از تولید ۴۵ تن عسل در ارسنجان تا برداشت کنجد در بیضا

مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان از پایان برداشت ۴۵ تن عسل از ۶ هزار کلنی زنبور عسل در این شهرستان خبر داد.

 غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان با اشاره به پایان برداشت ۴۵ تن عسل از ۶ هزار کلنی زنبور عسل در این شهرستان، اظهار کرد: در مرحله اول برداشت عسل که از اوایل تیر ماه تا اواسط مرداد ماه انجام گرفت، بالغ بر ۳۰ تن عسل برداشت شد.

 او مرحله دوم برداشت عسل در این شهرستان را اواخر شهریور ماه اعلام کرد و افزود: در این مرحله نیز ۱۵ تن عسل تولید شده است.

 این مقام مسئول با اشاره به آغاز سرشماری کلنی‌ها از ۱۵ مهر ماه تا ۲۷ مهرماه و همچنین کوچ زنبورستان‌های شهرستان به مناطق گرمسیری استان، اضافه کرد: زنبورداران برای تولید عسل بیشتر، در فصل تابستان به مناطق سردسیر مانند پاسارگاد، اقلید، سمیرم و شهرکرد و در فصل زمستان به شهر‌های جنوبی لار، لامرد و فیروزآباد در استان فارس و شهرستان جم در استان بوشهر کوچ می‌کنند.

 مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان با بیان اینکه ۱۵۰ نفر زنبوردار در ارسنجان به این حرفه اشتغال دارند، تصریح کرد: این شهرستان به دلیل برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب، مراتع غنی پوشیده از گل‌ها و گیاهان وحشی و مزارع یونجه و کلزا، مستعد پرورش زنبور عسل و تولید عسل طبیعی است.

عسل

برآورد برداشت بالغ بر ۶۰ تن کنجد در بیضا

مدیر جهاد کشاورزی بیضا گفت: پیش بینی می‌شود بالغ بر ۶۰ تن دانه روغنی کنجد از سطح ۵۷ هکتار از مزارع این شهرستان برداشت شود.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: پیش بینی می‌شود بالغ بر ۶۰ تن دانه روغنی کنجد از سطح ۵۷ هکتار از مزارع این شهرستان برداشت شود که این سطح نسبت به پارسال رشد حدودا ۲ برابری دارد.

 او تصریح کرد: عملیات برداشت دستی این دانه روغنی از نیمه مهرماه آغاز شده و تا نیمه آبان ماه ادامه دارد.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اضافه کرد: برداشت سنتی کنجد در ۴ مرحله درو کردن، خرمن کردن، استحصال دانه و بوجاری انجام می‌گیرد، از این رو زراعت کنجد از دشواری‌های خاص خود در امر برداشت برخوردار است.

 مویدی گفت: شرایط آب و هوایی و خاک حاصلخیز شهرستان زمینه را برای کشت انواع محصولات زراعی منطبق با الگوی کشت استان به ویژه دانه روغنی کنجد فراهم کرده است. 

او ادامه داد: زودرس بودن، درآمدزایی و اشتغالزایی فصلی بالا، تامین کود‌های شیمیایی مورد نیاز کشاورزان و نظارت مستمر مسئولان پهنه‌های کشاورزی بر مزارع، موجب ترغیب کشاورزان برای افزایش سطح زیر کشت و تولید کنجد شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا افزود: این گیاه زراعی با مقاومت به خشکی و گرما نقش بسزایی در توسعه کشاورزی مناطق خشک و نیمه خشک به عنوان کشت تابستانه دارد.

 مویدی بیان کرد: علاوه بر خام خوری، بیشترین مصارف این دانه خوراکی در تهیه آرد، شیرینی فروشی ها، نانوایی‌ها و بخشی از محصول تولیدی روانه کارخانه‌های روغن‌کشی و تولید فرآورده‌های کنجدی شهر‌های اطراف می‌شود.

او اضافه کرد: دانه‌های کنجد به ویژه دانه‌های سیاه، غنی از آهن است و استفاده از روغن دانه کنجد به عنوان تنها روغن خوراکی در کاهش فشار خون و گلوکز پلاسما در بیماران دیابتی با حساسیت بالا موثر است.

کنجد

آغاز طرح سرشماری کلنی‌های زنبور عسل در کازرون

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون از آغاز طرح سرشماری کلنی‌های زنبور عسل در شهرستان کازرون از ۱۵ مهر تا ۲۷ مهرماه خبر داد.

 حمید رشیدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون با اشاره به آغاز طرح سرشماری کلنی‌های زنبور عسل در این شهرستان از ۱۵ مهر تا ۲۷ مهرماه، اظهار کرد: هدف از انجام سرشماری تعداد زنبورستان ها، تعداد بهره برداران، تعداد کلنی‌ها، میزان تولید محصولات و فرآورده‌های زنبور عسل است.

او گفت: با توجه به اهمیت موضوع اقدامات لازم باید توسط زنبوردار، شرکت تعاونی زنبورداران و کارشناسان پهنه بندی صورت گیرد.

رشیدی بیان کرد: زنبورداران قبل از سرشماری جهت ثبت نام لازم است به مراکز جهاد کشاورزی محل استقرار زنبورستان خود اقدام و تا زمان سرشماری از کوچ کردن خودداری کنند.

 این مقام مسئول افزود: حضور فیزیکی زنبوردار هنگام سرشماری در محل اسکان زنبورستان الزامی است.

کلنی‌های زنبور عسل

آغاز برداشت سیب درختی در آباده

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده از آغاز عملیات برداشت از سطح هزار و ۴۵۶ هکتار باغات سیب درختی بارور این شهرستان خبر داد.

 مهدی امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده با اشاره به آغاز عملیات برداشت سیب درختی از سطح هزار و ۴۵۶ هکتار باغات این شهرستان، اظهار کرد: برداشت محصول در این باغات از اوایل مهر ماه آغاز شده است و تا واسط آبان ادامه دارد.

او با بیان اینکه ارقام سیب درختی موجود در آباده شامل سیب زرد و قرمز لبنانی است، ادامه داد: پیش بینی می‌شود در سال زراعی جاری بالغ بر ۲ هزار تن محصول از باغات سیب این شهرستان برداشت شود.

سیب درختی

آغاز برداشت ذرت علوفه‌ای در آباده 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده از آغاز عملیات برداشت از سطح ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار مزارع ذرت علوفه‌ای در این شهرستان خبر داد. 

مهدی امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده با اشاره به آغاز عملیات برداشت از سطح ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار مزارع ذرت علوفه‌ای در این شهرستان، اظهار کرد: برداشت محصول از اوایل مهر ماه آغاز شده است و تا واسط آبان ادامه دارد.

او با بیان اینکه متوسط عملکرد این محصول در آباده ۴۰ تن است، اضافه کرد: بینی می‌شود در سال زراعی جاری بالغ بر ۸۴ هزار تن ذرت علوفه‌ای برداشت شود.

ذرت علوفه ای

برآورد تولید بالغ بر ۲۹۰ هزار تن گوجه فرنگی در اقلید

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی اقلید گفت: پیش بینی می‌شود بالغ بر ۲۹۰ هزار تن گوجه فرنگی تولید و روانه بازار‌های داخل و خارج کشور شود.

 ارسلان صالحی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقلید اظهار کرد: با نزدیکی پایان برداشت گوجه فرنگی در این شهرستان، پیش بینی می‌شود بالغ بر ۲۹۰ هزار تن گوجه فرنگی تولید و روانه بازار‌های داخل و خارج کشور شود.

او افزود: امسال بیش از ۳ هزار هکتار گوجه فرنگی در شهرستان کشت شده که به طور متوسط از هر هکتار ۸۵ تن محصول تولید می‌شود. 

صالحی ادامه داد: از جمله ارقام گوجه فرنگی مورد استفاده در شهرستان شامل سانسید، متین، ۸۳۲۰، برنتا، بدرو، براویو و ثمین است که بازارپسندی بالایی دارند.

گوجه فرنگی

این مقام مسئول اضافه کرد: با تدابیر صورت گرفته و حمایت‌های دولت در زمینه صادرات محصولات کشاورزی، قیمت گوجه فرنگی در شهرستان در امسال به ثبات رسیده و بخش عمده‌ای از محصول به کشور‌های همسایه صادر شده است.

 او، به نقش بالای کشت این محصول در اشتغالزایی فصلی اشاره کرد و ادامه داد: در مراحل برداشت و سورت بندی گوجه فرنگی بیش از ۱۰۰ هزار نفر روز نیروی انسانی مشغول به فعالیت هستند.

 سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گفت: با توجه به حجم بالای تولید گوجه فرنگی در این شهرستان، صنعت فرآوری این محصول در این شهرستان وجود ندارد و نیازمند حمایت مسئولان و سرمایه گذاران در این بخش است.

آغاز برداشت پسته در آباده 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده گفت: عملیات برداشت پسته از سطح ۱۸۰ هکتار از باغات بارور این شهرستان آغاز شده است.

پسته

مهدی امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده با اشاره به آغاز عملیات برداشت پسته از سطح ۱۸۰ هکتار از باغات بارور این شهرستان، اظهار کرد: برداشت محصول در این باغات از اوایل مهر ماه آغاز شده است و تا اواسط آبان ادامه دارد.

او با بیان اینکه این شهرستان دارای ۱۸۰ هکتار باغ پسته بارور و ۲۶۸ هکتار باغ غیر بارور است، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود در سال زراعی جاری بالغ بر ۱۹۰ تن پسته برداشت شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار