شهریار حیدری، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره مناقشه قره باغ گفت: در حال حاضر قره باغ محل مناقشه بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان است منتهی جمهوری آذربایجان با استفاده از ظرفیتهای کشورهای فرامنطقهای و رژیم صهیونیستی از لحاظ نظامی نسبت به ارمنستان برتری یافت. این قدرت نظامی دلیل بر این نیست که بخواهد هر جایی را اشغال کند.
وی اظهار کرد: قره باغ از نظر سنتی متعلق به ارمنستان است و اینکه مردم به سمت خاک ارمنستان فرار میکنند به دلیل گلولهبارانها و برخورد ارتش جمهوری آذربایجان است و این امر به معنی از دست دادن ماهیت و هویت ارمنیها در قره باغ نیست، چون از نظر سنتی همیشه متعلق به ارمنستان بوده و هست، اما در تنگنای جغرافیایی قرار گرفتند.
حیدری ادامه داد: امروز جمهوری آذربایجان، قره باغ را به دلیل محاصره در تنگنا قرار داده است و از چهار جهت قره باغ در محاصره است.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: مناطقی که قبلا توسط ارمنستان اشغال شده بود بخش عمدهای از آن متعلق به جمهوری آذربایجان بود که باکو قبل از درگیریهای اخیر آنها را پس گرفت، اما قطع به یقین اگر جمهوری آذربایجان با همین رویه ادامه دهد باید برای سالهای متمادی درگیر جنگهای ناخواستهای که رژیم صهیونیستی، ترکیه و آمریکا تحمیل میکنند، باشد.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس بیان کرد: کشورهای فرامنطقهای به دنبال بهرهبرداری از منابع قفقاز، کریدورهای جدید و استفاده از خاک جمهوری آذربایجان برای پیوستن به اروپا از نظر ژئوپلیتیکی هستند.
وی تصریح کرد: جمهوری آذربایجان با این رویکرد نمیتواند حاکم قره باغ شود و بعد از این هم قره باغ میشود موضوع اشغال توسط جمهوری آذربایجان چراکه ارمنستان دائم درصدد بازپسگیری خواهد بود پس بهتر است با توافقات سیاسی و میزبانی یک کشور ثالث مثل ایران مشکلاتشان را حل کنند.
حیدری گفت: دولت ارمنستان به ناچار قره باغ را تحویل جمهوری آذربایجان داد، چون جمهوری آذربایجان از لحاظ نظامی برتر است البته باید بگوییم که ارمنستان با جمهوری آذربایجان، رژیم صهیونیستی و ترکیه درگیر است.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: جمهوری آذربایجان در سی سال گذشته، چون قدرت درگیری با ارمنستان را نداشت امتیازت کلانی را به رژیم صهیونیستی، آمریکا، انگلیس و ترکیه داده که بتواند توسط آنها قره باغ را پس بگیرد.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس بیان کرد: رویکردی که جمهوری آذربایجان انتخاب کرده کارشناسی نیست و باید در آن تجدیدنظر کند، چون در آینده حضور کشورهای فرامنطقهای تبدیل به یک دردسر برای جمهوری آذربایجان میشود بنابراین ایران تمایل دارد این مشکلات در چارچوب گفتگو حل و فصل شود.