محمد رستمی از بهرهبرداری بزرگترین پروژه آبرسانی استان فارس بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: پروژه آبرسانی استان فارس ۴۰ درصد آب شرب مصرفی کلانشهر شیراز و حومه آن را تامین میکند.
او گفت: مهندسی ارزشی یکی از ویژگیهای برجسته پروژه خط دوم انتقال آب شرب از سد درودزن است که باعث کاهش ۲۵ درصدی هزینههای اجرای و کاهش چشمگیر هزینهها در زمان بهرهبرداری ۵۰ ساله از این طرح میشود.
مدیرعامل هلدینگ تخصصی نیرو قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) از ارتقای کیفیت آب شرب کلانشهر شیراز با افتتاح بزرگترین پروژه آبرسانی استان فارس خبر داد و افزود: در گذشته بخشی اعظمی از آب شرب مصرفی شیراز از طریق منابع زیرزمینی تامین میشد که با بهرهبرداری از این طرح، آب شرب کلانشهر شیراز از آب سطحی با کیفیت خوب و پایدار تامین و در دسترس مردم قرار میگیرد که این مهم برگرفته از یک طراحی دقیق و اجرا باکیفیتی است که در این پروژه بهوضوح قابل رویت است.
او احداث تونل آب در مسیر این پروژه را یک ایده ارزشمند برشمرد و تاکید کرد: تونل آبی ۲۵۰ متری بدون ایستگاه پمپاژ آب را منتقل میکند و سبب شد که در طول مسیر از تعداد ایستگاه پمپاژهای کمتری استفاده شود که این موضوع سبب کاهش چشمگیر هزینههای بهرهبرداری از این شبکه آبرسانی میشود.
رستمی بیان کرد: در شرایطی که استان فارس در آستانه مواجهه با بحران کمآبی بود، این پروژه در وقت طلایی افتتاح و به هموطنان خوبمان هدیه داده شد.
بنا بر این گزارش، آب از حیاتیترین عناصر خدادادی و استفاده از آن با بهرهگیری از تکنولوژی جدید از خواستههای تمام ملل جهان است. تامین آب در تکامل و پیشرفت شهری و صنایع، تاثیر بسزایی داشته و همواره مدنظر کلیه دستاندرکاران و متولیان امر است.
همزمان با رشد روز افزون جمعیت و گسترش سایر تاسیسات زیربنایی و توسعه شهری در ۲۵ سال اخیر و احتمال آلودگی و کاهش سطح سفره آبهای زیرزمینی، بهمنظور تامین آب شرب شهر شیراز و انتقال ۳ هزار لیتر بر ثانیه با ظرفیت ۹۰ میلیون مترمکعب در سال، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) احساس تکلیف کرده و بار دیگر در راستای حل تنش آبی شیراز و تامین بخشی از نیاز جمعیت کلانشهر شیراز از منابع سطحی پایدار و اجرای طرح انتقال آب از سد درودزن با تمام توان به میدان آمد تا بتواند با اقدامی جهادی و در کمترین زمان ممکن معضلات و مشکلات مذکور را رفع کند.
تامین آب شرب پایدار بیش از ۴۰ درصد جمعیت کلان شهر شیراز، کاهش وابستگی به منابع آب زیرزمین، کاهش ۲۲ درصد هزینهها با استفاده از مهندسی ارزش و جلوگیری از بروز فرونشست احتمالی دشت شیراز از جمله دستاوردهای پروژه مذکور هستند. قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) تاکنون کمک به حل تنش آبی پنج استان کرده است.