اوایل مرداد بود که تیم ملی والیبال کشورمان با ترکیبی جوان شده و معدود ستارگان با تجربه خود در رقابتهای لیگ جهانی والیبال شرکت کرد. رقابتهایی که با توجه به شرایط آن روزهای تیم ملی والیبال انتظار میرفت حداقل ایران در میان ۸ تیم برتر رقابتها قرار گیرد و به مرحله دوم مسابقات صعود کند. اما چنین نشد و شاگردان عطایی یکی از بدترین عملکردهای تاریخ والیبال ایران را در رقابتهای لیگ جهانی ثبت کردند و با حضور در رتبه چهاردهم در میان ۱۶ تیم حاضر به کار خود در این رقابتها پایان دادند. ایران در رقابتهای لیگ چهانی والیبال از ۱۲ مسابقهای که انجام داد تنها ۲ پیروزی را کسب کرد و با ۱۰ شکست عملکردی دور از انتظار را از خود نشان داد. عملکردی که باعث افت رتبه ایران در رنکینگ فدراسیون جهانی والیبال شود و شرایط ایران برای دریافت سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس کاهش پیدا کند.
پس از آن رقابتها انتقادات نسبت به عملکرد تیم ملی و سرمربی ایرانی آن تیم بهروز عطایی افزایش پیدا کرد. اما برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا که به میزبانی شهر ارومیه و کشور خودمان بود باعث شد که حاشیه کمتر شود و همه خود را برای قهرمانی در رقابتهای قهرمانی آسیا که در کشور خودمان بود آماده کنند.
ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا با کمترین مشکل به فینال رسید و طبق انتظارها تیم به شدت آماده ژاپن حریف ایران در فینال بود. فینالی که همه انتظار آن را داشتند و البته در انتها نیز به آن رسیدند.
فینال آغاز شد و بر خلاف انتظارها این تیم آماده ژاپن بود که بدون دردسر توانست میزبان خود را با نتیجه ۳ بر صفر و در مقابل هوادارانش شکست دهد و ایران را با شکستی دیگر رو به رو کنند. این شکست نیز شرایط را برای کسب سهمیه مستقیم ایران برای المپیک پاریس سختتر کرد و ژاپنیها را در وضعیت بهتری قرار داد. پس از رقابتهای قهرمانی آسبا انتقادات به اوج خود رسید و صحبت از قطع همکاری با عطایی بار دیگر به میان آمد. اما فدراسیون والیبال بار دیگر به عظایی اعتماد کرد و در رقابتهای بازیهای آسیایی نیز ایران با همین کادر و بازیکنان حاضر شد.
رقابتهای آسیایی برای کسب سهمیه المپیک چندان اهمیتی ندارد، اما شاگردان عطایی موفق شدند پس از ۲ تورنومنت ناموفق با کسب مدال طلا و عنوان قهرمانی رقابتهای بازیهای آسیایی با شرایط بهتری خود را برای مسابقات انتخابی المپیک آماده کنند. رقابتهای که شاید از مسابقات لیگ ملتها نیز برای ایران از اهمیت بالاتری برخوردار باشد. چرا که حضور در المپیک میتواند اتفاقی بزرگ برای والیبال کشورمان باشد.
تیم ملی والیبال ایران در کمتر از شش ساعت پس از حضور در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو با سفری طولانی و بیسابقه به لحاظ مدت زمان سفر در دو گروه راهی برزیل شد. موضوعی که نشان از اهمیت این رقابتها برای والیبال ایران دارد.
تیم ملی والیبال ایران در گروه اول این مسابقات با تیمهای برزیل (میزبان)، ایتالیا، کوبا، اوکراین، آلمان، جمهوری چک و قطر دیدار خواهد کرد، گروهی که ایتالیا و برزیل از مدعیان اصلی آن محسوب میشوند و با توجه حساسیت و نزدیکی تیمها بهعنوان گروه مرگ رقابتهای انتخابی المپیک نام گرفته است.
تیمهای برزیل و ایتالیا مهمترین حریفان ایران در مسابقات انتخابی المپیک هستند که سابقه حضور بسیار زیادی در این رویداد مهم جهان دارند.
تیم ملی والیبال برزیل پرافتخارترین تیم جهان تاکنون در ۱۵ دوره بازیهای المپیک حضور داشته است یعنی در تمامی دورههایی که مسابقات والیبال سالنی در این بازیها انجام شده است.
تیم ملی والیبال ایتالیا نیز سابقه حضور در ۱۲ دوره بازیهای المپیک را در پرونده کاری خود دارد که ۶ مدال شامل سه نقره و سه برنز دستاورد این تیم از این رویداد ورزشی مهم جهان است.
تیم ملی کشورمان در رنکینگ جهانی والیبال شرایط حساسی را دارد و بلندقامتان کشورمان برای سومین حضور متوالی در المپیک باید از سد تیمهای بزرگی بگذرند.
بهروز عطایی سرمربی تیم ملی والیبال ایران ۱۴ بازیکن این تیم در مسابقات انتخابی المپیک را معرفی کرد.
سیدمحمد موسوی عراقی، امیرحسین اسفندیار، شهروز همایونفرمنش، میثم صالحی، پوریا حسینخانزاده، محمدطاهر وادی، جواد کریمی، امین اسماعیلنژاد، صابر کاظمی، محمد، ولی زاده، مهدی جلوه، محمدرضا حضرتپور، مبین نصری و آرمان صالحی؛ ۱۴ بازیکن تیم ملی والیبال ایران در این رقابتها هستند.
مصطفی کارخانه (مدیر کاروان)، میلاد دارابی (سرپرست تیم)، بهروز عطایی (سرمربی)، علیرضا طلوعکیان (مربی)، مسعود آرمات (مربی)، وویچخ یاناس (کمک مربی و بدنساز)، امین علیاکبری (آنالیزور)، نیما دهپناه (فیزیوتراپ)، رضا قلیپور (پزشک) و مهدی فتحی (ماساژور) کادر فنی تیم ملی ایران را در این رقابتها تشکیل میدهند.
برنامه مسابقات برزیل (گروه A)
فدراسیون جهانی والیبال برنامه مسابقات والیبال انتخابی المپیک ۲۰۲۴ پاریس را اعلام کرد که برنامه دیدارهای برزیل در شهر ریودوژانیرو به وقت تهران به شرح زیر است:
شنبه ۸ مهر
ساعت ۱۶:۳۰، برزیل – قطر
ساعت ۲۰، ایتالیا – جمهوری چک
ساعت ۲۳:۳۰، ایران – آلمان
یکشنبه ۹ مهر
ساعت ۳ بامداد، کوبا – اوکراین
ساعت ۱۶:۳۰، برزیل – جمهوری چک
ساعت ۲۰، کوبا – آلمان
ساعت ۲۳:۳۰، ایتالیا – قطر
دوشنبه ۱۰ مهر
ساعت ۳ بامداد، ایران – اوکراین
سهشنبه ۱۱ مهر
ساعت ۱۶:۳۰، ایران – قطر
ساعت ۲۰، کوبا – جمهوری چک
ساعت ۲۳:۳۰، ایتالیا – اوکراین
چهارشنبه ۱۲ مهر
ساعت ۳ بامداد، برزیل – آلمان
ساعت ۱۶:۳۰، ایران – جمهوری چک
ساعت ۲۰، ایتالیا – آلمان
ساعت ۲۳:۳۰، کوبا – قطر
پنجشنبه ۱۳ مهر
ساعت ۳ بامداد، برزیل – اوکراین
جمعه ۱۴ مهر
ساعت ۱۶:۳۰، برزیل – کوبا
ساعت ۲۰، ایتالیا – ایران
ساعت ۲۳:۳۰، اوکراین – قطر
شنبه ۱۵ مهر
ساعت ۳ بامداد، آلمان – جمهوری چک
ساعت ۱۶:۳۰، برزیل – ایران
ساعت ۲۰، ایتالیا – کوبا
ساعت ۲۳:۳۰، اوکراین – جمهوری چک
یکشنبه ۱۶ مهر
ساعت ۳ بامداد، آلمان – قطر
ساعت ۱۶:۳۰، برزیل – ایتالیا
ساعت ۲۰، ایران – کوبا
ساعت ۲۳:۳۰، اوکراین – آلمان
دوشنبه ۱۷ مهر
ساعت ۳ بامداد، جمهوری چک – قطر
بااین سطح مربی که داریم نشدنی نیست
بدون تعصب باید بگم که این تیم با این سطح ضعیف لیاقت شرکت در المپیک را نداره
همه را سرکار گذاشتی که بازدید زیاد بشه.
دو تیم اول هر گروه مستقیم میرن المپیک.(که میشه ۶تیم)
سال آینده بعداز لیگ جهانی بهترین تیم هر قاره در رنکینگ هم میره المپیک(که میشه ۵ تیم)
با فرانسه که میزبانه ، مجموعا ۱۲ تیم حاضر در المپیک.
حالا بریم برای بررسی شانس ایران:
احتمال اینکه ایران با وجود ایتالیا و برزیل سهمیه مستقیم بگیره خب طبیعتا کمه، اما اگر ژاپن که الآن تیم سرحالی داره و میزبان هم هست بتونه اینجا توی گروهش سهمیه مستقیم بگیره اونوقت بهترین تیم رنکینگ آسیا بعد از ژاپن (چون ژاپن رنکینگ اول آسیا هم هست و احتمال اول موندنش هم زیاده) هم میره المپیک. بنابراین حدأکثر برد در این رقابتها و در لیگ جهانی سال آینده بسیار مهمه.
به امید صعود ایران عزیز.