در آئینی از طرح لایروبی کیلومتر ۴۰ رودخانه حله در حوزه شهرستان گناوه با حضور دبیر قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه بهره برداری شد.

دبیر قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت زدایی سپاه در این آیین اظهار کرد: لایروبی رودخانه حله اقدامی ارزشمند برای مردم و بخصوص کشاورزان بوده که اجرایی شده است.

سردار سیدضیاالدین حزنی افزود: باتوجه به اینکه در فصل زمستان آب زیادی ناشی از بارندگی به خلیج فارس می ریزد، پیشنهاد می شود که از اعتبارات قرارگاه محرومیت زدایی سپاه و قرارگاه امام حسن(ع) یک سد خاکی در این نقطه احداث شود تا برای زمین های کشاورزی و روستاها استفاده شود.

وی بیان کرد: اگر این کار انجام شود آب کم تری وارد خلیج فارس شده و تضمین کننده کشاورزی منطقه خواهد بود و باید روی آن کار کنیم.

وی گفت: در جهت اجرای آن می توان از اعتبارات قرارگاه های محرومیت زدایی و امام امام حسن(ع) استفاده شود.

حزنی ادامه داد: باید فضا را طوری درست کنیم که کارها بخوبی پیش برود و به کسانی که مسئویت دارند اعتماد کنیم تا کارها پیشرفت کند.

دبیر قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت زدایی سپاه تصریح کرد: مسئولان استان بوشهر دلسوز هستند و پیگیری امور مردم را در سرلوحه قرار می‌دهند.

وی یادآورشد: ۲۰ کیلومتر باقی مانده لایروبی رودخانه حله در حوزه شاخه شمالی ظرف یک ماه آینده تمام می شود.

فرماندار گناوه اظهار کرد: مجری این طرح که از روستای بصری دشتستان آغاز و به حوزه شهرستان گناوه متصل می شود قرارگاه بسیج سازندگی است.

محمدتقی صفری گفت: طرح ساماندهی بند بصری و لایروبی شاخه شمالی و جنوبی رودخانه حله که در سوم خرداد امسال با حضور استاندار بوشهر آغاز شده بود به میران ۴۰ کیلومتر به بهره برداری می رسد.

وی افزود: لایروبی ۲ شاخه شمالی و جنوبی رودخانه به منظور هدایت بهتر آب و انتفاع سه شهرستان بوشهر، دشتستان و گناوه انجام می‌شود

وی گفت: باتوجه به رسوب گذاری رودخانه در سال‌های متوالی و همچنین رشد گیاهان در مسیر رودخانه، عملیات لایروبی این رودخانه در دستورکار دستگاه های اجرایی استان قرار گرفته است.

فرماندار گناوه افزود: نگرانی های مردم و کشاورزان این منطقه در زمینه بهره مندی از حقابه سد رئیسعلی دلواری پیگیری و به اطلاع استاندار بوشهر رسانده می شود.

وی بیان کرد: باتوجه به اینکه همه ساله در فصل بارندگی آب های زیادی از این رودخانه به دریا می ریزد، مهار و کنترل و جلوگیری از هدررفت آن بسیار مهم است که باید با کمک هم سدی خاکی احداث شود.

وی گفت: برای اصلاح شبکه داخلی روستای حله اعتبار اختصاص می یابد.

فرماندار بوشهر اظهار کرد: حق مردم این منطقه استفاده از آب مخزنی شهید رئیسعلی دلواری بوده و مطالبه اصلی بنده و مردم است که سهم درنظرگرفته شده باید به هر شکلی مشخص شود.

صالح رحیمی گفت: این منطقه دارای سابق دیرینه در عرصه های مختلف حوزه نیروی انسانی و قابلیت زیادی بخصوص در حوزه دام و اراضی کشاورزی دارد.

وی افزود: این حوزه به اندازه یک شهرستان تنها دام های سبک و سنگین و اراضی کشاورزی متعدد دارد که سالانه حدود بالای ۴۰ هزار تن گندم تولید و تحویل می دهد.

طرح ساماندهی بند بصری و لایروبی شاخه شمالی و جنوبی رودخانه حله با حضور احمد محمدی‌زاده استاندار بوشهر در سوم خرداد امسال آغاز شده بود.

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر در آیین آغاز اجرای این طرح،رودخانه حله از به هم پیوستن ۲ رود شاپور و دالکی تشکیل و در حوزه روستای بصری به ۲ شاخه شمالی و جنوبی تقسیم می‌شود.

علی محمدی افزود: به دلیل بروز کم‌آبی در سال‌های اخیر، رسوب‌گذاری رودخانه و تغییر نوع کشت، ذینفعان شاخه شمالی و جنوبی در تامین آب دچار مشکلاتی شدند.

وی گفت: لایروبی شاخه شمالی با همت بسیح سازندگی، بند بصری از سوی شرکت آب منطقه‌ای و پایین دست تا تالاب حله نیز با همت سازمان محیط زیست استان انجام می‌شود.

محمدی افزود: با تکمیل لایروبی؛ عملیات اجرایی سازه تقسیم کننده آب در ۲ شاخه شمالی و جنوبی رودخانه نیز آغاز می‌شود تا شاهد بهبود شرایط تامین آب در این منطقه باشیم.

وی برآورد اعتبار طرح ساماندهی بند بصری و لایروبی شاخه جنوبی رودخانه حله (بازه در تعهد شرکت آب منطقه‌ای بوشهر) را ۵۵۰ میلیارد ریال و زمان تکمیل پروژه را ۱۸ ماه اعلام کرد.

محمدی گفت: یکی از ویژگی‌های مهم این پروژه، انتفاع سه شهرستان بوشهر، دشتستان و گناوه از مواهب تامین آب رودخانه حله است.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.