۱۵ مهر ماه بود که حماس با آغاز یک جنگ ترکیبی و غافلگیرانه پاتک محکمی به بدنه رژیم صهیونیستی زد و سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل را غافلگیر کرد.
محمد الضیف، فرمانده کل گردانهای عزالدین القسام شاخه نظامی حماس در سخنانی از آغاز عملیات طوفان الاقصی خبر داد و گفت: الان زمان اتحاد مقاومت است و هر کسی که سلاحی به دست دارد، بیرون بیاید و علیه اشغالگران دست به مقاومت بزند. زمان ماجراجوییها گذشته و باید اشغالگران را از فلسطین جارو کنیم.
در این حین رادیو گفتگو با شعار رادیو اندیشهها با سپردن تریبون به نخبگان و سلایق سیاسی خانواده انقلاب تلاش میکند بستر مناسبی از تضارب آرا را در مفاهیمی همچون سیاست، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع ایرانی فراهم کند. این شبکه رادیویی در این بازه زمانی در قالب ۲۴ برنامه و با دعوت از ۵۰ کارشناس، مهمان و صاحب نظر به برنامه سازی پرداخته است.
رادیو گفتگو در اولین ساعات عملیات طوفان الاقصی از ساعت ۱۲:۰۰ و در برنامه خبری تحلیلی رویداد بصورت زنده به ابعاد مختلف این عملیات، تاثیرات و رهاوردهای سیاسی و منطقهای آن پرداخت.
نظر به اهمیت و حساسیت موضوع عملیات ظهر شنبه پخش شبکه با کاهش مدت زمان پخش برنامههای گفتگوی اجتماعی (۱۴:۲۰) و برنامه گفتگوی اقتصادی (۱۴:۴۰) در چند ارتباط زنده و تلفنی با دعوت از کارشناسان و صاحبنظران به تحلیل و بررسی عملیات طوفان الاقصی و غافلگیری رژیم غاصب صهیونیستی پرداخته و اخبار لحظه به لحظه را پیگیری کرده است.
در ادامه برنامهریزی صورت گرفته برنامه گفتگوی سیاسی با حضور فوری عوامل، برنامه بصورت ویژه ۳۰ دقیقه زودتر شروع (ازساعت ۱۷:۰۰ تا ۱۹:۰۰) و با دعوت از کارشناسان به صورت مفصل و ویژه موضوع را مورد تحلیل، بررسی و تبیین قرار داد. همچنین ۴ برنامه دیگر گفت وگوی سیاسی هفته هم به صورت ویژه به موضوع تحولات پرداخت.
در ادامه اقدامات شبکه با هدف تعامل با مخاطبان و دریافت دیدگاههای شنوندگان برنامه بدون خطخوردگی پرونده ویژه هفته را در قالب پویش، هشتگ و سوال نظرسنجی به عملیات طوفان الاقصی اختصاص داد و دیدگاههای مخاطبان دریافت و با حضور کارشناسان برنامه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
در جلسه اتاق فکر شبکه نظر به اهمیت و حساسیت عملیات طوفان الاقصی ضمن باز طراحی جدول پخش شبکه مقرر شد برنامه صبح و گفتگو یکشنبه از ساعت ۶:۳۰ به صورت ویژه با دعوت از کارشناسان و صاحبنظران ضمن اطلاعرسانی به تبیین و تحلیل عملیات طوفان الاقصی بپردازد.
از دیگر اقدامات، طراحی ویژه برنامه گفتگوی ویژه برای یکشنبه ۱۴۰۲/۷/۱۶ با حضور کارشناسان بود که به تحلیل پیروزی مقاومت و شکست سیاسی و میدانی تلآویو پرداخته است.
برنامه رویداد یکشنبه هم بصورت ویژه عملیات مقاومت فلسطین را مورد بررسی و تحلیل قرار داد. در این برنامه ارتباط زنده با محمود العوضیه خبرنگار فلسطینی مستقر در غزه با حضور مترجم به صورت همزمان در استودیو رادیو گفتگو روی آنتن رفت و بصورت ویژه به ابعاد مختلف موضوع پرداخته شد.
برنامه امواج شبهه هم عصر یکشنبه (همان روز) از ساعت ۱۶:۰۰ تا ۱۷:۳۰ (۳۰ دقیقه بیشتر از زمان اصلی برنامه) به صورت ویژه با موضوع بررسی مدلهای تبلیغی پشتیبانی از عوامل میدانی طراحی شده توسط دشمنان در رسانههای بیگانه پرداخت.
در ادامه برنامه مستند مرزهای مقاومت (۵ قسمت) با موضوع چگونگی اشغال فلسطین و شکلگیری رژیم صهیونیستی در جدول پخش قرار گرفت. گفتنی است همه برنامههای مذکور همچنان در طول هفته و از جوانب مختلف این موضوع را مورد تحلیل و بررسی قرار داده و میدهند.
برخی از انواع محورهای مورد پرداخت این برنامه عبارتند از:
۱. پاسخ مقاومت به شرارتهای رژیم صهیونیستی
۲. دولتهای منطقه و قمار بزرگ عادی سازی با رژیم صهیونیستی
۳. طوفان الاقصی و حمله مقاومت به رژیم صهیونیستی
۴. نقش حامیان رژیم صهیونیستی در منطقه
۵. آخرین تحولات عملیات الاقصی
۶. اقدام تهاجمی مقاومت در طوفان الاقصی، پیام آن به رژیم صهیونیستی و آثار منطقهای آن
۷. شکست اطلاعاتی تلآویو و دست برتر مقاومت در منطقه
۸. بازتابهای سیاسی و رسانهای عملیات طوفانالاقصی در جهان
۹. موضع جریان مقاومت و حزب الله لبنان از خیزش مقاومت
۱۰. بررسی مدل اجرایی در رسانههای بیگانه، از کاشتهای میدانی تا برداشتهای رسانهای
۱۱. صهیونیستها زیر ضربه مقاومت
۱۲. آغاز فصل جدیدی از مقاومت فلسطین
۱۳. طوفان در مقابل تحولات فلسطین
۱۴. تحولات سرزمینهای اشغالی
۱۵. تشکیل نشست اضطراری شورای امنیت درباره طوفان الاقصی
۱۶. عملیات طوفان الاقصی در حد و قواره جنگ ۳۳ روزه با ثبت رکود جدید
۱۷. تلاش تلآویو برای سکوت خبری از شکستها
۱۸. افزایش دامنه طوفان الاقصی در سرزمینهای اشغالی
۱۹. درگیری شدید وزرای صهیونیستی در جلسه کابینه
۲۰. تحلیل راهبردی طوفان الاقصی و شکست اطلاعاتی اسرائیل از مقاومت
۲۱. نتایج عملیات بزرگ طوفان الاقصی چطور شرایط منطقه را تغییر میدهد؟
۲۲. زوایای حیرتآور طوفان الاقصی
۲۳. سیاه پوش شدن شبکههای فارسی زبان برای نتانیاهو
۲۴. کاخ سفید و جنگ در اراضی اشغالی فلسطین
همچنین رادیو معارف با مستند رادیویی «فلسطین» و واکاوی تاریخ فلسطین از زمان اشغال تا به امروز، مجله صبحگاهی «صبح به وقت فرهنگ»، «سرزمین من» و «بازتاب» در رادیو فرهنگ، «بحث روز»، «پلاک هشت»، «ورزش ایران»، «باغ هنر» و «سلام صبح بخیر ایران» رادیو ایران، ویژه برنامه «غزه تنها نیست» رادیو تهران، برنامه «پیام مقاومت» رادیو پیام، برنامههای «اینجا شب نیست»، «آنسوی مه»، «جوان ایرانی سلام» و «جوونی مجاز» رادیو جوان و شبکه رادیویی ورزش با پخش بیش از ۲۰۰ دقیقه برنامه به مسئله فلسطین پرداخته است.
مجله رادیویی «استودیو هشت» رادیو نمایش، برنامههای «تسنیم» و «برنا» رادیو قرآن و ویژه برنامه «غزه تنها نیست» رادیو سلامت از دیگر برنامههای معاونت صدای رسانه ملی است.