آخوندی فوق تخصص گوارش و کبد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان استان یزد گفت: کولیت اولسروز یک بیماری التهابی روده بزرگ است که قسمتهای مختلف آن را درگیر میکند و امروزه در بین جوانان شیوع بیشتری پیدا کرده است که علت اصلی این بیماری ناشناخته است.
او بیان کرد: این بیماری سبب التهاب مخاط روده بزرگ میشود که بسته به شدت آن بیمار دچار اسهال، اسهال خونی و خونریزی شدیدتر میشود.
فوق تخصص گوارش و کبد تصریح کرد: اگر در این بیماری اسهال بیماران بیش از دو هفته ادامه یابد یا اسهال خونی داشته باشند و همچنین همراه با اسهال بلغم که شبیه ترشحات بینی است دفع کنند مشکوک به بیماری کولیت اولسراتیو هستند.
آخوندی خاطرنشان کرد: کولیت اولسروز یک بیماری عفونی نیست و ممکن است فرد چند ماه دچار این بیماری باشد همچنین امکان دارد به اشتباه بیماری عفونی تشخیص داده شود و بیمار درمان طولانی مدت نامرتبط دریافت کند به همین دلیل افرادی که سابقه این بیماری را دارند باید کولونوسکوپی انجام دهند.
فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: این بیماری به وسیله کولونوسکوپی قابل تشخیص است که با دستگاه آندوسکوپ داخل روده دیده میشود و اگر التهابی باشد نمونه برداری میکنند و تشخیص داده میشود.
او اظهار داشت: اگر فردی دچار بیماری کولیت اولسروز باشد افراد فامیل این بیمار بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند همچنین این بیماری گاهی تشدید میشود یا بهتر میشود و باید این بیماران مرتب داروهای خود را مصرف کنند که دوباره بیماری بازگشت نکند.
فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد: در طب ایرانی برای بیماری کولیت اولسروز نظری وجود ندارد و هیچ درمانی در طب ایرانی برای آن نیست.
آخوندی تصریح کرد: بیماران همراه با ادامه درمان، گاهی کولونوسکوپی نیز صورت گیرد که از شدت بیماری آگاهی داشته باشند.
فوق تخصص گوارش و کبد اظهار داشت: درمان این بیماری در بارداری و شیردهی مشکلی ندارد و در حین بارداری و شیردهی هیچ تغییری در داروها ایجاد نمیشود، زیرا برای جنین، مادر و نوزاد خطری ندارد.
او گفت: بیماران مبتلا به بیماری کولیت اولسراتیو به رژیم غذایی توجه کنند و غذای آلوده و نامطمئن مصرف نکنند همچنین گاهی مصرف شیر گاو این بیماری را تشدید میکند و اسهال نیز شدت مییابد.
فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد: در مورد مصرف کورتون ها، استروئید و داروی پردنیزولون ممکن است برای بیماران عوارضی داشته باشند، اما اگر بیمار کورتون مصرف نکند باید عمل جراحی شود.
آخوندی خاطرنشان کرد: در بعضی موارد که بیماری در طولانی مدت ادامه مییابد برای بیمار باید عمل جراحی صورت گیرد و روده بزرگ بیمار برداشته شود همچنین هنگامی که پزشک تشخیص عمل جراحی داد، بیمار مقاومت نکند.
او گفت: افرادی که بیش از ده سال کولیت اولسراتیو داشته باشند ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان روده باشند که بعد از ده سال باید هر سال کولونوسکوپی و نمونه برداری انجام دهند.