مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایری آذربایجان غربی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جمعیت واجد شرایط عضویت در بیمه روستایی را نزدیک به ۵۴۹ هزار نفر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۱۹۰ هزار عضو صندوق بیمه اجتماعی روستایی و عشایری استان هستند که از این تعداد فقط ۵۱ هزار نفر آن از بانوان هستند که نیاز است در این حوزه فرهنگ سازی شود.
سیروس محمودیان تعداد پایین بانوان عضو در این صندوق را یکی از چالشهای صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایری برشمرد و عدم تمدید و بیمه پردازی توسط برخی بیمه شدگان را از دیگر مشکلات این صندوق عنوان کرد و گفت: طبق آخرین آمار ۲۵ هزار نفر از بیمه شدگان استان تاکنون حق بیمه خود را به موقع پرداخت نکرده و عضویت خود را تمدید نکرده اند.
وی همچنین از عدم فرهنگ سازی بیمهای در بین عشایر نیز گلایه کرد و افزود: با توجه به جمعیت عشایری استان فقط ۱۵۰۰ نفر از عشایر استان به صورت فعال عضو صندوق هستند که این آمار بسیار کم است.
محمودیان با اشاره به اینکه در سال گذشته بیمه اجتماعی، روستایی و عشایری استان با جذب ۴۰ هزار نفر عضو جدید رتبه اول عملکرد کشوری را کسب کرد، تصریح کرد: ارومیه، خوی و میاندوآب بیشترین جذب اعضای جدید را داشتند.
مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایری آذربایجان غربی اظهار کرد: در حال حاضر ۷ هزار حقوق بگیر و مستمری بگیر عضو صندوق بیمه اجتماعی روستایی و عشایری استان هستند.
محمودیان خاطر نشان کرد: در حوزه آموزش در بخشهای کشاورزی، آشپزی و خیاطی برای بیمه شدگان صندوق، تفاهم نامهای با سازمان فنی و حرفهای استان منعقد شد و در سال جاری هفت دوره با حضور ۱۵۰ نفر مهارت آموز برگزار شد و همگی کارت مهارت دریافت کردند.
مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایری آذربایجانغربی با اشاره به اینکه شش کارگزاری استان جزو رتبههای برتر کارگزاری در کشور هستند، اظهار کرد: در حال حاضر ۸۰ کارگزاری صندوق بیمه اجتماعی، روستایی و عشایری در استان داریم که برنامههای صندوق و کارگزاریها در راستای ترویج فرهنگ بیمهای است.
وی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی بعد از آذربایجان شرقی رتبه دوم را در تعداد بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی روستایی و عشایری در کشور دارد، یاد آور شد:، اما با وجود این از نظر ضریب پوشش جمعیتی با ۳۳درصد پوشش جمعیتی رتبه نهم را داریم که جایگاه خوبی نیست.
محمودیان ادامه داد: در خصوص اشتغال زایی نیز در سال گذشته پرونده حدود ۱۰ هزار نفر از بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی روستایی و عشایری استان به بانکها جهت دریافت تسهیلات بانکی ارسال شد.