کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و بخش زنان این سازمان با نشر گزارشی مشترک از اخراج احتمالی آوارگان از کمپها در کابل ابراز نگرانی کردهاند.
در این گزارش که روز سهشنبه، ۲ عقرب، نشر شد، آمده است این اقدام طالبان زنان سرپرست خانواده را با خطرات جنسیتی مواجه خواهد کرد.
این دو نهاد تاکید کردهاند که اخراج، ساختارهای اجتماعی را که از زنان سرپرست خانواده محافظت میکند، از بین میبرد و آنان را بیشتر در معرض «خطر خشونت مبتنی بر جنسیت، ازدواج کودکان، زودهنگام و اجباری» قرار خواهد داد.
سازمان ملل افزوده است خانوادههای تحت سرپرستی زنان در موقعیت اقتصادی نامطمئن تری نسبت به همتایان مردانه خود قرار دارند.
بر اساس سروی این دو نهاد، اکثریت درآمد خانوادهها کمتر از پنج هزار افغانی است و خانوادههای تحت سرپرستی بیشتر آسیبپذیر هستند.
به گفته سازمان ملل متحد، ۴۰ درصد از زنان سرپرست خانواده کمتر از یک هزار افغانی در ماه درآمد دارند.
گزارش با اشاره به اینکه محدودیتهای مشارکت زنان در بازار کار، چالشها فراراه زنان سرپرست خانواده را تشدید میکند، گفته است که زنان مجاز به کار در بسیاری از بخشها نیستند و محدودیتهای تحرک و دسترسی زنان به فضاهای عمومی موانع بیشتری برای دسترسی به فرصتهای اقتصادی ایجاد میکند.
در گزارش آمده است: «اخراج [از کمپها] شبکههای غیررسمی و ساختارهای اجتماعی را که زنان برای کسب اطلاعات به آنها تکیه میکنند، میشکند. به این معنی که زنان سرپرست خانواده را ممکن است در دسترسی به کمکهای حیاتی بشردوستانه با مشکل مواجه کند.»
این نگرانی در حالی مطرح میشود که طالبان قصد تخریب تمام کمپهای آوارگان داخلی و برگشتدادن آنان به محلات اصلیشان را روی دست گرفته است.
پیش از این، شاروالی کابل یکی از بزرگترین کمپها در یکی از نواحی شهر را تخریب کرد و آوارگان را بیرون راند.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد در این کمپ یک هزار و ۵۰۰ تا دو هزار خانواده مستقر بودند.