معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ‌با اشاره به مشکلات اخیر در حوزه لاستیک گفت: لاستیک مجدد مشمول دریافت ارز نیمایی شد.

علیرضا شاهمیرزایی ‌معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش منطقه‌ای تجارت و بازرگانی مدیران کل صمت به میزبانی استان همدان، اظهار داشت: سامانه‌های سازمان صمت چه در حوزه تجارت و اقتصاد کلان و چه در اقتصاد داخلی و فعالیت صنوف باعث شده واسطه‌گری‌ها برچیده و دلالان حذف شوند.

وی بیان کرد: سامانه شفافیت فروشگاهی در حوزه‌ لاستیک، به همت اداره کل صمت استان قم راه‌اندازی شده است که انواع مختلف لاستیک با قیمت مصوب دولتی را می‌توان از طریق آن ثبت سفارش کرد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت بیش از 50 هزار کالا در این سامانه درج شده است، تاکید کرد: در مواردی مثل بازار فعلی لاستیک ممکن است قیمت کف بازار با قیمت مورد تایید تفاوت داشته باشد اما در طرح سامانه شفافیت فروشگاهی فرد می‌تواند با خواندن بارکد در داخل فروشگاه، به قیمت رسید. بنابراین قیمت‌ها کاملا می‌تواند با استفاده از این سامانه کنترل شود.

وی افزود: با راه‌اندازی سامانه شفافیت فروشگاهی، اطلاعات فروشگاه‌ها از جمله اینکه فروشگاه چقدر کالا تحویل گرفته، چقدر فروخته شده و چقدر کالا در انبار فروشگاه است، نیز در دسترس وزارتخانه قرار می‌گیرد که در خصوص لاستیک نیز این مهم رقم خواهد خورد.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه هر محصولی که قرار است تولید شود تابع قیمت مواد اولیه موجود در سطح بازار است، بیان کرد: تولید لاستیک نیز تاثیر‌پذیر از تامین مواد اولیه است با این حال تلاش شده تا با تخصیص دادن ارزنیمایی به این محصول مسیر وارداتی را نیز تسهیل کنیم.

شاهمیرزایی با بیان اینکه نیاز لاستیک کشور 30 میلیون تن است بیان کرد: باوجود اینکه صنعت خودروسازی ما رشد کرده و هر‌ساله تعداد زیادی خودرو به بازار مصرف عرضه می‌شود اما همچنان میزان تولید لاستیک ما 22 میلیون تن است که لازم است به 30 میلیون تن که نیاز کشور است برسد.

وی افزود: این به‌معنای این است که صنعت لاستیک‌سازی‌ سالانه به 600 میلیون دلار ارز برای تولید و واردات نیاز دارد که این ارز طبق توافق‌های ابتدای سال باید از محل ارز نیمایی و به قیمت 28 هزار و 500 تامین می‌شد اما دو مشکل یکی در تخصیص ارز و دیگری انتقال حواله‌های ارزی به کاهش تامین منابع ارزی این صنعت و در نهایت کاهش تولید در صنعت لاستیک‌سازی‌ منجر شد که خوشبختانه با تدابیر در نظر گرفته شده برای حل این مشکل، لاستیک مجدد مشمول دریافت ارز نیمایی شد.

این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه دریافت و صدور مجوز برای شروع یک کسب‌وکار و اشتغالزایی در کشور بسیار اهمیت دارد گفت: طبیعی است هرچه مراحل صدور مجوز تسهیل شود، راه برای یک شروع یک کسب‌وکار هموارتر خواهد بود.   

وی ادامه داد: مجوز‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل شمول فرایند‌های سرمایه‌گذاری، تأسیس، بهره‌برداری و توسعه فعالیت‌های متعدد صنعتی، معدنی و تجاری، نقش مهمی در شکل‌گیری و توسعه فعالیت‌های اقتصادی دارد.

شاهمیرزایی با بیان اینکه سامانه‌های وزارت صمت باعث شده دست واسطه‌ها کوتاه شود خطاب به مدیران کل حاضر در جلسه گفت: از آنجا که در بازار آشفته سود صد در صد را دلال‌ها می‌برند طبیعی است که دائم بخواهند چوب لای چرخ فعالیت سامانه‌ها بگذارند اما باید توجه داشت سامانه‌ها نه تنها باعث کنترل و نظارت دقیق می‌شوند بلکه راه را با سودهای غیر‌متطقی دلال‌ها نیز می بندند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۸ ۲۸ مهر ۱۴۰۲
اگر ما تولید کننده لاستیک هستیم و مواد اولیه بیشتر ایرانی هست .... لاستیک چرا گرون .... اکثر بزرگران انبار دار مثل محصولات کامل ... ایران خودرو و سایپا لاستیک ها رو احتکار و در انبار ها نگه داری می کنن پس نظارت و بازرسی کجاست ....فقط زورتون به مصرف کننده که خودتون هم شامل می شید می رسه .... قانون و مرد و یا رجل اجرایی کجاست... فقط حقوق و مزایا و تعطیلی خوبه
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۸:۴۱ ۲۸ مهر ۱۴۰۲
آخه میر غضبی چه عیبی داشت که ول کردی اومدی با صد تا رانت رئیس جمهور شدی ؟؟
United States of America
ناشناس
۰۸:۰۰ ۲۸ مهر ۱۴۰۲
الان 6 ماهه دنبال یک جفت لاستیک پراید با قیمت دولتی هستم و گیرم نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۱ ۲۷ مهر ۱۴۰۲
یک جفت لاستیک پراید شده قیمت دهه ۸۰ یک خودرو کامل پراید داریم کدام سمت می رویم تازه باز هم افزایش قیمت در راه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۳ ۲۷ مهر ۱۴۰۲
یه سوال:تولید کننده به خاطر اختلاف ارز ترجیح میده صادر کنه وقتی چهاربرابر قیمت صادر کنه درامدش 4برابرمیشه پس باید حقوق کارگرش زیاد بشه مالیاتش زیادبشه درامد دولت و در نتیجه حقوق کارمند هم زیاد بشه پس چرا قدرت خرید مردم زیاد نمیشه؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۷ ۲۷ مهر ۱۴۰۲
ماشین باکیفیت که وجود نداره. حداقل لاستیک با کیفیت و ارزان وارد کنین که اینقدر نمیریم!