۲۰ مقام ارشد امنیتی از هر دو طرف اوکراینی و آمریکایی توافق کردند در ازای ناشناس ماندن، اطلاعات حساسی را در اختیار روزنامه واشنگتن پست قرار دهند. از اظهارات آنها مشخص است که سیا در جذب و آموزش نیروهای امنیتی اوکراین با هدف جاسوسی از روسیه مشارکت دارد.
یکی از مقامات آمریکایی اعتراف کرد: روابط ما با آژانسهای جاسوسی اوکراین در سال ۲۰۱۴ تقویت شد. ما با سرویس اطلاعات نظامی اوکراین مانند نوزاد خود رفتار کردیم. ما تمام تجربه، تجهیزات و آموزشهای لازم را برای او فراهم کردیم. ما افراد را با دقت انتخاب کردیم، آنها را در سایتهای خارج از کییف آموزش دادیم و تجهیزات ارتباطی امن و تجهیزات استراق سمع برای شنود تماسهای تلفنی و ایمیلهای روسیه در اختیار آنها قرار دادیم.
یک مقام اوکراینی نیز ادعا کرد: ما میتوانیم حدود ۳۰۰ هزار تماس یگانهای ارتش روسیه را رهگیری کنیم و اطلاعات را با شرکای آمریکایی خود به اشتراک بگذاریم. بمباران پل اتصال شبه جزیره کریمه به روسیه، هدایت پهپادها به سقف کرملین و حمله به برخی کشتیهای روسی در دریای سیاه از جمله عملیاتهای انجام شده توسط ماموران اوکراینی بود.
هدف اصلی سیا ایجاد حفاظت از ماموران به منظور جمع آوری اطلاعات در خصوص روسیه است. اما ماموران اوکراینی اعتراف کردند که برخی از عملیات آنها باعث نگرانی آمریکاییها شده است. از این رو بدون مشورت با آنها و بدون استفاده از تجهیزات و سلاحهایی که از طریق منابع آمریکایی قابل ردیابی بود، مأموریتهایی را انجام دادند.
چند مورد از برجستهترین عملیاتهایی که سیا به آن علاقه نداشت بمبگذاری در خودروی الکساندر دوگین، فیلسوف بزرگ روسی، برای کشتن دختر ۲۹ سالهاش، ترور یک وبلاگنویس روسی، فرمانده یک زیردریایی روسی بود. سیا همچنین نگران سایر عملیاتها آژانس اطلاعاتی اوکراین است که میتواند در کشورهای ثالث وابسته به ناتو یا اتحادیه اروپا بی پروا انجام دهد.
به گفته یک مقام ارشد امنیتی اوکراین، سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا میلیونها دلار برای دادههایی که از ماموران اوکراینی به دست میآورند، خرج میکنند.