حسین عطایی مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد گفت: میانگین برداشت پسته در سطح کشور حدود ۸۰۰ کیلوگرم در هر هکتار و این میزان در شهرستان گناباد افزون بر یک تن یعنی بیش از هزار کیلوگرم است.
او افزود: با تغییر الگوی کاشت کشاورزی در گناباد، اکنون پسته به عنوان نخستین محصول کشاورزی این شهرستان از نظر سطح کاشت و درآمد اقتصادی برای کشاورزان مطرح است.
مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد ادامه داد: با همکاری کشاورزان، روند تغییر در نوع محصولات باغی و زراعی منطقه با توجه به روند تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای سالهای اخیر از شتاب مناسبی برخوردار است به طوری تا چند سال آینده بخش عمده زمینهای زراعی گناباد به محصولات باغی کم آب طلب و با بازدهی اقتصادی مناسب به خصوص پسته تبدیل میشود.
عطایی گناباد هم از برداشت ۲۱ هزار تن پسته از ۶ هزار و ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت در این شهرستان طی مدت زمان برداشت خبر داد.
او تصریح کرد: از مجموع حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار باغهای شهرستان گناباد بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هکتار آن به کشت پسته اختصاص یافته است و از این میزان ۶ هزار و ۸۰۰ هکتار از باغهای پسته گناباد به مرحله باروری رسیده است.
مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد تاکید کرد: برداشت پسته نقش مهمی در اشتغالزایی این شهرستان دارد به طوری که حدود ۲ ماه برداشت این محصول منجر به اشتغال بیش از ۱۳۶ هزار نفر- روز کار در شهرستان شده است.
عطایی اظهار کرد: ۱۱ ترمینال ضبط پسته فعال شهرستان گناباد فرآوری بهداشتی این میزان محصول را انجام میدهد.
او افزود: با توجه به کمبود منابع آبی در گناباد افزایش گرایش کشاورزان به سمت محصولاتی که مصرف آب کمتری دارند نوید بخش جلوگیری از هدر رفت منابع آبی و افزایش بهره وری آب در منطقه است.