محمدرضا علیمرادی اظهار داشت: در پی گشت و کنترل مستمر و روزانه یگان حفاظت محیط زیست برای رصد و پایش در راستای جلوگیری از تخریب محیط زیست و شکار و زندهگیری غیرمجاز پرنده هوبره، محیطبانان به یک گله ۱۲۰ نفری شتر در حاشیه تالاب "هامون سابوری" برخورد کرده که بلافاصله نسبت به خروج آن اقدام کردند.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این هفتمین خروج گله شتر از تالاب هامون در سال جاری محسوب میشود، گفت: همه ساله گلههای بزرگ شتر به صورت غیرمجاز وارد مناطق تالاب هامون در شمال استان شده و با چرای بیش از حد باعث تخریب گسترده پوشش گیاهی، فرسایش بستر تالاب و گسترش کانونهای گرد و غبار میشوند.
وی با توجه به اینکه چرای دامها در پناهگاه حیات وحش هامون ممنوع است، افزود: برطرف شدن مشکلات زیست محیطی شمال استان نیازمند تعامل مناسب بین همه دستگاههای اجرایی این شهرستان است و از تمامی دستگاههای مرتبط درخواست کرد در قالب مسئولیتهای تدوین شده در برنامه مدیریت تالاب هامون همکاری کنند.
علیمرادی خاطرنشان کرد: یگان حفاظت محیط زیست شهرستان زابل ضمن انجام وظایف ذاتی خود در سطح منطقه، برنامه فشرده حفاظت از تالاب هامون را در دستور کار خود دارد.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: چرای بیرویه در داخل تالاب هامون موجب نابودی پوشش گیاهی آن میشود و بروز پدیده گرد و غبار را با توجه به وزش بادهای ۱۲۰ روزه سیستان تشدید میکند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به عدم دسترسی ساربانان شترها به رسانههای جمعی و فضای مجازی، چارهای نیست تا قوانین و مقررات محیطزیست و موضوع ممنوعیت چرای دام نظیر شتر در پناهگاه حیات وحش هامون به صورت چهره به چهره برای آنان تبیین شود.