ارزیابی سلامت شیر خام عرضه شده در مراکز لبنی شهرستان بافق

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بافق از اجرای طرح پایش شیرخام و ارزیابی سلامت شیر خام در مراکز عرضه فراورده‌های لبنی در این شهرستان خبر داد.

فرزانه سالاری رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بافق گفت: هدف از اجرای این طرح تضمین کیفیت و سلامت شیر در سطح شهرستان، بررسی وجود عامل بیماریزای تب مالت و جلوگیری از تخلفات احتمالی است. 

او اظهار داشت: با توجه به جایگاه پایش فرآورده‌های خام دامی عرضه شده در سطح شهر، کارشناسان دامپزشکی شهرستان بافق با همکاری کارشناسان واحد HSE شرکت سنگ اهن مرکزی نسبت به بازدید و انجام نمونه برداری از ۲۳ واحد مرتبط با تولید و عرضه شیرخام (مراکز عرضه شیر خام، دامداری‌های سنتی و صنعتی) اقدام کردند.

رییس اداره دامپزشکی بافق با اشاره به اهمیت سلامت شیر و فراورده‌های آن در سبد غذایی مردم افزود: نمونه‌های اخذ شده برای انجام آزمایش‌های میکروبی، شیمیایی، وجود تقلبات و بررسی وجود عامل بیماریزای تب مالت به آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی مواد غذایی دامپزشکی یزد، ارسال می‌شود تا پس از اعلام نتایج آزمون‌ها نسبت به برنامه ریزی‌های بهداشتی اقدامات لازم صورت پذیرد.

او همچنین با اشاره به انجام این طرح در فصول مختلف سال بیان کرد: پس از اخذ نتایج آزمایشگاهی، در صورت احراز هرگونه آلودگی و یا تخلف در محصولات مورد آزمایش، برابر ماده چهار آئین نامه نظارت دامپزشکی، با واحد‌های مدنظر برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

 سالاری گفت: تب مالت، سل، تب کیو، بیماری‌های انگلی و بیماری‌های گوارشی در انسان که با باکتری ایجاد می‌شوند از جمله بیماری‌هایی هستند که اگر بهداشت در زنجیره تولید شیر رعایت نشود، به انسان منتقل می‌شود و سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد.

برچسب ها: سلامت شیر ، تب مالت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار