مسلم بسیج، سرپرست اداره کل استاندارد کرمان امروز در نشست مطبوعاتی که به مناسبت روز جهانی استاندارد و هفته ملی استاندارد برگزار شد، گفت: استاندارد را از روی نشان مرغوبیت کالا، همه میشناسند و از طرفی، چون استاندارد یک مجموعه نظارتی است، شاید خوشایند برخی از افراد نباشد؛ اما ما اعتبار سنجی را در بحث کالا و خدمات انجام میدهیم.
او با اشاره به پیشنهاداتی مبنی بر همیار دانشجویی استاندارد و ارتباط دانش آموز با استاندارد، افزود: قبلا تاکید استاندارد بر ارتقای تولیدات بوده؛ ولی اکنون علاوه برآن بر روی ارتقای خدمات هم ورود جدی داریم و در این خصوص هنوز ابتدای کار هستیم.
بسیج بیان داشت: استاندارد در ۴ حوزه تدوین، آموزش استانداردها و ترویج، ارزیابی انطباق کالاها و خدمات، تایید صلاحیت و اوزان و مقیاسها به صورت کلی فعالیت میکند.
او تصریح کرد: روز جهانی استاندارد ۲۲ مهر است و در ایران هم هفته استاندارد میگویند و هر کدام از روزهای این هفته به نامی نامگذاری شده است که ما به پاسداشت دولت سیزدهم، طی این هفته ۱۳ برنامه را تدارک دیده ایم.
سرپرست اداره کل استاندارد کرمان با اشاره به یکصدمین سالگرد تاسیس اداره استاندارد به اهمیت استاندارد در بعد بین المللی پرداخت.
او با اشاره به اینکه در ۴ شهرستان جیرفت، بم، رفسنجان و سیرجان اداره استاندارد نمایندگی دارد و ۲۷ آزمایشگاه همکار داریم، افزود: به شدت کمبود نیرو داریم و از ۸۰ پست، ۲۶ پست خالی است و در ۵۴ پست نیز تا چند سال آینده در حال اتمام خدمت هستند و چندین بار به استاندار هم اعلام کردیم.
بسیج تصریح کرد: هم اکنون ۸۰۰ پروانه استاندارد در استان کرمان داریم.
او در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر صادرات پسته بیان داشت: استانداردها وقتی تدوین میشوند، سند ملی هستند و چگونه تدوین آن به این صورت است که ذی نفعان و صنفهای مختلف حضور پیدا میکنند و کار به نتیجه میرسد و به شورای عالی استاندارد میرود و قانون لازم الاجرا است و در بحث اجرا ما مجری قانون هستم.
او افزود: درخصوص استاندارد سازی خرما و پسته هم دغدغهها را بیان کردیم و این موضوع درحال تجدید نظر است.
سرپرست اداره کل استاندارد کرمان در پاسخ به یکی از خبرنگاران مبنی بر جعلی بودن برخی از علامت استاندارد کالاها به بازدیدهای مکرر اداره استاندارد و پیگیری حقوقی جدی در صورت جعلی بودن آن اشاره کرد و گفت: مردم برای آگاهی از صحت علامت استاندارد میتوانند شماره ۱۰ رقمی روی محصولات را به ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال کنند، بعد از مدتی کوتاه پاسخ را دریافت کنند.
او با اشاره به اینکه در ۶ ماهه اول امسال در استان کرمان هزار و ۸۹۶ مورد اقدام حقوقی صورت گرفته است، تصریح کرد: اداره استاندارد، وکیل مردم است.
او گفت: تنها مرجع استانداردسازی و کیفیت بخشی محصولات اداره استاندارد است و مرجع و متولی اعطای نشان حلال اداره استاندارد است.
بسیج بیان داشت: با استفاده از سفیر دانش با مدارس ارتباط داریم و در قالب آن کارشناسان حضور پیدا میکنند و پوستر بین دانش آموزان پخش میکنیم.
خوش منش، معاون ارزیابی و انطباق اداره کل استاندارد کرمان هم در این جلسه با اشاره به اعطای نشان حلال از سوی اداره کل استاندارد به واحدهای تولیدی گفت: تاکنون در استان کرمان نزدیک به ۶۸ واحد پرونده حلال تشکیل داده اند که برای ۱۸ واحد، پرونده حلال صادر کردیم و برای ۳۰ واحد پرونده صدور آماده است و ۲۰ واحد پرونده تشکیل داده اند.
او با اشاره به شعار سال با بیان اینکه طی امسال سازمان برنامه و بودجه از اداره کل استاندارد قددرانی کرده است، افزود: صدور مجوز انطباق استاندارد برای تسهیل کارهای مختلف، سامانهای است و نمونه برداریها و کلیه امورات در سامانه صورت میگیرد.
خوش منش با اشاره به تسهیل در صدور مجوزها تصریح کرد: اگر گاهی در صدور مجوزهای انطباق استاندارد، تاخیری ایجاد میشود، موانع در واحدهای تولیدی مثل نبود ملاکهای کنترل کیفیت و ... است.
ارسال بستههای ترویج، نواختن زنگ استاندارد در مدارس، تفاهم نامه بین دانشگاه ها، راه اندازی کانون استاندارد در دانشگاهها، طرح سفیر استاندارد و. از جمله برنامههای اداره کل استاندارد برای ترویج استاندارد در جامعه است.