محمد احمدیان مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میانگین سن مادران در زمان تولد فرزند در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد براساس اطلاعات تولدها در سامانه پرونده الکترونیک سلامت در سال ۱۴۰۱ و شش ماهه اول ۱۴۰۲ سال تفاوتی نداشته و ۲۹ سال بوده است.
او در خصوص تعداد بارداری از ابتدای امسال افزود: در ۶ ماهه اول سال گذشته، ۳۵ هزار و ۷۲۳ پرونده بارداری تشکیل شده و در ۶ ماهه اول امسال ۳۷ هزار و ۳۷۴ مورد بوده است.
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: براساس اطلاعات سامانه پرونده الکترونیک سینا، تعداد بارداریها در ۶ ماهه اول امسال نسبت به ۶ ماهه اول سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۱۶۵۱ عدد افزایش داشته است.
احمدیان در خصوص میزان بارداریهای بالای ۳۵ سال بیان کرد: در ۶ ماهه اول سال گذشته، ۷۱۸۸ مورد پرونده بارداری ۳۵ سال به بالا تشکیل شده که در ۶ ماهه اول امسال ۷۸۹۹ مورد بوده است.
او تصریح کرد: براساس اطلاعات سامانه پرونده الکترونیک سینا، درصد بارداریهای بالای ۳۵ سال نسبت به کل بارداریها در ۶ ماهه اول امسال نسبت به ۶ ماهه اول سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، یک درصد افزایش داشته است.
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص بهترین سن باروری تاکید کرد: قابلیت باردارشدن در زنان با رسیدن به سن بلوغ و شروع تجربه پریود، وجود دارد و این قابلیت تا رسیدن به دوران یائسگی کماکان مقدور است، اما باید به این نکته توجه داشت که از ۳۰ سالگی به بعد، میزان باروری کاهش یافته و از ۳۵ سال به بعد این میزان با شیب سریعتری کم میشود؛ به طوریکه بعد از سن ۴۰ و به خصوص ۴۲ سالگی میزان باروری چه به صورت خودبهخودی و چه با روشهای کمک باروری بهشدت کاهش پیدا میکند.
احمدیان اظهار کرد: برای اینکه زوجین بتوانند در طول زندگی خود به تعداد فرزند دلخواه خود دست پیدا کنند، باید پس از ازدواج، فرزندآوری را به تاخیر نیندازند و فاصله بین بارداریها را به گونهای تنظیم کنند که در سنین جوانی تعداد ایدهآل فرزندان خود را به دنیا بیاورند.