پویان عطایی کارگردان نمایش «علی سوت بلبلی» که با این اثر در بخش رقابتی دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر خیابانی شهروند حضور پیدا کرده درباره محتوای این اثر نمایشی بیان کرد: این نمایش به نویسندگی مصطفی جعفری خوزانی برگرفته از یک شخصیت واقعی به نام «سید علی موسوی» معروف به «سید بلبلی» است. وی با حضور بیش از ۸۰ ماه در جبهههای هشت سال دفاع مقدس، با سوتهای بلبلی خود کمک بسیاری به همرزمان خود در عملیاتهای مختلف میکند.
وی درباره انگیزههای حضورش در جشنواره تئاتر خیابانی «شهروند» لاهیجان گفت: بنده شش دوره درجشنواره حضور داشتم. قطعاً وقتی جشنوارهای اسم و کلمه شهروند را یدک میکشد یکی ازمهمترین وانسانیترین مفاهیم انسانی را به مخاطب منتقل میکند. این جشنواره هم با برگزاری هرساله و جریان مستمری که پیش روی خود قرار داده بهتر از سال گذشته دراین راه قدم برداشته، البته نقصانهایی هم در دورههای مختلف بوده که باکمی تامل و درایت و برنامه ریزی قابل حل است.
عطایی در بخش دیگری از صحبتهای خود پیرامون جایگاه تئاتر خیابانی در کشور توضیح داد: قطعاً و بی شک یکی از تاثیرگذارترین و مهمترین گونههای تئاتر، تئاترخیابانی است چراکه در کوتاهترین زمان ممکن والاترین مفاهیم انسانی واجتماعی رابه مخاطب خودمنتقل میکند، تئاترخیابانی مخاطب را با تئاتر آشنا و به دل مردم میبرد و باکمترین هزینههای اجرایی بیشترین تاثیر را میگذارد، تئاترخیابانی علاوه برآنکه بازگوکننده دردهای جامعه است، آگاه کننده مسئولین نیزهست، تئاترخیابانی علاوه برفرهنگ سازی ویترین هنری و فرهنگی یک کشور بوده و حتی میتواند در جذب توریست بازدهی و عملکرد بسیار درخشانی داشته باشد.
این کارگردان و بازیگر تصریح کرد: قطعاً تئاتر خیابانی بایدبازگوکننده و آینه تمام نمای زمانه و جامعه خودش باشد. درواقع خودش خودش را محدود نکند و زبان اصلاح کنندهای داشته باشد.
دوازدهمین جشنواره تئاتر خیابانی «شهروند» نوزدهم تا بیست و دوم مهرماه سال ۱۴۰۲ توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان، شهرداری لاهیجان، انجمن هنرهای نمایشی ایران و مجموعههای دیگر در شهر لاهیجان برگزار میشود.