حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی در تشریح اقدامات ستاد استانی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در ابعاد حقوقی و قضایی در دادگستری استان کرمان گفت: از ابتدای تاسیس این ستاد در دادگستری کرمان و از مهر ماه سال ۹۷ تاکنون ۶۱۰ پرونده در دبیر خانه ستاد استانی اقتصاد مقاومتی جهت پیگیری مشکلات فعالان اقتصادی استان و کشور تشکیل گردیده و با تلاشها و پیگیریهای بعمل آمده و حمایتهای دستگاه قضایی استان از بیکاری بالغ بر ۲۴ هزار و ۵۰۰ نفر نیروی متخصص و کارگر در استان جلوگیری بعمل آمده است.
وی بیان داشت: در سال ۱۴۰۱ ضمن تشکیل ۱۶۸ پرونده در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی و برگزاری ۴۳ جلسه ستاد استانی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در ابعاد حقوقی و قضایی، از بیکار شدن بالغ بر ۸ هزار و ۸۱ متخصص، تکنسین و کارگر جلوگیری و زمینه اشتغال ۱۲۶۴ نیروی کار جدید نیز فراهم گردیده است.
وی افزود: اقدامات دادگستری استان کرمان در راستای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از تعطیلی ۴۴ واحد تولیدی و بنگاه اقتصادی جلوگیری بعمل آورده و ۴۵ واحد تولیدی نیز احیاء گردیدند.
رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: حمایت همه جانبه از صنایع کوچک استان و برگزاری جلسات متعدد با شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی در جهت انعقاد قرارداد با صنایع کوچک استان در دستور کار دستگاه قضایی و این ستاد قرار دارد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان در خصوص ایرادات و موانع موجود پیش راه تولید میتوان به موارد زیر اشاره کرد: عدم حمایت کافی از نیروی کار و کارآفرینان از سوی دستگاههای متولی، عدم تخصیص و تامین ارز واردکنندگان و بازرگانان، کاهش تولید در بنگاههای کوچک و متوسط به دلیل عدم تامین سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی و کاهش نقدینگی واحدهای تولیدی به دلیل بالا بودن زمان تخصیص و تامین ارز برای واردات مواد اولیه و ماشین آلات، عدم امکان ترخیص کالاهای بنگاههای تولیدی از گمرک به دلیل عدم تامین ارز، بالا بودن هزینه اجاره مسکن برای قشر کارگر.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان عدم سرمایه گذاری در بخش انرژیهای تجدید پذیر در ایران به دلیل مشکلات موجود را چالشی مهم خواند و گفت: از مشکلات اساسی استان کرمان کم آبی در بخش کشاورزی و عدم برنامه ریزی مناسب برای بهره برداری مناسب از منابع آبی است.
گفتنی است در خصوص اهم فعالیتها و اقدامات شاخص دادگستری استان کرمان در راستای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: پیگیری مشکلات طرحهای توسعهای شرکت گهر زمین در منطقه بردسیر با ظرفیت اشتغال ۵۰۰۰ نفر در شهرستان بردسیر، پیگیری مشکلات شرکت خودروسازی مدیران خودرو، پیگیری حل مشکل شرکت فولاد زرند ایرانیان و شرکت ایمیدرو، پیگیری حل مشکل تامین آب و برق مجتمع فرو آلیاژ رباط جهت ایجاد کارخانجات تولید منگنز و کروم در منطقه اسفندقه و زمینه ساز ایجاد اشتغال ۳۵۰ نفر در منطقه، پیگیری درخواست شرکت کاوند نهان زمین جهت تایید ثبت سفارش آجر نسوز جهت احیا کارخانه و جلوگیری از بیکاری ۲۵۰ نفر نیروی کارگر و متخصص. رفع اختلاف شرکت توسعه فرآوری صنایع و معادن ماهان سیرجان با ایمیدرو و جلوگیری از بیکاری بالغ بر ۳۰۰۰ نفر نیروی کار و متخصص، مساعدت در جهت تمدید قرارداد برق موقت مجتمع فولاد سازی زرند ایرانیان و جلوگیری از بیکار بالغ بر ۵۰۰ نفر نیروی کار و متخصص. اخذ همکاری شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی استان با مجموعه قطعه گستر. پیگیری حل مشکلات جمعی از شرکت داران و مجموعههای تولیدی واقع در گود غلامعلی شهربابک در خصوص تخصیص موجودی مواد سرباره مس به صورت عادلانه با تشکیل کمیته مذکور بین تمامی واحدها. پیگیری راه اندازی معدن کرومیت رزکوئیه بافت و ایجاد اشتغال ۳۵ نفر، پیگیری تسریع در اجرای پروژه بیمارستان آرمین با ظرفیت اشتغال ۷۰۰ نفر، جلوگیری از تعطیلی بیمارستان قائم با بیش از ۲۰۰ نفر پرسنل در جیرفت.