چرا نباید به کودکان زیر ۱۳ سال اجازه استفاده از شبکه‌های اجتماعی را داد؟

علیرغم محدودیت سنی برای شبکه‌های اجتماعی، بسیاری از کودکان از این شبکه‌ها بدون اطلاع و رضایت والدینشان استفاده می‌کنند.

استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌تواند رشد کودک را تحت تأثیر قرار دهد و حتی او را دچار بلوغ زودرس کند. شاید به نظرتان ایرادی نداشته باشد که کودک تان زیر نظر شما از شبکه‌های اجتماعی استفاده کند، اما مضرات این شبکه‌ها از بسیاری جهات به فوایدشان می‌چربد. والدین نمی‌توانند یک به یک قدم‌های کودک خود را در شبکه‌های اجتماعی کنترل کنند، چرا که ممکن است تنها یک کلیک با یک خطر بالقوه فاصله داشته باشند و احتمالاً حتی از آن باخبر نباشند.

در ادامه می‌خواهیم ببینیم استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۳ سال با چه خطراتی همراه است.

۱- با دنیایی متفاوت از زندگی واقعی مواجه خواهند شد

کودک همچنان که بزرگ‌تر می‌شود، شروع به پرسیدن سؤالاتی جدید درباره‌ی خودش می‌کند. این امر در دختران به شکل رفتن به سمت ترند‌های مُد و آرایش رخ می‌دهد و در پسران، دئودورانت و ژل مو یکباره اهمیت پیدا می‌کند. همراهی با ترند‌های روز برای آن‌ها اهمیت دارد تا از سوی همسن و سالان خود پذیرفته شوند، اما اگر کودک از شبکه‌های اجتماعی استفاده کند، نتیجه متفاوت خواهد بود.

در شبکه‌های اجتماعی، آن‌ها تنها تحت تأثیر کودکانی که هم سن و سال خود و در حلقه‌ی دوستان شان هستند، قرار نخواهند داشت، بلکه دامنه‌ی نفوذ فراتر از آن خواهد بود. آن‌ها برای همراهی با ترند‌های روز دنیا خود را تحت فشار می‌بینند. برای یک ذهن جوان که هنوز در مراحل شکل گیری اعتماد به نفس وجود دارد، این تصور به وجود می‌آید که هرگز نخواهد توانست به همان جایگاه و همان چیز‌ها دست یابد. او در واقع تصور می‌کند که تا همیشه از قافله عقب خواهد ماند.

۲- ممکن است بیش از اندازه به دیگران اطلاعات دهند

کودک زیر ۱۳ سالی که از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کند وسوسه می‌شود تا چیز‌هایی را با دیگران به اشتراک بگذارد، اما ممکن است چیز‌هایی مناسب اشتراک گذاری با دیگران نباشند. به علاوه، ممکن است کودک تان از اطلاعات شخصی حساس شما هم عکس منتشر کند. حتی اگر صرفاً لوکیشن خود یا تصویری از محل فعلی اش منتشر کند، ممکن است توجه کسانی که نیات پلیدی دارند را به خود جلب کند و کودک تان به خطر بیافتد.

۳- ممکن است قربانی قلدری مجازی شوند

قلدری در شبکه‌های مجازی می‌تواند به مراتب بدتر از قلدری در زندگی واقعی باشد، چرا که آن افراد می‌توانند آزادانه عمل کنند و در اغلب موارد هم این کار را به صورت ناشناس انجام می‌دهند. گرچه قلدری مجازی برای هر فردی در هر سنی می‌تواند رخ دهد، اما کودکان زیر ۱۳ سال بیشتر از بقیه تحت تأثیر آن قرار می‌گیرند، چون اعتماد به نفس آن‌ها هنوز در حال شکل گیری است. به همین دلیل، قلدری کودکان را وامی دارد برای کسب تأیید مجازی تلاش کنند، امری که می‌تواند از کنترل خارج شود. آزار‌های کلامی می‌تواند باعث اضطراب هم شود، امری که ممکن است به تجربه‌ی حملات عصبی بیانجامد. حتی این احتمال وجود دارد که قلدری مجازی کودک را به سمت خودزنی سوق دهد.

۴- ممکن است درگیر اضطراب شوند

همه‌ی آن ترندها، قلدری‌ها و دنیای جعلی می‌تواند به راحتی کودک را دچار اضطراب و حتی افسردگی کند. کودکان هنوز اعتماد به نفس قوی‌ای ندارند و اصلی‌ترین دلیل اینکه نباید به آن‌ها اجازه‌ی استفاده از شبکه‌های اجتماعی را داد نیز همین است. در این دوره، کودک باید برای کسب مهارت‌هایی که در آن‌ها خوب است مورد هدایت قرار گیرد و اگر این اتفاق رخ ندهد، در آینده زندگی دشواری خواهد داشت.

۵- ممکن است به شرکت در ترند‌های خطرناک سوق داده شوند

چه مُد و فشن باشد، چه رقص و چه نوعی بازی، هر چه می‌گذرد کودکان بیشتر به این چیز‌ها علاقمند می‌شوند. اما مشکل این است که ترند‌هایی وجود دارد که می‌تواند زندگی کودک را به خطر اندارند. تا به امروز ترند‌ها و چالش‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی غیر قابل پیش بینی و بسیار خطرناک از آب درآمده است.

۶- ممکن است هدف کلاهبرداری اینترنتی قرار گیرند

کودکان برای اسکیمر‌ها و سارقان هویت یک نعمت اند (اسکیمر‌ها با کپی برداری از اطلاعات کارت اعتباری افراد از حساب بانکی آن‌ها برداشت غیرمجاز می‌کنند و سارقان هویت با سرقت اطلاعات مالی یا هویتی افراد در فضای مجازی، هویت آن‌ها را جعل می‌کنند)، چرا که با شگرد‌های این افراد آشنایی ندارند و می‌توانند به راحتی در دام شان بیافتند. کلاهبرداران اینترنتی با فریب و سوء استفاده از کودک تان می‌توانند به اطلاعات مالی و هویتی شما دسترسی پیدا کنند.

منبع: روزیاتو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۵ ۱۵ مهر ۱۴۰۲
بچه ها ذهنی پاک و معصوم دارند باید ذهن وفکرشان را برای بازی وتفریح و تحصیل پر کنند فضای مجازی داخلی خیلی خوب هست اما وقتی بچه ها خود را در شبکه های مجازی غرق کنند دیگه نمیتوانند برای درس خواندن متمرکز داشته باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۴ ۱۴ مهر ۱۴۰۲
متاسفانه والدین محترم از همان ابتدا بجای عادت برای بازی کردن با اسباب بازی موبایل را در اختیار بچه ها قرار میدن،ضمن اینکه خود آنها نیز نباید در در جلوی کدوک در شبکه های اجتماعی غوطه بخورن و خیلی اثرات سوئ روانی و جسمی روی کودکان میگذراد خواهشا بالا غیرتا تا میتونیدداز درذاختایر گذاردن موبایل به بچه ها اجتناب کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۵ ۱۴ مهر ۱۴۰۲
نه فقط نوجوانان که بزرگسالان هم در معرض همه این خطرها هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۱۴ مهر ۱۴۰۲
اخلاق بچه هم ممکنه بد بشه