روابط عمومی اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان، ویدا معزی بیان کرد: اولین و مهمترین هدف واکسیناسیون دامها، پیشگیری از شیوع بیماریها است، برای تحقق این هدف مطالعات گستردهای برای اثر بخشی بیشتر واکسنها انجام میشود؛ در این راستا ممکن است یک بیماری در یک یا تعدادی از دامها مشاهده شود که امکان سرایت بیماری به سایر دامها نیز وجود دارد ولی با واکسیناسیون میتوان از شیوع برخی از بیماریهای خطرناک مانند سیاه زخم (شاربن)، هاری و تب برفکی جلوگیری کرد.
وی در خصوص اهمیت واکسیناسیون دامها برای سلامت انسان افزود: از آنجایی که این بیماریها حتی می توانند به انسان نیز سرایت کنند و باعث مرگ و میر در بین انسانها شوند بنابراین واکسیناسیون دامها علاوه بر مقاوم سازی جمعیت دامی، برای زندگی انسانها نیز مفید خواهد بود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان تصریح کرد: نکته دیگر در رابطه با اهمیت واکسیناسیون دامها، افزایش مقاومت سیستم دفاعی و ایمنی بدن دامهایی است که هنوز به دنیا نیامدهاند و به دلیل ایجاد ایمنی مادری بدن آنها نیز در برابر بیماری مقاوم میشود.
به گفته معزی؛ دلیل دیگری که در رابطه با اهمیت واکسیناسیون دام مطرح میشود پیشگیری از مرگ و میر و ضررهای اقتصادی است. بسیاری از بیماریها، در صورت واکسینه نشدن دامها به سرعت منتقل میشوند. در نتیجه باعث مرگ و میر دامها به صورت گسترده خواهد شد. اگر نگوییم تمام گله، تعداد زیادی از دامها، به ویژه برهها، بزغاله ها و گوسالهها را خواهد کشت که به تبع میتواند اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
وی گفت: در این راستا از ابتدای سال تا کنون با تلاش پرسنل دامپزشکی در استان بیش از ۴ میلیون راس دام سبک و سنگین علیه بیماریهای واگیر دامی به صورت رایگان واکسینه شدهاند. همچنین جهت مبارزه با انگلهای خارجی ناقل بیماریهای دام، بیش از یک میلیون مترمربع از جایگاه نگهداری دام و حدود ۱۸۰ هزار راس دام به صورت رایگان سم پاشی شدهاند.