اختر شناسان اعلام کردند که برای اولین بار تصاویری را از درخشش ضعیف بزرگترین ساختار جهان به نام شبکه کیهانی که شبکهای از رشته هاست و کهکشانها را در سراسر جهان به هم متصل میکند، ثبت کردهاند.
چنین تصاویری اطلاعات ارزشمندی را در مورد چگونگی شکلگیری و تکامل کهکشانها به دست میدهد و همچنین میتواند به ردیابی محل ماده تاریک گریزان که حدود ۸۰ درصد از جرم کیهان را تشکیل میدهد، کمک کند.
در سال ۲۰۱۴، اخترشناسان برای اولین بار با استفاده از تشعشعات اختروشهای دوردست، از شبکه کیهانی تصویربرداری کردند. اجرام دوری که توسط سیاهچالههایی یک میلیارد برابر بزرگتر از خورشید تغذیه میشوند و گمان میرود درخشانترین اجرام در جهان هستند.
اکنون ستارهشناسان نور این شبکه کیهانی را مستقیماً در تاریکترین اعماق فضا، در فاصله حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیارد سال نوری تصویربرداری کردهاند.
کریستوفر مارتین، استاد فیزیک در مؤسسه تکنولوژی کالیفرنیا و محقق اصلی این پروژه گفت: قبل از این کشف تازه، ساختارهای رشتهای را در زیر نور مشاهده کرده بودیم، اما اکنون میتوانیم آنها را بدون ایجاد روشنایی ببینیم.
بر اساس شبیهسازیهای کیهانشناسی، بیش از ۶۰ درصد از هیدروژن ایجاد شده توسط بیگ بنگ در حدود ۱۳.۸ میلیارد سال پیش فرو ریخت و لایهای را تشکیل داد که سپس جدا شد و شبکهای از رشتههای کیهانی را که امروز میبینیم، تشکیل داد.
این رشتهها کهکشانها را به هم متصل میکنند و آنها را با گاز مورد نیاز برای رشد و شکلگیری ستاره تغذیه میکنند.
برای گرفتن آخرین تصویر از این رشتههای متقاطع، مارتین و تیمش از تصویربردار وب کیهانی Keck در رصدخانه Keck در بالای Mauna Kea در هاوایی استفاده کردند. این ابزار برای ردیابی انتشار گاز هیدروژن، جزء اصلی شبکه کیهانی تنظیم شده است.
بر اساس این مطالعه جدید، تصاویر دوبعدی تولید شده توسط این ابزار بعداً برای تشکیل یک نقشه سه بعدی بر اساس مکانهایی که انتشار گازهای گلخانهای از شبکه کیهانی بیرون آمدند، گردآوری شد.
دانشمندان میگویند تصاویری مانند تصویری که توسط این مطالعه جدید گرفته شده است، میتوانند به آنها کمک کنند تا درک بهتری از چگونگی شکل گیری و تکامل کهکشانها در طول اعصار داشته باشند.
منبع: الیوم السابع
به نظر من نور نور است و با نور دیگر فرقی ندارد، مثلا خورشید با بقیه ستاره ها مثل هم است.