کلامالله صفری مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل عصر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش که با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش در اردبیل برگزار شد، گفت: با رویکرد جهاد تبیین در حوزه آموزش و پرورش سعی میکنیم تا اقدامات و فعالیتهای جهادی انجام شده در سالهای اخیر را با حمایت دولت سیزدهم تبیین و تشریح کنیم تا شبهات و برخی دغدغهها رفع شده و یا در این زمینه اقدامات مؤثر در اولویت قرار گیرد.
وی تصریح کرد: برای سال تحصیلی جاری از ماهها پیش برنامهریزیها در قالب قرارگاه عدالت آموزشی و نصیب تربیتی انجام شده تا ما بتوانیم شرایط مطلوبی را در کلاسهای درس شاهد باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل به ثبتنام بهنگام دانشآموزان و توزیع کتب درسی به همراه ساماندهی نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: تا ۹۵ درصد صدور ابلاغ معلمان انجام شده و به غیر از تعداد معدود، کتابهای درسی پایههای مختلف تحصیلی در مدارس استان توزیع شده است.
صفری افزود: هیچ کلاس درس بدون معلم در این استان نداریم و سعی شده تا به موقع معلمان در سر کلاسها حاضر شده و فرآیند آموزشی و تربیتی نیز به شکل مناسب و شایسته در حال انجام است.
وی از توسعه ۵۰ هزار متر مربع فضای ورزشی در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: در ماه آینده و با حضور مسئولان کشوری و استانی سالن ورزشی شهید حاج قاسم سلیمانی در اردبیل افتتاح شده و شاهد بهرهبرداری آن برای دانشآموزان و معلمان خواهیم بود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل به ۲ موضوع واگذاری زمین با کاربری آموزشی برای ساخت مدارس غیردولتی و پرداخت تسهیلات برای مؤسسان این واحد آموزشی اشاره کرد و ادامه داد: عمده مدارس غیردولتی استان در ساختمانهای استیجاری فعالیت میکنند و باید در این بخش ساماندهی واقعی انجام شود.
صفری اضافه کرد: با برقراری عدالت آموزشی و توجه به مناطق کمبرخوردار در قالب طرح ۲۰۲۰ در ۷۰ مدرسه مناطق محروم و کمبرخوردار قرار است کلاسهای آموزشی و تربیتی با همکاری مؤثر آموزش و پرورش انجام شود تا دانش آموزان پایه دوازدهم با آمادگی بیشتر در امتحانات نهایی و کنکور در سال تحصیلی جاری حضور داشته باشند.
وی بیان کرد: با تلاش مدیران نواحی و مناطق سعی شده تا زمینهای با کاربری آموزشی بلااستفاده و مناسب در اختیار مؤسسان مدارس غیردولتی قرار گیرد و در کنار آن مدیران مدارس مکلف شدند تا سند مالکیت تک برگی برای مدارس دریافت کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل در ادامه سخنان خود یادآور شد: در کنار این امر، بحث مولدسازی و تجاریسازی نیز با شناسایی واحدهای آموزشی با ارزش افزوده بیشتر مورد توجه است که در این زمینه امیدواریم اقدامات مؤثر و نتایج سودمندی را به همراه داشته باشد.
در این جلسه رئیس انجمن مؤسسان مدارس غیردولتی استان اردبیل نیز تصریح کرد: جلسه شورای آموزش و پرورش در بالاترین سطح برگزار شده و ما انتظار داریم تصمیمگیری برای واگذاری زمین با کاربری آموزشی به مؤسسان مدارس غیردولتی انجام شده و امکان آن فراهم آید.
حسن نوعیاقدم گفت: از ۲۰ سال پیش بر واگذاری این زمینها برای فعالان مدارس غیردولتی تأکید شده، اما مدیران نواحی و مناطق آموزش و پرورش به رغم داشتن زمین با موقعیت مناسب و کاربری آموزشی از واگذاری آن امتنا کرده و یا راه احتیاط را در پیش میگیرند.
وی افزود: نه تنها در این سالها زمینی به مؤسسان مدارس غیردولتی واگذار نشده بلکه ساخت و سازی نیز در این زمینها از سوی دولت انجام نشده و بلاتکلیفی را در این حوزه شاهد هستیم.
رئیس انجمن مؤسسان مدارس غیردولتی استان اردبیل خاطرنشان کرد: در حالی که تراکم دانشآموزی در اردبیل و پارسآباد بسیار بالا بوده و شرایط مطلوبی را در آموزش و پرورش رقم نزده باید واگذاری زمین مرغوب به مؤسسان مدارس غیردولتی انجام شود تا ما بتوانیم با ساخت واحدهای آموزشی در مناطق مناسب شهر از تراکم دانشآموزان در کلاسهای درس بکاهیم.
نوعیاقدم اضافه کرد: ۳۵ هزار دانشآموز در استان اردبیل که ۲۰ درصد آمار دانشآموزی استان را شامل میشود در مدارس انتفاعی و غیردولتی تحصیل میکنند که اگر فعالیت این مجموعهها نبود، قطعا آموزش و پرورش با مشکلات و چالشهای جدی روبهرو میشد.