حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم عابدینی گفت: مصادیق پدافند غیرعامل در عرصههای بسیار متنوعی است، برای مثال برخی گرفتاریهایی که در جامعه ما وجود دارد محصول غذاهای وارداتی است، شاید اگر تلفات این اقدام تحریکی دشمن را با تلفاتی که جنگ میگیرد مقایسه کنیم، این دو با هم برابری کنند.
وی ادامه داد: در بحث فرزندآوری، پیش از انقلاب پوسترهایی بر دیوارها نصب میشد که دو بچه کافی است یا شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» را میدادند، حتی در اوایل انقلاب نیز این شعارها دیده و شنیده میشد، همه این دیدگاهها را بر ما تحمیل کردند، تلفاتی که در این عرصه از ما گرفته شد نیز قابل قیاس با هیچ جنگی نیست.
نماینده ولی فقیه در استان بیان کرد: همچنین در عرصههای دارو و ویروسهای مختلف نیز درگیر این موضوعات هستیم، سرمایهها و ابزار ما در پدافند غیرعامل حائز اهمیت است و با آنها میتوانیم مردم خود را مقاوم کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین عابدینی افزود: در این عرصه متأسفانه ما از سرمایههای جدی خود غافلیم، چرا که شاید ذهن ما معطوف کشورهای دیگر شود و بخواهیم ببینیم آنها در بحث پدافند غیرعامل روی چه چیزهایی حساب کردهاند، یعنی چه چیزهایی را خطر دیدند و در مقابل آن خطر چه چارهای اندیشیدند، همین که از آنها الگو میگیریم باعث میشود از داشتهها و سرمایههای خود در عرصه پدافند غیرعامل غافل شویم.
وی خاطرنشان کرد: حضور مردم و آگاهی مردم اولین کاری است که باید در مسیر آن قدم برداشت، گام دوم نیز اعتماد و رضایت مردم است، مردم وقتی اعتماد جدی به نظام و مسئولان داشته باشند و رضایتمندی بالایی داشته باشند، به میدان میآیند.
حجت الاسلام و المسلمین عابدینی تأکید کرد: رضایت مردم و حضور و آگاهی آنها در میدان حرف اول را میزند، در دفاع مقدس وقتی پای مردم به میان آمد عملیاتهایی آغاز شد که شاید خیلی ساز و کارهای فنی نداشت، اما کارآمدی زیادی داشت و کار را به نتیجه رساند.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: در ایام انقلاب نیز اگر تعداد مردم اندک بود کار پیش نمیرفت، اما وقتی مردم بهصورت عمومی حرکت کردند و تظاهراتهای خیابانی صورت گرفت کارها پیش رفت و موفقیت حاصل شد، بنابراین اعتماد و رضایت مردم بسیار مهم است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین تأکید کرد: در پدافند غیرعامل چه اتفاقی میافتد که ما آسیب میبینیم؟ یا دشمن در شناخت ما نفوذ میکند و عقل و دانش ما را به هم میریزد، یعنی کاری میکند که ما به جای اینکه یک چیزی را ترجیح بدهیم، مسئله دیگری را ارجح میدانیم، اینها به این دلیل است که دشمن در شناخت ما کار کرده است، همچنین دلیل دیگر این است که دشمن در اراده ما نفوذ کرده و ما را سست میکند و آن چیزی که میفهمیم و میشناسیم را نمیتوانیم اِعمال کنیم، چون اراده نداریم.
حجت الاسلام و المسلمین عابدینی بیان کرد: سرمایه وحدت دینی نیز حائز اهمیت است، باید بدانیم وحدت بدون پسوند دینی، ایمانی و توحیدی ارزشی نداشته و ندارد و حتی گاهی مُخل است، وحدت تنها زمانی ارزش پیدا میکند که توحیدی باشد، قرآن هرگز ما را به وحدت دعوت نمیکند، بلکه دعوت به توحید میکند.