متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: حفاظت از مغز و رعایت نکات ایمنی برای جلوگیری از ضربه به آن بسیار کمک می‌کند.

عظیمی متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان استان یزد گفت: مغز عضو حیاتی بدن انسان است و اگر دچار آسیب شد باید در مدت کوتاهی اقدامات تشخیصی و درمانی برای آن انجام شود.

او بیان کرد: ضربه‌هایی که به مغز وارد می‌شود اغلب به دنبال تصادف و سقوط است که می‌تواند خطرناک باشد.

متخصص طب اورژانس تصریح کرد: بیشترین ضربه به سر به دنبال تصادفات است که شامل افراد موتور سوار و فاقد کلاه ایمنی، تصادف ماشین برای افراد فاقد کمربند ایمنی و برخورد سر به شیشه ماشین در مورد کودکانی که در آغوش پدر و مادر قسمت صندلی جلو می‌نشینند، است.

عظیمی اظهار داشت: کودکانی که در قسمت صندلی جلو ماشین می‌نشینند گاهی از شیشه آن به بیرون پرتاب می‌شوند که باعث مرگ و میر آن‌ها می‌شود و خانواده‌ها باید به نکات ایمنی توجه کنند.

متخصص طب اورژانس خاطرنشان کرد: افراد دوچرخه سوار، موتور سوار و اسکیت سوار از کلاه ایمنی استفاده کنند و مردم در ماشین کمربند ایمنی ببندند همچنین کودکان زیر ۱۲ سال صندلی عقب آن بنشینند و فرزندان زیر پنج سال نیز در صندلی مخصوص کودک قرار بگیرند و کمربند ایمنی برای آن‌ها بسته شود.

او گفت: اگر افراد به دنبال سقوط و تصادف دچار ضربه به سر شوند و دارای علائم استفراغ به خصوص به صورت مکرر، سردردی که به مسکن پاسخ ندهد، فراموشی حادثه، بیهوشی، کاهش هوشیاری، خواب آلودگی، دوبینی و تشنج شوند باید با مراجعه به مراکز درمانی سی تی اسکن شوند.


متخصص طب اورژانس بیان کرد: افراد دارای علائم شامل کبود شدن دور چشم شبیه علامت چشم راکون، ترشح آبکی رقیق یا خونی از گوش و بینی و کبود شدگی پشت گوش‌ها که به دنبال ضربه به سر باشد نیز باید سی تی اسکن مغز شوند.

او خاطرنشان کرد: اگر علائم تا شش ساعت بعد از ضربه به سر ادامه یافت باید فرد تحت مراقبت قرار گیرد همچنین افراد بالای ۶۰ سال و کودکان زیر دو سال باید با دقت بیشتری بررسی شوند و به طور قطعی برای آن‌ها سی تی اسکن صورت گیرد، زیرا مستعد خونریزی مغزی هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تصریح کرد: گاهی افراد به دنبال آسیب‌های کم اصرار به سی تی اسکن دارند که انجام آن به دلیل داشتن اشعه مضر برای فرد ضرر دارد و اگر با استامینوفن بهبود می‌یابد و ضربه شدید نیست نیاز به سی تی اسکن وجود ندارد.

او گفت: افرادی که مشکلات انعقادی خون مانند بیماری مادرزادی هموفیلی دارند و بیمارانی که دارو‌های رقیق کننده خون مصرف می‌کنند باید به مراکز درمانی مراجعه کنند، زیرا در صورت وارد شدن کوچک‌ترین ضربه به مغز مستعد خونریزی مغزی هستند.

متخصص طب اورژانس اظهار داشت: اگر پارگی در سر صورت گیرد باید با فشار مستقیم با یک دستمال تمیز یا گاز استریل روی محل خونریزی قرار دهند و سریع به مرکز درمانی مراجعه کنند و اگر فاقد پارگی است در منزل نمی‌توان اقدامات درمانی انجام داد.

عظیمی بیان کرد: باور عامه این است که هنگام ضربه به سر از خوابیدن بیمار جلوگیری شود که به حالت کما نرود، اما هیچ پایه و اساس علمی ندارد و تاثیری نیز در فرد ندارد.

متخصص طب اورژانس تصریح کرد: افراد در ضربه به مغز باید به آسیب گردن نیز اهمیت دهند و بهتر است، اطرافیان اقدام نکنند و بیمار جابه جا نشود بلکه با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند، زیرا آن‌ها برای نحوه انتقال بیمار آموزش دیدند که از صدمه به نخاع جلوگیری می‌کنند.

او گفت: اگر فرد از ارتفاع زیاد سقوط کرد یا در صورت تصادف و چپ شدن ماشین نیز اطرافیان خودسرانه اقدام نکنند و با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند، زیرا اگر بیمار قطع نخاع شود عوارض جبران ناپذیری دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بیان کرد: در هنگام مراجعه به مراکز درمانی اگر علائم شدید باشند بیمار باید عمل جراحی شود، اما در صورت خفیف بودن نشانه‌ها فرد تحت نظر قرار می‌گیرد همچنین دارو‌های ضد استفراغ به بیمار داده می‌شود و در صورت خونریزی مغزی دارو‌های ضدتشنج با تجویز پزشک مصرف می‌کند و شش ساعت بعد سی تی اسکن می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.