علی نوری در جلسه بررسی دو پروژه سرمایهگذاری سد وحدت و قشلاق ـ گریزه سنندج اظهار کرد: حوزە گردشگری از ظرفیتهای بسیار خوب در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در کردستان است و توجه به این ظرفیت به عنوان یکی از اولویتهای مهم دولت در استان مورد توجه قرار گرفته است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان خاطرنشان کرد: در جریان سفر استاندار کردستان به اقلیم کردستان، برخی از ظرفیتهای استان کردستان در حوزههای مختلف در جلسات متعدد با استانداران سلیمانیه و اربیل و سرکنسولگری ایران در این دو استان و فعالین تجاری مطرح شد، گفت و اشتیاق خوبی در بین سرمایهگذاران اقلیم برای انجام سرمایهگذاری در کردستان وجود دارد که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه برخیها خواسته و یا ناخواسته در مسیر جذب و حفظ سرمایهگذار در این استان خلل وارد میکنند، گفت: جذب سرمایهگذار خارجی با توجه به ظرفیتهای هر منطقه از اولویتهای مورد توجه مدیران ارشد استان است در این راستا نیاز به وفاق، همدلی و همراهی همه دستگاهها و تسهیلگری در امور داریم.
به گفته نوری، اجرای برخی پروژههای سرمایهگذاری توسط سرمایهگذار خارجی که دارای نام و نشان در اقلیم هستند و موانعی که در مسیر آنها ایجاد شده به نوعی موجب بیانگیزه شدن سایر سرمایهگذاران در ورود به این بخش در استان شده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با تاکید برا ینکه موانع سد راه اجرای پروژههای سرمایهگذاری در هر بخش و حوزهای باید برداشته شود، گفت: اگر بتوانیم برخی نقاط ضعف در جذب سرمایهگذار خارجی را رفع کنیم به اندازه ۳۰ سال اعتبارات دولتی میتوانیم در حوزه توسعه همه جانبه در کردستان کار کنیم.
وی اضافه کرد: در راستای توسعه صنعت گردشگری نیازمند تشکیل یک کارگروه هستیم این کارگروه باید به صورت ویژه در حوزه سرمایه گذاری و حل و فصل اختلافات بین دستگاههای اجرایی کار کند و تصمیمات آن ملاک حرکت دستگاهها باشد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در ادامه به دو پروژه گردشگری سد وحدت و قشلاق ـ گریزه هم گریزی زد و گفت: پروژهای که امروز مطرح شد یک کلانپروژه است پیشنهاد میکنیم که شهرداری این پروژه را به صورت فازبندی ارائه کند.
نوری از آمادگی سرمایهگذار خارجی برای اجرای این پروژه خبر داد و گفت: ایجاد مشوقهای خاص برای سرمایهگذاران در استانهای مرزی و خاصتا استان کردستان برای ورود سرمایه گذار خارجی را در نشست با معاون رئیس جمهور مطرح خواهیم کرد.
وی گفت: برخی از این مشوقها در حوزه دستگاههای اداری است که پیشنهاد میشود تسهیلگری لازم برای ورود سرمایهگذار فراهم شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان تقویت و توسعه توریسم درمانی با ایجاد کلینیکهای تخصصی و فوقتخصصی در منطقه اورامان را مورد تاکید قرار داد و افزود: ظرفیتهای گردشگری که در برخی از کشورها وجود دارد یک دهم اورامانات نیست، ولی بهترین خروجی را از آن گرفتهاند باید برای این منطقه ارزشمند برنامه اساسی داشته باشیم.