کارخانه قند یاسوج آماده بهره برداری پس از یک دهه/ پرداخت مطالبات کارگران کارخانه قند ممسنی

فرماندار شهرستان رستم گفت: مطالبات حدود ۱۰ ساله معوقه کارگران این کارخانه به میزان ۱۶۴ میلیارد ریال پرداخت شده است و آماده بهره برداری است.

سید علی حسینی در آستانه سفر رئیس جمهور به این شهرستان نوبنیاد و کم برخوردار گفت: کارخانه قند یاسوج حدود یک دهه راکد مانده بود و در تعطیلی کامل به سر می‌برد.

او گفت: فاز نخست این کارخانه آماده بهره برداری است و در صورتی که شکر خام به دست ما برسد تبدیل یه شکر سفید می‌شود و بازار ارسال می‌شود.

فرماندار شهرستان رستم تاکید کرد: این کارخانه در دولت خدمتگزار سیزدهم فاز نخست آن آماده افتتاح شده و تست آب گرم آن با موفقیت انجام شده است.

حسینی ادامه داد: هم اکنون فاز دوم کارخانه در حال راه اندازی است که بحث چغندر قند مطرح است.

او ابراز کرد: با افتتاح فاز نخست ۱۷۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار می‌شوند و در فاز دوم نیز حداقل ۲۶۰ نفر به صورت مستقیم مسغول به کار خواهند شد.

فرماندار شهرستان رستم عنوان کرد: در سفر دور دوم رئیس جمهور به استان فارس احتمال می‌رود بازدیدی توسط آیت الله رئیسی از این کارخانه صورت گیرد.

این کارخانه که در سال ۱۳۷۹ با افزایش سالانه ۳۵۰ کارگر در یک فصل کاری و با هدف اشتغالزایی و افزایش تولید از طریق سازمان صنایع ملی ایران به بخش خصوصی واگذار شد از مساحتی افزون بر ۳۲ هکتار، سه حلقه چاه عمیق، پنج عدد سیلوی پنج هزار تنی، ۲ باب مدرسه ابتدایی و راهنمایی، یک باب مسجد، ۱۵۰ واحد مسکونی و استخر بهره می‌برد.

هرچند این واحد صنعتی به دلیل روبرو شدن با برخی از مشکلات نتوانست آن طور که باید به فعالیت‌های خود ادامه دهد و فعالیت‌های آن در طول سالیان به دلیل کمبود و گرانی مواد اولیه، نبود نقدینگی، عدم امکان تأمین به موقع نیازمندی‌های کارخانه، سنگینی هزینه‌ها و مطالبات کارکنان کاهش یافت.

برخی نیز معتقد هستند که عدم پایبندی مالکان به تعهدات و خرید زمان برای متوقف نگه داشتن فعالیت کارخانه موجبات بروز مشکلات بسیاری را برای این واحد تولیدی شد.

این در حالی است که کارخانه قند ممسنی موقعیت جغرافیایی مطلوبی از لحاظ نزدیکی به بنادر جنوبی کشور به منظور تهیه شکر خام دارد و همچنین از وجود مسیر ارتباطی پرتردد و زمین‌های حاصلخیز جهت کشت چغندرقند بهره می‌برد، همچنین این کارخانه یکی از بهترین تولیدکنندگان شکر در بین کارخانه‌های قند فارس محسوب می‌شود و تا سال‌ها نزدیک به ۲۵۰ نفر به طور مستقیم و بیش از یک هزار اشتغال غیرمستقیم از طریق آن ارتزاق می‌کردند.

اما شدت گرفتن مشکلات مالی طی سال‌های گذشته سبب شد تا روز به روز از تعداد کارگران این کارخانه کاسته شود و شمار کارگران آن تا قبل از تعطیل شدن این واحد تولیدی به ۸۰ نفر برسد.

کارخانه قند ممسنی در ۲۵ آبان ماه سال ۹۳ به طور کامل تعطیل شد و این تعطیلی کام کارگران کارخانه را با عدم پرداخت حقوق و مطالباتشان تلخ کرد، کارگرانی که در طول سال‌های اخیر بار‌ها خواستار پرداخت مطالبات و معوقات خود شدند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار