درختان لانه میسازد. برای یافتن عسل از درختان بالا میرود. به علت ایجاد بوهای بسیار تند و تهوعآور از غدههای زیر دم، داشتن دندانهای تیز و آروارههای قوی، پوست کلفت و چرم مانند و حالت تهاجمی به او لقب جنگجوی بدون رقیب دادهاند.
رودک قادر است در پوست خود که بسیار شل است بچرخد و با این عمل میتواند حتی حیوانی را که پشت گردنش را گرفته است، گاز بگیرد.
توصیه میشود: کوهنورداران و دوستداران طبیعت و دامداران چنانچه در طبیعت با دوربینهای تلهای نصب شده برای ثبت تصاویر گونههای زیبای حیات وحش برخورد کردند لمس و جابجایی آنها خوداری کنند.