ظرفیت آرامستان شهرداری زنجان رو به پایان است و به گفته مسئولان تا چهار سال دیگر ظرفیت آن کاملا پر خواهد شد.

اگر سری به آرامستان‌های موسوم به بالا و پایین شهر زنجان بزنید، خواهید دید که ظرفیت خاک زنجان برای دفن اموات تکمیل شده است.البته آرامستان‌های شهر زنجان از خیلی سال پیش تکمیل شده و امروز دیگر جایی برای پذیرش درگذشتگان جدید ندارد.

همزمان با شیوع ویروس کرونا و مشکلات زیست محیطی، قرار گرفتن مزارهای قبلی در مرکز شهر زنجان، مشکلات ترافیکی و تکمیل ظرفیت این مزارها موجب شد که مسئولان برای همیشه تدفین اموات را در مزارهای قدیمی ممنوع کنند.

این درحالی است که آرامستان جدید شهر زنجان به گفته مسئولین وقت دارای ۶ هزار قطعه ظرفیت بوده و ۴۰ هکتار مساحت دارد و قرار بود قبور دو طبقه نیز در آن ساخته شود تا به لحاظ تعداد قبور مشکلی وجود نداشته باشد اما امروز پس از گذشت سه سال از تدفین اموات، مسئولان به این نتیجه رسیده‌اند که همین آرامستان هم جوابگوی تعداد اموات نیست و باید فکر جدیدی در این زمینه شود.

ماهانه ۲۴۰ تا ۲۵۰ فوتی در آرامستان زنجان دفن می‌شود و ظرفیت فعلی آرامستان تا چهار یا پنج سال دیگر پاسخگوست و پس از این بازه زمانی ظرفیت تکمیل می‌شود.

سرپرست سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری زنجان با بیان اینکه ماهانه ۲۴۰ تا ۲۵۰ فوتی در آرامستان زنجان دفن می‌شود، گفت: ظرفیت فعلی آرامستان تا چهار یا پنج سال دیگر پاسخگوست و ظرفیت آن پس از این بازه زمانی تکمیل می‌شود.

محمدرضا اوجاقلو با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون ۹۰ قطعه جدید در آرامستان ساخته شده است، اضافه کرد: هر قطعه بین ۹۰ تا ۱۰۰ قبر دارد که تعداد ۷۵ قطعه از سال ۱۴۰۱ تاکنون احداث شده است.

وی اضافه کرد: از دیگر اقدامات انجام شده در آرامستان برای استفاده بهینه از فضای آن، اجرای پیاده روسازی بین قبور و بین قطعه‌ها، اجرای زیرسازی و آسفالت حدود ۱۰ هزار متر مربع و حمل خاک برای انجام زیرسازی بخش غربی این محل است.

سرپرست سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری زنجان اضافه کرد: انجام ۲۰ هزار مترمربع زیرسازی، اجرای مکانیزه یک هزار و ۵۰۰ تن آسفالت، خاکریزی و تسطیح بین قبور و خاکریزی ۱۰ هزار تن پیرامون دیوار غربی نیز از سایر اقدامات انجام شده در آرامستان است.

اوجاقلو در ادامه به بحث تجهیز آرامستان به امکانات رفاهی نیز اشاره کرد و افزود: احداث ۲۰ چشمه سرویس بهداشتی، اجرای سردرب، اجرای دیوار پیش ساخته، اجرای جدول گذاری، خرید سنگ لحد و اجرای روشنایی از جمله این اقدامات است.

وی در ارتباط با هزینه دریافتی از خانواده اموات نیز گفت: سازمان آرامستان جزو سازمان‌های زیان‌ده بوده و هزینه دریافتی از هر فوتی کمتر از هزینه‌ای انجام شده شهرداری است.

سرپرست سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری زنجان با بیان اینکه هزینه دفن هر فوتی در حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است، اضافه کرد: حتی جمع آوری قبور نیز توسط شهرداری انجام می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر زنجان نیز در این باره گفت: هزینه هر متوفی برای شهرداری بیش از ۹ میلیون تومان و هزینه دریافتی برای هر متوفی ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان محاسبه شده که معنی آن هزینه مازاد سه میلیون تومانی برای شهرداری است.

حسین حمزه‌لو پاک با بیان اینکه تصمیم در ارتباط با ممنوعیت دفن در آرامستان‌های قبلی اشتباه بوده است، اضافه کرد: ۲۰ سال بعد آرامستان‌های داخل شهر به سرنوشت قبرستان دهخدا دچار خواهد شد؛ پس از الان باید فکری به حال آنها اندیشیده شود.

وی با بیان اینکه سازمان آرامستان شهرداری امروز کاملا زیان ده است، اضافه کرد: وقتی همه امور مربوط به آرامستان دست پیمانکار است، پس حضور ۱۸ نیرو در آن چه معنی دارد؛ در حالیکه شهرداری برای امور جاری آرامستان ۱۰ میلیارد تومان هزینه می‌کند.

این مسوول با اشاره به حجم بالای تدفین در آرامستان شهرداری زنجان، اضافه کرد: با این روند ظرفیت این آرامستان در آینده نزدیک پر می‌شود و با این شرایط چاره‌ای جز استفاده از ظرفیت آرامستان‌های قبلی نداریم.

تدفین اموات در آرامستان های زنجان مطابق استاندارد انجام نشده است

در تهران هم اجازه داده شده که پس از ۳۰ سال دفن جدید در آرامستان وجود داشته باشد، پس می‌توانیم در شهر زنجان نیز همین روال را در پیش بگیریم که به لحاظ قانونی و شرعی مشکلی نداشته باشد.رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر زنجان نیز با بیان اینکه تدفین اموات در این آرامستان مطابق استانداردهای موجود انجام نشده است، گفت: فاصله دفن در این آرامستان بسیار نزدیک است و جا برای عبور و مرور نیست؛ در حالی که در سایر آرامستان‌ها وضعیت به شکل دیگری است.

مهدی طالب ادامه داد: انتظار داریم در این زمینه تذکرات لازم داده شود تا دفن اموات در این آرامستان به شکل استاندارد انجام شود.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر زنجان نیز گفت: برای حل مشکل پر شدن ظرفیت آرامستان باید از ظرفیت‌های قبلی استفاده شود.

حجت‌الاسلام کاظم مجتهدی ادامه داد: این اتفاق در تهران هم افتاده و اجازه داده شده است که پس از ۳۰ سال دفن جدید در آرامستان انجام شود پس می‌توانیم در شهر زنجان نیز همین روال را در پیش بگیریم که به لحاظ قانونی و شرعی مشکلی نداشته باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.